Kimliğinizi kaybettiğinizde e-devlet üzerinden ya da ALO 199 numaralı çağrı merkezinden kimliğinizin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak yeni kimlik için başvuruda bulunabilirsiniz.
Kayıp kimlik çıkarma ücreti olan 83 TL'nin ödendiğine dair makbuz ya da belge. Son 6 ay içerisinde çektirdiğiniz 1 adet biyometrik fotoğrafınız. Bazı nüfus müdürlükleri kayıp kimlik kartı yenilerken, kendinizi kanıtlayabileceğiniz ehliyet, pasaport, aile cüzdanı gibi resmi bir belge daha isteyebilir.
"Bahse konu yasanın yürürlüğe girdiği 26 Ocak 2016 tarihinden itibaren Nüfus Cüzdanı kayıp edenlere uygulanan idari para cezası uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
9.Nüfus cüzdanımı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile değiştirmezsem idari para cezası var mı? 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliğinde, nüfus cüzdanının kimlik kartıyla değiştirilmemesi durumunda idari para cezası ödeneceğine dair bir düzenleneme bulunmamaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Bir ay içinde teslim alınmayan kimlik kartları imha edilmek üzere Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne iade edilecektir.
Kimlik taşımamak veya bulundurmamak şeklinde Türk Ceza Kanunu'nda veya diğer özel ceza kanunlarında bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla Kimlik taşımamak bir suç teşkil etmemektedir.
Bu ceza miktarı 2024 yılı için aşağıdaki gibidir; Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 260 TL. Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 130TL.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
Dijital Vergi Dairesi. T.C. Kimlik Kartı bedelinizi 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. İlinizde bulunan vergi dairelerinden / malmüdürlüklerinden sadece harç ve değerli kâğıt bedeli tahsilatına yetkili olan vergi daireleri / malmüdürlükleri listelenmektedir.
Kimliğinizi kaybettiyseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Hemen en yakın polis merkezine veya karakola gidin ve kaybı bildirin. Polisten aldığınız tutanakla birlikte en yakın Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurun. Gerekli belgeleri (tutanak, kimlik fotokopisi vb.)
İptal edildikten sonra kartınız bulunsa da iptal işlemi geri alınamaz. Bu durumda, kartınızı kapı geçişlerinde ve nakit harcama noktalarında (kafeterya, spor salonları, sosyal bina, havuz, kütüphane, öğrenci işleri) kullanamayabilirsiniz.
Yenileme yapmayanlara 4 bin 64 lira para cezası kesilecek. 2024 yılı itibariyle hem kimlikler hem de ehliyetler zorunlu olarak yenilenecek. Aralık ayının bitmesine sayılı günler kala yeni bir uyarı yapıldı.
e-Devlet kimliği ve şifrenizi girerek öncelikle arama kısmına "Nüfüs İşleri Genel Müdürlüğü", ardından "T.C Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi" yazın. Daha sonra karşınıza çıkan "Kayıp Bildirimi" butonuna tıklayarak devam edin. Gerekli bilgileri tamamlayarak işlemi kaydedin.
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL, Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
Kimlik kartı başvurusu için randevu alınması; yurt içinde Alo199 üzerinden veya randevu.nvi.gov.tr internet adresinden veya e-devlet kapısı üzerinden yapılır. 2) Kimlik kartı; doğum, değiştirme, kayıp, yeniden kayıt ve vatandaşlığın kazanılması nedenleriyle düzenlenir.
Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kimliğinizi kaybettiğinizde e-devlet üzerinden ya da ALO 199 numaralı çağrı merkezinden kimliğinizin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak yeni kimlik için başvuruda bulunabilirsiniz.
Ancak, genel bir kılavuz olarak, yeni kimlik kartının elinize ulaşma süresi hakkında bazı temel bilgiler aşağıda detaylandırılmıştır: Ortalama Teslim Süresi: Yeni kimlik kartının teslim süresi genellikle 2 ila 4 hafta arasında değişir.
Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatlarında yoğunluk yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızın sıra beklemeden işlemlerini yapabilmeleri için randevu alarak Müdürlüğümüze gelmeleri kendi menfaatleri için uygun olacaktır. Bu nedenle T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri randevusuz yapılmamaktadır.
Yeni çipli kimlik kartının kaybolması veya çalınması durumunda ilgili kuruma çalıntı veya kayıp bildirimi vermeniz gerekmektedir. Bunun ardından kimliğiniz iptal edilir. Ayrıca ilgili kuruma gitmek yerine kayıp ve çalıntı işlemlerinizi 199 numaralı çağrı merkezini arayarak bildirmeniz daha hızlı olur.
Alınan Bedel BAĞIŞ DEĞİLDİR. Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir.
Alo 199 çağrı merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Ya da bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaatınız gerekecektir. Nüfus Müdürlüğünde bulunan yetkili kişiye nüfus cüzdanınızı kaybettiğinizi yenisi istediğinizi bildirin. Yetkili kişi size bir form uzatarak bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.
Belirtilen tarihe kadar ehliyetini yenilmeyip trafik uygulamasında eski tip ehliyeti olduğu belirlenen sürücülere 4 bin 64 TL ceza uygulanacak. İşte 2023 eski tip kimlik ve ehliyet son yenilme tarihi detayları... Şurada Paylaş!
Türkiye'de, kimliklerini kaybeden kişilerin, kaybolan kimliklerin geçersiz kılınması için gazetede kayıp ilanı verme kimi kimlik türleri için zorunluluk kimileri için ihtiyaridir. Bu ilan, kaybolan kimlik sahibi tarafından yayınlanmalı ve kimliğin kaybolduğu tarih ile kimlik numarası gibi detayları içermelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri