Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Datça yarımadada bilinen ilk yerleşim Karia'lılar ile yaklaşık 4000 yıl öncesinde başlar. Aradan geçen yüzyıllar boyunca Mikenler, Dorlar, Persler, Büyük İskender, Rodoslular, Romalılar, Bizanslılar ve son olarakta Osmalılar tarafından yaşam alanı olarak kullanıldı.
Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Palamutbükü Datça merkeze 25 km mesafede , Datça Yarımadasının Akdenize bakan kısmında, Üç güzeller diye de anılan ( Hayıtbükü , Ovabükü , Palamutbükü ) koyların sonuncusu , maviyle yeşilin kucaklaştığı bir turistik merkez. Arabanız yoksa Palamutbükü'ne minibüslerle ulaşabilirsiniz.
Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır. İğne oyası yapımında kullanılan has ipek evlerde ipek böceği yetiştirilip ipeğin istenildiği gibi bükülerek pişirilmesiyle elde edilir. Bu ipek ipliklerden iğne ile motifler elde edilir veya büyük eşya örtüleri yapılır.
Eski Datça olarak adlandırılan bölgede yer alan Can Yücel'in evi, mütevazı bir hayat süren ünlü şairin vefatı ardından müzeye dönüştürülmüştür. İçerisinde hali hazırda kullandığı her şeyle birlikte bir yarım kalmış şarabı ve bardağı, resimleri, kendi el yazısıyla yazmış olduğu şiirleri bulunuyordu.
İlçe merkezinde ve yakın bölgelerindeki köylerde bulunan tertemiz plajlar ve koyları ile Datça tam bir Akvaryum cennetidir. Tertemiz sularında ve mavi bayraklı koylarında deniz keyfi bir başka çıkıyor. Datça'ya yolunuz düşerse Eski Datça'yı mutlaka görmelisiniz.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür. 1928 yılında ilçe olan Datça'nın ilk merkezi Reşadiye Mahallesi olmuş, 1947'de ise bugünkü yeri olan İskele Mahallesi'ne taşınmıştır.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Muğla'nın Datça ilçesine 30 kilometre mesafede yer ala Palamutbükü, oldukça şirin bir koydur. Palamutbükü. Datça'nın en popüler yerlerinden bir tanesidir. Palamutbükü, adını bulunduğu yerde bulunan palamut ağaçlarından almaktadır.
Datça ya da Eski Datça, Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı bir mahalledir. Datça Yarımadasında, antik çağlardan beri üzerinde yaşam süregelen tek mahalledir. Eski Datça, yarımadanın ilk merkezlerinden biri olmakla birlikte, tarihi MÖ 11. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
Hayıtbükü Koyu ve plajı Muğla ilinin Datça ilçesi sınırları içinde yer alır. Hayıtbükü Koyu, Datça merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta yer alır. Denizi çok temiz ve berraktır. Bu özelliği nedeni ile de her yıl binlerce turist ağırlar.
1. Ovabükü Plajı Datça'nın en güzel, en bakir, en sessiz koyu. Etrafta Restaurant ve yeme içme imkanı mevcut.
Datçanın en güzel koyu (bükü)
📍Datça, Aktur Tatil Sitesi. ✅ Giriş ücretsiz. Halk plajı tarzında ücretsiz bir plajı var. ➡️ Tatil sitesi içerisinde market ve işletmeler mevcut.
Şair Can Yücel, ölümünün 23'üncü yılında, Muğla'nın Datça ilçesindeki mezarı başında anıldı.
Karakulak (Caracal caracal)
Her iki tarafta gözden burna kadar uzanan siyah çizgiler ve göz etrafındaki kirli beyaz bölge karakteristik özelliklerindendir. Bilimsel ismi Caracal caracal türkçe kökenlidir ve “karakulak”tan türetilmiştir. Datça Yarımadası'nın özellikle Doğu'sunda yayılış gösterirler.
Renault 1999 yılında Dacia'yı satın alarak stratejik bir dönüşümün ilk temellerini attı.
Acelen varsa ne işin var Datça da! - Can Yücel'in Evi, Datça Resmi - Tripadvisor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri