Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Limon ve karbonat ten rengini açmak için kesin çözüm. Hem limon hem de karbonat cilt rengi açmak konusunda çok etkili iki malzeme.
CC krem kullanmak: CC kremler hem ince bir kat kullanıldığında cildi daha aydınlık gösterir, hem de düzenli kullanımda koyulukları açmaya yardımcı olur. Pirinç suyu ile yüzü yıkamak: Haşlanmış pirinç suyu, pirinç unu cilt tonunu açmak için en çok tercih edilen şey. Pirinç içeren kozmetik ürünleri de kullanabilirsiniz.
Kararan Bütün Bölgelerde Etkili: Limon!
Cildiniz 2 ton açılacaktır eğer düzenli uygularsanız. Bunun için limonu kararan bölgelerinize sürüp gün boyu da bekletebilirsiniz yarım saat de. Ama eğer cildinizde yanma ve kaşıntılar meydana geldiyse ve bir türlü geçmiyorsa cildinizi hemen yıkamanız gerekiyor.
1 yemek kaşığı zerdeçal üzerine birkaç damla limon sıkın ve krem kıvamını yakalayın. Bu kremi haftada 2 defa olacak şekilde renginin açılmasını istediğiniz bölgeye sürün. Yıkama anında ılık su kullanabilirsiniz. Limonun asitli yapısı sayesinde ciltteki kararan hücrelerde açılma meydana gelebilir.
İlgili 42 soru bulundu
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma aşamaları ile birlikte gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapmadan, doğal süreç ile güneşte yanan cildin beyazlaması ve eski haline dönme süresi yaklaşık olarak 1 ayı bulabilir.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Limon suyunun cilt lekeleri üzerinde renk açıcı bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Limon suyu ile yulaf unu karıştırarak maske olarak uygulamak bunlar arasında en popüler olanı. Fakat limon suyunun çok asidik olduğunu ve ciltte tahrişlere neden olabileceğini hatıratalım.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Genellikle koyu tonlar esmer tenli insanlar için daha ideal olmaktadır. Kestane, çikolata kahvesi, koyu kahve siyah ya da mavi siyah saç rengi tonları esmer tene sahip kişiler için idealdir.
Ten rengi güneş, yapay ultraviyole ışığı ve melanin takviyesi ile koyulaşabiliyor; yani onun çaresi var. Ancak ten rengi açmak diye bir şey yok. Lazer uygulamaları ve doğal reçeteler ciltteki koyu lekeleri açabiliyor ama doğuştan gelen ten rengini tamamen açmak mümkün değil.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Pirinç suyu gözenekleri temizliyor ve cildi yumuşatıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor. Cilde parlaklık veriyor, kırışıklıkları azaltıyor.
Uygulama: Bir avuç pirinci öğüterek bir çay bardağı sütle karıştırıp, yüzünüze uygulayabileceğiniz sütlü pirinç maskesini yaklaşık 20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık su ile durulamanız yeterli. Öğütülmüş pirinç yerine aynı oranda pirinç ununu sütle karıştırarak da yüzünüze uygulayabilirsiniz.
Cildin tonunu açarak renk tonunu eşitleyen bir yöntemdir. Cilt lekesi sorunundan şikâyetçi olanların yanı sıra doğal olarak esmer bir tene sahip olanlar da lazerle cilt beyazlatma işlemini tercih edebilirler.
Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir. Cildin eski rengine kavuşması içi banyo sırasında keseleme yapılarak cildin kendini yenilemesi ve ölü derilerden arındırılması da bu süreci hızlandırabilir.
Pirinç suyunun cilde faydaları
Pirinç suyu cildi nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Ciltteki gözenekleri sıkılaştırıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor.
-Limon: Güneş kararmalarını gideren en etkili ürün limondur. 1 limon sıkılarak, pamuk desteği ile kararmış olan bölgeye masaj yaparak limonu yedirmek gerekir. 30 dakika kadar bekledikten sonra güzel bir şekilde durulamak önemlidir.
Limon suyu bronzlaşmayı hızlı bir şekilde giderebilmektedir. İçerisine bir tatlı kaşığı bal ve su ilave ederek cilde uygulanabilmektedir. Yaklaşım yarım saat bekledikten sonra yıkanması gerekmektedir.
Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir. Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri