Turkcell,
eSIM, müşterilerimizin fiziksel müdahalesine gerek kalmadan uyumlu cihazlarına Türk Telekom profili yüklemelerine olanak sağlayan yeni nesil bir SIM Kart teknolojisidir. SIM Kart teknolojisinin değişimi olarak da nitelendirilebilir.
Türkiye'de Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom operatörleri 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren eSIM desteği vermektedir.
e-SIM aboneliği ücretli mi? Mevcut SIM kartınızı e-SIM karta çevirmek ya da yeni aboneliğinizi e-SIM olarak başlatmak istediğinizde, standart SIM kart yenileme/değiştirme ücreti dışında ekstra bir ücret ödemeniz gerekmez.
Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretildiği belirtilen Türk Telekom e-SIM ücretli olacak mı? sorusuna şirket, abonelerin eSIM hizmetinden ek ücret ödemeden faydalanabileceklerini ve numaralarının değişmeyeceğini belirtti.
İlgili 40 soru bulundu
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
Firmadan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom müşterileri, yüzde 100 yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarını değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabiliyor.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
eSIM, fiziksel bir SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak tanıyan, endüstri standardı bir dijital SIM'dir. Bir iPhone'a sekiz adet veya daha fazla eSIM yükleyebilir ve iki telefon numarasını aynı anda kullanabilirsiniz.
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
eSIM yurt dışı seyahatlerinizde size birçok avantaj sunar. eSIM, iPhone'unuz kaybolduğunda veya çalındığında çıkarılamadığı için fiziksel SIM'den daha güvenlidir. eSIM sayesinde fiziksel SIM kart almanıza, taşımanıza, değiştirmenize veya bunun posta yoluyla size ulaşmasını beklemenize gerek kalmaz.
-Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 120 gün kullanım hakkı tanınıyor.
Bununla birlikte operatörünüzün de bu yeni teknolojiye uygun olması gerekiyor. Türkiye'de ise 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren e-SİM teknolojisi aktif olarak kullanılıyor. Bu yenilik ile birlikte vatandaşların sim kart kaybolması veya hasara uğraması gibi bir durumda söz konusu olmuyor.
Aşağıdakilerle Çift SIM ayarlayabilirsiniz: Bir fiziksel SIM ve bir eSIM; iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2. nesil), iPhone 14 ve daha yenisi (ABD dışında satın alınan) İki eSIM; iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve daha yenisi.
Ayarlar'da aygıtınızın seri numarasını, IMEI/MEID veya ICCID numaralarını bulma. Ayarlar > Genel'e gidip Hakkında'ya dokunun. Seri numarasını bulun. IMEI/MEID ve ICCID numaralarını bulmak için aşağı kaydırmanız gerekebilir.
Daha güvenilir: eSIM'leriniz, telefonunuzun içine gömülü olduğundan asla kaybolmaz ve hasara uğramaz. Bu yüzden SIM kart değiştirmek için operatörlere ücret ödemezsiniz. Uzaktan yetkilendirilebilir: Google'ın Project Fi teknolojisi gibi, eSIM'leri destekleyen ağlar arasında kolayca geçiş yapılabilir.
eSIM'i destekleyen tüm iPhone modellerinde birden fazla eSIM bulunabilir ve bu modellerde aynı anda iki etkin SIM ile Çift SIM kullanılabilir. Çift SIM özelliğini fiziksel SIM ve eSIM ile kullanabilirsiniz. iPhone 13 ve sonraki modelleri de iki etkin eSIM'i destekler.
Çin ana karası, Hong Kong ve Makao'daki bazı iPhone modellerinde iki nano SIM kartlı Çift SIM bulunur.
çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
E-sim in olayı sim kart kadar yer işgal etmeden sim kart işlevi görmesi, başka birşey değil. Yani sim kart varken nerede, ne kadar bir çekim gücü alınıyorsa aynı çekim gücü geçerlidir.
Ancak, bayi, iletişim merkezleri elektronik sime geçiş için farklı fiyatlar talep edebiliyor. Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2023 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL.
Çünkü E-SIM'de farklı sağlayıcılar için krediler mevcuttur ve birden fazla abonelik alınabilir. Yalnız aynı anda sadece biri aktif olabildiğinden e-SIM'inizdeki abonelikler arasında geçiş yapmanız gerekir. Bununla birlikte iki SIM kart ile farklı numaralarla arama yapabilir ve alabilirsiniz.
Türk Telekom hattın için e-sim alacaksan öncelikle bir bayiye gitmen gerek. Bayide e-sime geçiş yapmak istediğini söyleyerek hızlıca işlemleri başlatabilirsin. E-sim uyumlu cihazından ayarlar> hücresel>hücresel plan ekle seçeneğine tıklaman gerekiyor. Bu işlemi tamamlayınca hemen e-simi kullanabilirsin.
eSIM'i nereden temin edebilirim? Bireysel: Cep telefonunuz bu teknolojiyi destekliyorsa, mağazalarımızdan mevcut SIM kartınızı eSIM ile değiştirebilecek veya yeni Turkcell numaralarınızı eSIM olarak temin edebileceksiniz.
eSIM uyumlu cihazlar birden fazla eSIM yüklemenize izin verir ancak cihaz modeline bağlı olarak aynı anda etkinleştirebileceğiniz eSIM sayısı değişkenlik gösterebilir. Çift Etkin Çift SIM bekleme özellikli telefonlar, herhangi bir zamanda birden fazla eSIM'in kurulmasına izin verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri