En az üç aylık faaliyet süresini tamamlamış, iş veya ikametgahın bulunduğu ülkede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar esnaf kredisi kimlere verilir sorusuna yanıt olarak verilebilir. Bunun yanı sıra krediden faydalanmak isteyen işletmelerin esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olmaları gerekir.
- En az 3 aylık faaliyet süresini tamamlayan, - İş veya ikametgâhının bulunduğu ilçede faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan, - Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişiler Halkbankası avantajlarıyla bu kredilerden faydalanabilir.
Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olmak, Kefalet veren kooperatifin bölgesinde bulunan bir adreste iş yerinin bulunması ya da ikamet etmek, Birden fazla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri ile ortak olmamak, Vergi borcunuzun bulunmaması ve banka kredi notunuzun yüksek olmasıdır.
2- Ticaret ya da sanayi odasına kayıtlı tüccar ya da esnaf, sanatkâr, (Ticaret veya sanayi odasına kayıtlı olması şarttır.) 3- Yüksek tahsili gerektiren meslek sahiplerinden serbest çalışanlar ( Doktor, Avukat, Eczacı, Mühendis, Mimar vb. lgili meslek kuruluşlarına üye olmaları şarttır.)
1) Kefaletname 2 (iki) kefil tarafından imzalanacaktır, 2) Kefillerin yurt içinde çalışıyor olması gerekmektedir, 3) Mevsimlik veya geçici işçi kefil kabul edilmez, 4) Eşlerin ikisi de aynı kişiye kefil olamaz, 5) Eşler birbirine kefil olamaz, 6) Emekli kefil kabul edilmez.
İlgili 39 soru bulundu
Esnaf ve sanatkâra faizsiz kredi paketi geliyor. Finansal piyasalardaki çalkantılardan ve salgından etkilenen esnafa 3 yıl vadeli ve sıfır faizli kredi verilecek. Krediler kefalet olmadan doğrudan kullandırılacak. 2024 sonuna kadar geçerli olmak üzere yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak.
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinde kredi limiti 500 bin TL'den 250 bin TL'ye düşürüldü. Kredi faiz oranı da yüzde 7,5'dan yüzde 12,5'a yükseltildi.
Esnaf kefalet kredisi, sadece esnaflara özel olan bir kredi türüdür. 2023 senesi için geçerli olan esnaf kefalet kredi şartları şu şekilde belirlenmiştir; Esnaf olmayanların başvuruları otomatik olarak geçersiz sayılıyor. Kefalet kredisi için en önemli şartlardan birisi iki adet kefil bulundurma zorunluluğudur.
ESNAF KEFALET KREDİSİ ŞARTLARI
Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL'den 500 bin TL'ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak.
Kredi notu aralıkları
Bu sisteme göre kredi kullanma olasılığınızın en düşük olduğu aralık 0 ile 699 puan aralığıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi kullanımı mümkün olan puan aralığı ise 700 ile 1099'dur. 1100 - 1499 puan aralığı daha az risklidir.
FAİZSİZ KREDİ İMKANI
KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35'i geçmemiş olanlara 300 bin TL'ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek. Bu üç grup dışında kalan tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.
Yeni işyeri açan esnaflar, gerekli süreyi doldurmadan esnaf kredisine başvuramazlar. Halihazırda kredi borcu olan esnafların esnaf kredisi alma imkanı bulunmamaktadır. Aynı durum vergi borcu olan esnaflar için de geçerlidir.
Kredi notu 1300 olanlar krediden kolaylıkla faydalanabilecek. Tek şart esnaf ve sanatkar odalarına üye olmak.
- En az 3 aylık faaliyet süresini tamamlayan, - İş veya ikametgâhının bulunduğu ilçede faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan, - Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişiler Halkbankası avantajlarıyla bu kredilerden faydalanabilir.
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
Halihazırda ödemekte olduğunuz krediniz varken aynı bankadan ya da başka bankadan yeni kredi alabilirsiniz ama bunun iki şartı var. Bu şartlardan ilki kredi notunuzun yeterli olması. Kredi alabilmek için en önemli kriter kredi notu. Kredi notunuz yüksekse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de artıyor.
Esnaf ve sanatkarlara faizsiz kredi kullandırılacak. Cumhurbaşkanlığı'nın 'Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkârlara Kredi Kullandırılmasına Dair Karar'ı Resmi Gazete'de yayımlandı. Halkbank, esnaf ve sanatkarlara yüzde 50 faiz indirimli veya faizsiz kredi kullandıracak.
Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na ve Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı, En az 6 aylık faaliyet süresini tamamlayan, İş veya ikametgâhının bulunduğu ilçede faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan, Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişiler.
Dijital Esnaf Kredisinden Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif (ESKKK) ortakları faydalanabilecektir. Kredi talepleri için son karar T.Halkbankası A.Ş tarafından verilecektir.
İşyeri ve taşıt alımına yönelik olarak 1.500.000.-TL'ye kadar yatırım kredisi kullanabilirsiniz. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaleti veya Bankamızca Doğrudan Kullandırım yoluyla sunulan kredilerimizi kullanabilirsiniz.
Kredi borcu ödenmezse üzerinize kayıtlı mal varlığınıza haciz gelebilir. Maaşınıza alacaklı tarafından haciz konulabilir. Ev haczi uygulanabilir.
Yönetim kurulunun yaptığı denetleme ve inceleme akabinde başvurunuzun kabul edilip edilmediği size bildirilmektedir. Yönetim kurulunun yaptığı bu inceleme ve başvuru sonuçlanma süresi ise ortalama 15 gün kadardır. 15 gün içerisinde başvuru akıbetiniz size kurum tarafından yazılı olarak bildirilmektedir.
esnafın yıllık cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması, tapu veya araç teminatı göstermek gerekiyor. Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak.
2022'de esnaf kredisi için belirlenmiş olan tutar ise %9,5'du. Bir yıllık kredi ödeme sürecinde ise faiz ödeme oranı %0,79'du. Bu tutar, 2023 yılında %7,7 olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri