Yasal olarak fatura 1 gün gecikirse 1 günlük faiz ya da zam alınır.
Faturanızı ödemeniz için size GSM operatörü tarafından belirli bir süre tanınır ve aynı zamanda ödemediğiniz süre için bir gecikme bedeli yansıtılır. Size tanınan ek süre boyunca da faturanızı ödemediğiniz zaman hattınız tamamen iletişime kapatılır.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Son ödeme tarihinde ödenmeyen fatura tutarları içinaylık %1,4 oranında gecikme faizi uygulanmaktadır.
Faturalı Hat. Gecikme faizi oranı nedir? Bireysel müşterilerimiz için gecikme faizi oranı 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla aylık %3,5 olarak hesaplanmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır. Erişimin kullanıma kısıtlanması halinde mevcut tarifeniz üzerinden faturalandırma devam eder.
Size ulaşan faturaların son ödeme tarihleri de, fatura kesilme tarihinin 10 gün sonrası olarak belirlenir ve faturanıza da bu şekilde yansıtılır.
Kredi kartı borcunun son ödeme tarihi geçtiğinde gecikme faizi işlemeye başlar ve ödeme yapmadığın her gün için faiz oranı üzerinden gecikme faizi hesaplanır.
Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %2,5 olmuştur. Yeni oran, 21 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bir gecikme faizi türü olan temerrüt faizi, borçlunun temerrüdü tarihinden; diğer gecikme faizi türleri ise alacağın muaccel olduğu tarihten itibaren işlemeye başlar.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonra, ve kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde hattının kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
İİK m.340'taki düzenlemeye göre; “111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.
Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz ya da hattınıza en az 10 TL Transfer almazsanız 31 Aralık yıl sonunda hattınız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
Müşterilerin almış olduğu hizmete ait faturasının borcunu faturada belirtilen son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde son ödeme tarihinden itibaren asgari 10 gün içinde müşteriler öncelikle bilgilendirilerek hizmeti kısıtlanır. Hizmetin kısıtlanması sürecinde internet bağlantı hızı düşürülmektedir.
Su açma bedeli Kurum ve PTT vezneleri, yetkili ödeme noktaları ve adresimizde bulunan İnternet Şubesinden tahsil edilmektedir. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı SASKİ, PTT vezneleri, Bankalar ve anlaşmalı ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.
5327575555'yi arayarak faturanızı taksitlendirme işlemi için başvuruda bulunabilirsiniz. Taksitlendirme işlemi için müşteri temsilcimiz kriterlerinizi kontrol edip uygunsa faizsiz olarak faturanızı taksitlendirecektir.
6183 sayılı Yasanın 51'nci maddesi uyarınca Gecikme zammı bir liradan az olamaz.
Gecikme faizi hesaplama formülü: Gecikme faizi = Geciken anaparanın tutarı x Geciken gün sayısı (Gecikme faizi / 30)
7782 Sayılı Karar ile 21.07.2022 tarihinden bu yana aylık % 2,5 olarak uygulanan gecikme zammı oranı, 14.11.2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylık %3,5'a yükseltilmiştir.
Ay kesirlerine isabet eden gecikme zammı günlük olarak hesaplanır. Hesaplamada 1 ay 30 gün olarak dikkate alınır ve günlük gecikme zammı oranı, (aylık oran/30) formülüyle bulunur.
Bankalar, ödemelerin gecikmesi halinde bunu gecikme faizi olarak yansıtır. Gecikme faizi ise yasal olarak kredi kullanılırken sunulan faiz oranının en yüksek %30 fazlası kadar olabilir. Örneğin aylık %1 faiz ile bir kredi kullanılması durumunda aylık gecikme faizi en fazla %1,30 olacaktır.
Faturanın yazıldığı tarihten itibaren ilk 30 gün içinde ödenmeyen her faturaya %3, sonraki her ödenmeyen faturaya her 30 gün için %1,2 gecikme zammı uygulanır.
Satıştan sonraki 7 gün içerisinde geriye dönük olarak kesilen elektronik faturalar için para cezası uygulanmaz. Fakat 7 günlük süre aşıldığında her bir fatura için 2200 TL tutarında ceza uygulanır.
213 sayılı Vergi Usul Kanunun 231'inci maddesinin 5'inci bendinde "Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır" ibaresi yer almaktadır.
Kurumsal Türk Telekom (sabit) ve TTNET için son ödeme tarihi geçmiş müşterilerimiz için uygulanan aylık %3,5 (günlük 0,117) gecikme faiz oranı aylık %4,5 (günlük 0,15) olarak revize edilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri