Seçmek istediğin meslek doktorluk, mühendislik gibi Fen Bilimleri'ne ağırlık veren bir meslek değilse eşit ağırlık alanını seçebilir ve eşit ağırlıktaki meslekleri inceleyebilirsin. Çünkü eşit ağırlık mühendislik bölümleri bulunmamaktadır.
Herhangi bir liseden(LİSE ,MESLEK LİSESİ ,SAĞLIK MESLEK LİSESİ ) mezun olan öğrencilerimiz alan ayrımı yapılmaksızın(SAYISAL ,SÖZEL ,EŞİT AĞIRLIK ) Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hukuk, Mühendislik, Fizik Tedavi, Turizm, Spor ve diğer tüm bölümlere yerleştirilir.
Bu noktada Hukuk ve Psikoloji bölümleri eşit ağırlık meslekleri arasında en yüksek puanlı olanlardır. Ayrıca üniversitelere bağlı olarak da puanlar değişkenlik gösterir. İşletme bölümü de puanı yüksek olan ve özellikle iyi üniversitelerde en yüksek puana sahip olan TM bölümü meslekleri arasında yer alır.
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.
İlgili 30 soru bulundu
Şart değil. Şu anki sistemde tercihlerin sınava göre. TYT ve AYT'ye girip sayısal puanının hesaplanması için gerekli miktarda soru çözersen sayısal yerleştirme puanın olur. Ama lisede eşit ağırlık alanında okuyup üniversitede mühendislik okumanın en ufak bir mantığı yok.
5. Fizyoterapi bölümü hangi puan türünden öğrenci almaktadır? Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesi altında yer alan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Sayısal puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
EŞİT AĞIRLIK PUANI (EA) BAŞARI SIRALARI
Öğretmenlik Programları (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık dahil): En düşük 300 bininci (300.000)
TÜRKÇE-MATEMATİK (EŞİT AĞIRLIK) ALANINI KİMLER SEÇMELİ? Öğrencinin ilköğretimde ve 9. ve 10. sınıfta Matematik, Türkçe ve Sosyal Bilimler derslerinde başarı göstermesi, bu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir.
Yazılım Bölümleri Hangi Alandan Alıyor? Yazılımla alakalı bölümler genellikle Sayısal alandan almaktadır. Fakat Yönetim Bilişim Sistemleri gibi bölümler Eşit Ağırlık alanından alabilmektedir.
Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Hukuk bölümü okumak için eşit ağırlık puan türüne sahip olmak gerekir. Hukuk bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Hukuk bölümü mezunları, hukuk fakültelerinden mezun olurlar.
Hakim Olmak için Kaç Puan Gerekir? Hakim olmak için AYT'de eşit ağırlık puan türünden hesaplanan Hukuk taban puanı 310,10261 olarak belirlenmiştir.
Tıp bölümü 6 yıllık bir bölümdür ve bölümün amacı hastaların sağlık sorunlarını gidermek ve sağlıklarına kavuşturmak için Tıp biliminden yararlanarak hastalıklara kalıcı veya gerekli durumlarda geçici çözümler uygulamaktır.
Üniversitelerin Tıp Bölümü'nden mezun olan kişiler doktor olur. Uzman doktor olabilmek için ise Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) başarılı olmak gerekmektedir. Psikiyatri, Kadın Hastalıkları ya da Estetik Cerrahı gibi farklı alanlarda uzmanlık alabilir.
Doktor olabilmek için 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekmektedir. Bu eğitim sonrasında pratisyen hekim olarak mezun olunur. Fakülteden mezun olan pratisyen hekimlerin devlete hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra diplomalarını alabilmektedirler.
Bölüm sayısı açısından diğer alanlara nazaran daha fazla bölüm bulabileceğin eşit ağırlık, önü açık bir alandır ve birçok mesleği bünyesinde barındırır.
Sözel bir bölüm olduğu için sayısal ya da eşit ağırlık bölümünden mezun olan öğrenciler için bu bölüm biraz ağır gelebilir. Tarih öğretmenliği bölümü dersleri isimleri her üniversitede farklılık gösterse de genel olarak içerikleri ve öğretilenler aynıdır.
Yüksek öğretim kurumu YÖK 2022 yılı için hukuk sıralama barajını 125 bin olarak uygulamış, 125 bin sıralamanın gerisinde kalanlar hukuk bölümünü tercih edememiştir. Dolayısıyla hukuk üniversite sıralamaları 125 binden daha fazla olamaz.
Üniversitelerin eşit ağırlık bölümleri, tercih döneminde gerek öğrenciler gerekse velileri tarafından merak edilmektedir. Eşit Ağırlık bölümler, 2 yıllık eşit ağırlık bölümleri ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri olarak ikiye ayrılmaktadır.
Eşit ağırlıklı bölümler genellikle sosyal bilimler, hukuk, öğretmenlik, psikoloji, sosyoloji, işletme, ekonomi ve halkla ilişkiler gibi geniş kapsamlı alanları barındırır.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.800 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Fizyoterapist maaşı 20.300 TL iken, en yüksek ise 65.000 TL'dir.
Ziraat Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Söz konusu Ziraat Mühendisliği Bölümü, 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca 2 üniversitede faaliyet göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri