eSIM, fiziksel bir SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak tanıyan, endüstri standardı bir dijital SIM'dir. Bir iPhone'a sekiz adet veya daha fazla eSIM yükleyebilir ve iki telefon numarasını aynı anda kullanabilirsiniz.
Operatörünüzün izin verdiği abonelik sayısı kadar e-SIM aboneliği gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kaç aboneliğiniz olursa olsun, bir cihaz üzerinde yalnızca tek bir e-SIM'i aktif olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı cihaz üzerinde hem fiziksel SIM kartınızı hem de e-SIM profilinizi kullanabilmeniz mümkün.
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
Hattımı satın alırken yardımcı olan personel de sadece 1 kere kullanabilirsin demişti.
İlk 6 ay için 4 ikinci 6 ay için 4 ay kullanabilirsiniz. Her yıl haklarınız yenilenir.
İlgili 26 soru bulundu
evet, e-sim kartınızı yeni telefona tanımlayamıyorsunuz, tek kullanımlıkmış (turkcell).
IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.
eSIM'i destekleyen tüm iPhone modellerinde birden fazla eSIM bulunabilir ve bu modellerde aynı anda iki etkin SIM ile Çift SIM kullanılabilir.
E sim için de 4 ay kullanma hakkım mevcuttur. WiFi çalışıyorsa eğer sim kullanım hakkınız bitmiş demektir. iPhone 13 serisi ile aynı anda çift eSIM kullanma özelliği geldi. Fiziksel sim yok iken 1. imei numarasını kullanıyor olabilir.
Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2023 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL.
-Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 120 gün kullanım hakkı tanınıyor.
Çünkü çıkarttıkları e-sim Aktivasyon kartı 3 ay geçerli.
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
E devlete gir, üzerime olan hatlar yaz, döküman çıkar de, Hangi hattı hangi telefonda kullanmış, üstüne başka hat var mı, varsa telefon numarası, alınma tarihi ve hat açılma saati, aynı telefona takılmış hatlar hepsi çıkar. Telefon imei no bile çıkıyor.
eSIM geçtiysen 120 gün daha kullanım hakkın olur. 1.1.2023 itibari ile de fiziksel SIM kartına 120 gün daha kullanım süresi tanımlanır.
Ayarlar > Hücresel'e gidin, Hücresel'i Ayarla veya eSIM Ekle seçeneğine dokunun, sonra fiziksel SIM'i olan telefon numarasını seçin.
halen mobil imza desteği olmayan hizmet.
Aşağıdakilerle Çift SIM ayarlayabilirsiniz: Bir fiziksel SIM ve bir eSIM; iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2. nesil), iPhone 14 ve daha yenisi (ABD dışında satın alınan) İki eSIM; iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve daha yenisi.
IMEI 1 ve IMEI 2 hakkında bilgi edinin
Hem eSIM hem de SIM kartları kullanabilen Pixel telefonlarda her SIM türü için bir adet olmak üzere 2 IMEI numarası bulunur.
Fiziksel sim karta ihtiyacınız olmadan yeni mobil hat sahibi olabilirsiniz veya sadece telefonunuzdaki eSIM profilinizi değiştirerek operator değişikliği yapabilirsiniz.
Bu 240 gün kayıtsız kullanma sonrası yılbaşı itibariyle imei numaralarının kayıtsız kullanma hakkı sıfırlanır ve tekrar kullanma hakkı elde edebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı itibariyle tekrar 240 gün kullanma hakkına sahip olursunuz. Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar.
IMEI İşlemleri
Yurt dışından yanımda getirdiğim cihaz için ne kadar sürede IMEI kaydı yaptırmalıyım? Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.
“14 Eylül 2022 itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet'ten kaldırıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri