Efes antik kentin üst kapısının yanından geçilerek çıkılan Meryem Ana ören yerinde, küçük bir Bizans kilisesi bulunmaktadır. Burada İsa'nın annesi Meryem'in yaşadığına ve öldüğüne inanılır.
Hz. Meryem'in kabri Gethsemane Kilisesinin hemen yakınında, Meryem Ana Kilisesi'nin içindedir. Mezara ulaşmak için kilise girişinin önündeki açık avluya doğru birkaç basamak inmek yeterlidir. Meryem Ana Kilisesi, Kudüs'ün eski ve ünlü kiliselerinden biridir.
Meryem'in bugünkü İsrail topraklarında yaşadığı, Beytüllahim'de babasız olarak İsa'yı dünyaya getirdiğine inanılır. Bazı Hristiyanların inanışına göre Meryem'in son yıllarını geçirdiği yerlerden olan Efes ve Meryem Ana Evi günümüzde Selçuk ilçesi sınırları içerisindedir.
1881 yılında, Paris piskoposluğuna bağlı Gouyet adında bir rahip, Katerin Emmerik'in (1774-1824) yazdığı “Hazreti Meryem'in hayatı” kitabında anlatılan Meryem'e ait Ev'in, tanıma uygun olup olmadığını görmek için Efes'e gitmeğe karar verir.
Meryem Ana Kilisesi İzmir ilinin Selçuklu ilçesine 9 km uzaklıkta bulunur. Her sene pek çok kişinin ziyaret ettiği bu yer İzmir merkezden yaklaşık 80 km uzaklıkta, Kuşadası'ndan ise 30 km uzaklıktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Selçuk ilçesinde yer alan 354 hektarlık saha 22.04.2008 tarihinde Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Kaynak değeri arkeoloji, tarih ve ormandır. Alanda Meryemana evi ve yakınında Efes Antik kenti bulunmaktadır. Ulaşım: İzmir' e 82 km, Selçuk' a 6 km. mesafededir.
Meryem Ana Evi, Efes çevresinde yer alan Bülbüldağında bulunan bir Katolik ve Müslüman mabet yeridir. Selçuk' a 7 km uzaklıktadır. Katolik Kilisesi evin gerçekten Meryem Ana'nın olup olmadığı hakkında bir yorum yapmamıştır, fakat ev keşfedildiğinden bugüne düzenli olarak hac ziyaretleri almaktadır.
Meryem'in kaç yıl yaşadığı ve nerede nasıl öldüğü, nereye defnedildiği konuları tartışmalıdır. Çarmıh hadisesinde kırk dokuz veya elli yaşında olduğu, bundan sonra on veya on üç yıl yaşadığı, altmış üç veya yetmiş iki yaşında öldüğü gibi çeşitli rivayetler vardır (Patsch, s. 218-219; Tümer, s. 78-79).
Meryem Ana halen insanlığın büyük bir kesimi için kurtulmuş ve kurtaran mübarek kadını ve kadınlığı temsil ediyor. Ve halen ışık Doğu'dan geliyor. Meryem Ana halen çağdaş dünya için örnek bir kadın olarak sunulabilir.
Yusuf (bahsi MS 1. yüzyıl, Nasıra, Celile), Hristiyanlığa göre İsa'nın dünyevi babası olan Yahudi bir marangozdu. Hristiyanlıkta Aziz olarak kabul edilir ve 19 Mart "Aziz Yusuf Günü", 1 Mayıs "İşçi Aziz Yusuf Günü" olarak kutlanır. Yeni Ahit'te İsa'nın dünyevi babası ve Bakire Meryem'in eşi olarak bahsedilir.
Meryem'in mezarının da Bülbüldağı'nda olduğu düşünülür. Efes antik kentin üst kapısının yanından geçilerek çıkılan Meryem Ana ören yerinde, küçük bir Bizans kilisesi bulunmaktadır. Burada İsa'nın annesi Meryem'in yaşadığına ve öldüğüne inanılır.
Neticede Allah melek vasıtasıyla ruhu üfleyince Meryem hamile kaldı (krş. Enbiyâ 21/91; Tahrîm 66/12). Tefsirlerde hamilelikle ilgili olarak bir saat ile dokuz ay arasında farklı sürelerden söz edilmiş olmakla birlikte (Râzî, XXI, 202) çoğunluk sürenin dokuz ay olduğu kanısındadır (İbn Kesîr, V, 216).
Bu yüzden Al-i İınran-36 ayetinde geçen zürriyyeteha kelimesinin çoğul anlam taşıması ve bunun neticesinde Hz. Meryem'in ise sadece bir çocuğunun bulunması ve Hz. İsa'dan başka ne kız ne de oğlan çocuğunun olmaması gerçeği ile çelişmez.
Meryem, İslam'ın bir kul ve peygamber olarak kabul ettiği İsâ (a.s.)'ı “babasız” olarak dünyaya getiren saygıya lâyık bir kadındır. Kur'ân-ı Kerîm, onu, imanlı, itaatli, iffetli, sıkıntı ve baskılara karşı sabırlı olması yönüyle defalarca övmüş ve örnek bir Müslüman olarak takdim etmiştir.
Hanne veya Anne, Hristiyan geleneğine göre Meryem'in annesi ve İsa'nın büyükannesidir. Meryem'in annesi kilise kanununa göre belirlenen (kanonik) İncilller'de adlandırılmamış olup yazılı olarak Hanne ile Yehoiakim adları, sadece Yeni Ahit apokrifasında geçmektedir.
Yine bu apokrif İncil'de Meryem'in dedesi Mathan'ın Meryem, Sobe ve Hannah adlarında üç kızı olduğu, kızlardan Sobe'nin Zekeriyyâ'nın hanımı Elisabeth'in annesi, Hannah'ın da Bâkire Meryem'in annesi olduğu nakledilmektedir (DB, I/1, s. 629).
Meryem, Efes Konsilinde karara bağlandığı üzere “Theotokos” yani “Tanrı Doğuran”, ebedi bakire bir anadır. O, oğlundan sonra ikincil bir aracı olarak Katolik gelenekte yerini almıştır. Asli günahtan azade kılınmış olan Meryem, ölümü sonrası bedenen Tanrı katına yükseltilmiştir.
Kur'an-ı Kerim'e göre İmran, İsa'nın dedesi ve Meryem'in babasının adıdır. Çıkış Kitabında, İmran/Amram (İbranice: עַמְרָם, lit. "en yükseklerin arkadaşı"), Yohebed'in kocası; Harun, Musa, ve Miryam'ın ise babası olan İbrani adamdır.
Meryem ile Efendimiz Hz. Muhammed'i nikahlayacak."
Meryem 14 yaşlarında iken bir gün hücresine Hz. Cebrail gelir ve kendisine Allah (c.c.) tarafından evlat verileceğini müjdeler. Bu hadise tüm ayrıntıları ile Kuran'da Meryem Suresinde anlatılmıştır.
İlahi mucize gerçekleştiğinde, yani Rabbimizden bir kelime Meryem'e verildiğinde, onun amcaoğlu Yusuf ile nişanlı veya yeni evli olduğu (lakin o vakitte Hz. Meryem validemizin halen el değmemiş bakire olduğu Kur'an'ın ışığında kesindir.)
Öncelikle belediyeye ait bir yer olduğundan müze kart geçersiz, girişte araç için 10 tl park parası ve kişi başı 10 tl daha alıyorlar.
Genellikle bitişiğindeki dağ olarak Yunanlılar tarafından Koresos olarak adlandırılan bir dağ olan Bülbül Dağı gösterilir. Bülbül Dağı, Efes antik kentini kapsayan arkeolojik alandan takip eden yolun 9 km. güneyinde yer alır. Bugün bu kalıntılar Selçuk Belediye sınırları içerisindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri