Eski Türkçe dönemine ait olan er kelimesi “adam, kişi” sözcüğünden evrilmiştir. "Rütbesiz asker" anlamı 1. Dünya Savaşı dolayında belirmiştir.
ingilizce "emergency room" kisaltmasi.
Er, Tüm silahlı kuvvetlerde en alttaki ve rütbesiz asker.
Aslı ketebe'den (yazmak) gelen kitab'dır (yazılı olan, yazılan). Türkçesi ise 'bitig' diğer yazılışlarıyla 'bitik' ya da 'betik'tir. Kaşgarlı Mahmud'un Bağdat'ta 1072 - 1074 yılları arasında yazdığı Türkçe Arapça sözlük olan Divânu Lügati't-Türk adlı yapıtında kitap sözcüğünün karşılığı Türkçe bitig olarak geçmektedir.
Arapça ktb kökünden gelen kitāb كتاب “yazılı şey, belge, kitap” sözcüğünden alıntıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Kiril: књига (sh) d. Latin: knjiga (sh) d. Türkçe: Eski Türkçe: bitik (otk) (bitik)
Etimoloji. Kalem kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Yunanca kamış anlamına gelen "kalamos" kelimesinin Arapça'da kalem şekline dönüştüğü düşünülmektedir. Kalem kelimesinin Latincesi pencillus, küçük kuyruk anlamına gelir.
Johannes Gutenberg (Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg) (1398 - 3 Şubat 1468), 1447 yılında hareketli parçalar ile yazı baskısını Avrupa'da başlatan Alman kuyumcu, matbaacı ve yayıncıdır.
Dünyanın ilk kitabının M. S. 868 yılında yazıldığı biliniyor, kitabın adı “Diamond Sutra”. Diamond, elmas anlamına gelirken Sutra kelimesinin ise dini bilgi ve vaaz anlamını taşıdığı bilinir. Kıssalar ve öğütler içeren Diamond Sutra, aynı zamanda dini içerikli bir kitaptır ve Buda'nın öğretilerini kapsar.
Bu kelime genellikle kitab şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kitap şeklinde olmalıdır.
er- - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi ér- “olgunlaşmak, yetişmek” fiilinden evrilmiştir. Bu fiil Eski Türkçe er- “olmak” fiili ile eş kökenlidir.
Dilimizde ikileme olarak kullanılan sözcüklerden bazıları zıt anlamlı kelimelerden oluşur. O kelimelerden biri olan er geç, günlük hayatta en çok kullandığımız ikilemeler arasında yer alıyor. 6. yüzyılda literatüre giren er kelimesi, erken ve önce anlamına gelir. Geç ise, belirlenmiş bir vaktin sonrası demektir.
Granülsüz endoplazmik retikulum. Granülsüz endoplazmik retikulum, lipid sentezinde görevli hücrelerde bulunur. Membran üzerinde ribozomlar bulunmaz. Bir nevi paketleme ve taşıma görevi üstlenen bu organel bazı maddelerin hücre içinde dağılmasını sağlar.
ER= Çekmede Gecikmeli: Besleme gerilimi uygulandığında ayarlanan t off bekleme süresi saymaya başlar. t off süresinin bitmesinin ardından röle çıkışı ON konumuna geçer.
Tek heceliler. Karşılaştırma için -er ekini ve üstünlük bildirme için -est ekini kullanın. Şayet sıfat ünsüz + tek ünlü + ünsüz hecelemesine sahip ise, çekim eki eklenmeden önce sondaki ünsüz iki kez yazılmalıdır.
ER | Amerikan İngilizcesi Sözlüğü
abbreviation for emergency room (= the place in a hospital for people who need immediate medical care): You should go to the ER if you have chest pains.
Ulu'l-azm peygamberler
Sözlükte "sabırlı, gayretli ve kararlı kimseler" demektir. Ahzâb Suresi'nin 7, Ahkaf Suresi'nin 35 ve Şûrâ Suresi'nin 13. ayetlerinden yola çıkan İslam âlimleri, ulu'l-azm peygamberlerin ilgili ayetlerde ismi geçen Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed peygamberler olduğuna karar vermişlerdir.
Tevrat. Tevrat, kanun ve öğreti anlamına gelen kutsal kitaptır. Hz. Musa'ya indirilen Tevrat, insanoğluna indirilmiş ilk kutsal kitap olma özelliğini taşımaktadır.
Okul nasıl bulundu sorusuna 1796 yılında Franklin Massachusetts'te dünyaya gelen Horace Mann isimli profesör damga vuracaktır. Yunanca ve Latince alanında oldukça başarılı bir profesör olan Mann günümüzdeki okul sisteminin temellerini atan kişidir.
Ödevin tarihi 17. yüzyılın sonlarına doğru gitmektedir. İlk ödevin, 17. yüzyılın ortalarında ABD'de ortaya çıktığı sanılmaktadır. Bununla birlikte eğitim-dışı ödev ya da yükümlülüklerin tarihi çok daha eskiye gitmektedir. Bu konu Cicero'nun De Officiis'inde anlatılmaktadır.
1095 yılında oldukça disiplinli bir öğretmen olan Roberto Nevilis ilk ev ödevi kavramını ortaya atmıştır. Venedik'te yaşayan Roberto Nevilis öğrencilerinin performanslarını beğenmiyordu.
İtalyanca mensa “küçük taşınabilir masa” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İspanyolca ve Ladino (Yahudi İspanyolcası) mesa “masa” sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük Latince mensa “masa” sözcüğünden evrilmiştir.
defter - Nişanyan Sözlük. Arapça dftr kökünden gelen daftar دفتر sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Aramice/Süryanice diphterā דפתרא “yazı tableti, kodeks” sözcüğünün murabba (dörtlü) fiil köküdür.
sevgi - Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe sevgü “muhabbet” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe sev- fiilinden Türkiye Türkçesi +gU ekiyle türetilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri