Kabaca hesaplamak gerekirse Almanca öğrenme süresi orta seviye yani B1 için 400 saate denk geliyor. Örnek olarak C2 dil seviyesine ulaşabilmek için toplamda 1000 ile 1200 saatinizi ayırmanız gerekebilir. Yukarıda belirtiğimiz gibi bu süreç kişiden kişiye değişecektir.
Bir dilde hemen akıcı olmak imkansız olsa da, her gün (hafta sonları dahil) günde sekiz saatinizi gramer kurallarını öğrenerek, kelime bilginizi geliştirerek ve anadili İngilizce olanlarla Almanca konuşarak geçirirseniz, bir yabancı dili yaklaşık 93 gün (bu on üç hafta veya yaklaşık 3 ay) öğrenebilirsiniz.
Bu yüzden Almanya devlet üniversitelerinde Almanca hazırlık eğitiminin süresi sıfırdan başlayan öğrenciler için genelde 12-24 ay olarak belirlenmiştir.
C2 Proficiency – Yeterlilik – Uzmanlık seviyesi
Sıfırdan bu aşamaya yoğun bir eğitimle 80-82 hafta gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. A1 seviyesinden bu seviyeyi tamamlamak 70-72 hafta arası sürer. A2 seviyesinden bu seviyeyi tamamlamak 60-62 hafta arası sürecektir.
B2 seviyesi konuşmak için özel dersler ile 8 ay ile 16 ay arasında (ne kadar ders, ne kadar sıklıkla alacağınıza bağlı) değişir. Örneğin B2 seviyesi konuşan bir mühendis çalıştığı firmada Almanlardan oluşan proje ekibine liderlik eder, bir toplantıyı Almanca yönetir, kendisine gelen soruları hiç takılmadan cevaplar.
İlgili 34 soru bulundu
Almanca öğrenmek için kursa gitmek istemeyenler bunu bireysel bir çalışma ile yapabilir. Evde kendi başınıza Almanca öğrenme şansınızda bulunmaktadır.
Almanca yoğun bir kurs yaklaşık 3 hafta sürer.
Almanca öğrenmek tam anlamıyla zor değil. Birçok yazım kuralına sahip bir dildir. İspanyolcaya oranla çok kolay olmasa da yine de kolaydır. Almanca öğrenmenin de kendine has avantajları vardır.
Örneğin, A1 dil seviyesi öğrencisinin dil öğrenme sürecinde öğrendiği kelime sayısı ortalama 1500-2000, A2 dil seviyesindeki birinin öğrendiği kelime sayısı 2000-3000 ve B1 dili için öğrenme sürecinde öğreneceği kelime sayısı ise ortalama 3000-4000 arasında değişebilir.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Başlangıç seviyesindekiler için A1 ve A2 seviyesindeki akşam kursu, öğleden önce kursu veya hafta sonu kursu 20 ile 24 gün arasında sürer ve her biri 72 ders saatini kapsar (bir ders saati = 45 dakika). Bu da her akşam, öğleden önce veya hafta sonu için ortalama üç saat derse katılacağınız anlamına gelir.
Almanca A1'de yaklaşık 500 - 600 arasında kelime öğrenilir.
Dil dinleyerek öğrenilir. Kısa süreli işitsel eğitim videolarımızla Almancanızı kolaylıkla ve diğer işlerin yanı sıra ilerletebilir ve tazeleyebilirsiniz.
B2 Almanca Seviyesi – İleri (Advanced Level)
B2 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) dördüncü seviyedir.
Sertifikamın geçerlilik süresi nedir? Goethe Institut A1–C2 sertifikaların geçerlilik süresi sınırsızdır. Fakat birçok enstitü ve işveren son iki yıl içerisinde alınan sertifikaları talep eder.
A2 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ikinci seviyedir. A2 Almanca seviyesi akademik eğitim almak için yeterli bir seviye değildir. Almanca bilgisinin temel düzeyde olduğunu fakat temel düzeyde ustalaştırdığını belirtir.
Neden Almanca öğrenmeli? Almanca, dünya üzerinde 100 milyondan fazla kişinin ana dilidir ve Avrupa Birliği'nde en fazla konuşulan dildir. Ayrıca, Alman bilim insanlarının bilim dünyasına yaptıkları katkı ve çalışmalar oldukça fazla olduğundan, Almanca en yaygın kullanılan bilimsel diller arasında ilk üçtedir.
Almanca A2'de yaklaşık 1000 - 1100 arasında kelime öğrenilir.
Oyun tarzında derslere günde 5 dakika ayırarak Almanca öğren. İster temel bilgiler almak üzere yeni başlamış ol, ister okuma, yazma ve konuşma pratiği yapmak iste, tüm bunlarda Duolingo'nun yararı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri