Esnaf Kurye, çevresel koşullara uygun olarak çeşitli teslimatların yapılmasını sağlayan kişilerdir. Güvenilir, hızlı ve güvenli bir şekilde teslimatların yapılmasını sağlamak için çalışırlar. Günlük ya da haftalık olarak çalışabilirler ve çoğu zaman özel araçlarını kullanırlar.
Esnaf kurye, bir markaya bağlı olan veya olmayan tüketicinin talep etmesiyle adresine kadar ürünü getiren kişiye esnaf kurye denilmektedir. Esnaf kuryelerden genellikle istenilen, hızlı ve güvenilir teslimattır. Esnaf kuryeler hizmetin kalitesi çalıştığı markanın talep edilebilirliğini sağlamaktadır.
eleman.net verilerine göre, Esnaf Kurye 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Esnaf Kurye , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.536 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Nasıl Esnaf Kurye Olurum? Banabikurye sisteminde şahıs işletmeli yani esnaf kurye olarak çalışabilir; sayısız avantajdan faydalanabilirsiniz. Esnaf kurye modeline geçtiğinizde çalışma şekliniz değişmez, serbest olarak çalışmaya devam edebilirsiniz. Esnaf kurye olmak için şahıs işletmenizin olması yeterlidir.
Her ticari kazançta olduğu gibi esnaf kuryeler de Katma Değer Vergisi Kanununa göre vergi ödeme yükümlülüğü taşırlar. Esnaf kuryelerin ödemesi gereken Katma Değer Vergisi (KDV) oranı 2023 yılındaki son düzenlemelerle %20 olarak belirlenir.
İlgili 33 soru bulundu
Günde ortalama 100 teslimat yaptığınızda ortalama 600 TL kazanabilirsiniz. Pazar günleri hariç günde 100 teslimat yaptığınızda ise aylık ortalama 12.000 TL Trendyol araçlı kurye maaşı kazanabilirsiniz. Muhasebe, yemek, ve yakıt gibi giderler kurye tarafından karşılanıyor.
Kuryelerimiz farklı projelerde farklı saat aralıklarında çalışabilirler. 8-10-12 saat arası çalışma imkanları mevcuttur.
Kuryeler çalıştıkları süre, bireysel ya da şahıs şirketi, çalışılan firma gibi hususlar göz önüne alındığında farklı tutarlarda kazanç sağlıyorlar. Tam zamanlı olarak, bir kurye firmasında kendi şahıs şirketi adına çalışan kişilerin 10.000 TL üzerinde kazanç sağladıkları söylenebilir.
Kuryeler genellikle tek bir firmaya bağlı olarak çalışıyor ve bu da başka firmalar ile çalışarak daha fazla kazanç elde etmelerinin önüne geçiyor. Fakat esnaf kurye sisteminde kuryeler istediği zamanlarda, istediği yerlerde ve aynı zamanda istedikleri kadar çalışabilirler.
Kendi adına iş yeri açan mükelleflerin aynı zamanda SGK (Bağ Kur) primi ödeme zorunlulukları da var. 2022 yılı için BAĞ-KUR priminin aylık tutarı 1.726,38 lira. Genç moto kuryeler, teşvikten yararlandıklarında bir yıl boyunca bağ kur primi ödememe hakkına da kavuşuyorlar.
Bir kurye yaklaşık olarak günde 150 ile 180 arasında kargo dağıtıyor. Bu da her gün bir sürü insanla muhatap olmak demek. Lojistik şirketleri bu konuda çok sıkıntılı durumda.
Esnaf Moto kuryeler esasında basit usul olarak çalışabilir ve vergi kaydı açtırabilir. Ancak kurumsal firmaların çoğunluğu gerçek usulde vergi kaydı açtırılmasını ve KDV'li fatura kesilmesini zorunlu kılıyor. Bu nedenle basit usul vergi kaydı açtırmadan önce çalışacağınız firma ile de görüşmekte fayda var.
Firmaların şartları değişebilir ancak genel olarak aranan nitelikler aşağıdaki gibidir. - 100 – 150 cc arası motosiklet sahibi olmak. - Şirket sahibi olmak. - Kurye olarak deneyim sahibi olmak. - Kasti olarak suç işlememiş olmak. - Ehliyet ceza puanının 50 ve altında olması.
Pandemi döneminde paket servisi, kargo, hızlı teslimat gibi hizmetlerin yaygınlaşması, kuryelere olan ihtiyacı da oldukça artırdı. Günümüzde hızlı teslimat, market alışverişi gibi faaliyetleri gösteren şirketlerde çalışabilmek için kuryelerin şahıs şirketi kurma zorunluluğu getirildi.
Nasıl Fatura Keserim? Esnaf kuryelerin faturalaşma süreçleriyle ilgili aradığınız bütün bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Hak edişinize istinaden, tarafınıza iletilen hak ediş mesajı içeriğinde belirtilen tutarda KDV dahil fatura kesmeniz gerekmektedir, aksi takdirde faturanız reddedilecektir.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Getir kuryesi olmak için Getir uygulamasının kurye bölümündeki başvuru formunu doldurarak ya da bulunduğunuz ildeki getir bürolarında bulunan insan kaynakları departmanına giderek yüz yüze iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru esnasında gerekli olan belgeler: İkametgah belgesi. Adli sicil kaydı
Kimler şahıs şirketi kurabilir? Şahıs şirketi kurabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Devlet memurlarının şahıs şirketi kurması yasalarca engellenmiştir ancak belli koşulların sağlanması durumunda ortaklıkta yer alabilirler.
Bireysel olarak şirket kurmak eskisi kadar zor değil, başvurular online olarak yapılabiliyor ve vergi dairesi sadece bir yoklamada bulunmanızı talep ediyor. Kurye şirketinizin ilk yoklaması başvurunuzdan sonra yaklaşık 1 hafta içinde randevulu olarak yapılıyor ve sonrasında hemen fatura kesmeye başlayabiliyorsunuz.
Motorlu kuryelerin çalışma saatleri bazen şirketten şirkete değişebilmesine rağmen belirli başlı çalışma saatleri bulunur. Hafta içi boyunca tüm günlerde motorlu kuryelerin çalışma saatleri 08.30-18.30 saat aralığıdır. Cumartesi günleri ise çalışma saati aralığının 09.00-15.00 olduğunu söylemek mümkündür.
Moto Kurye / Bayrampaşa Getir Kurye Saatlik Ücret: 51 TL Paket Başı:15TL sahibinden.comda - 1103168110.
Bu çalışanlar iş kanununa tabi olmadığı için yasal olarak çalışma saati ve gününe yönelik herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
MOTOLUX İSTANBUL®️ on Instagram: "PAKETÇİ ARKADAŞLARIMIZA MÜJDE 🤩🤩🤩 TRENDYOL GO İÇİN 50CC MOTORSİKLET KAMPANYASI 🛵💨💨💨 KİMLİĞİ GETİR MOTORU GÖTÜR AYLIK 500₺ DEN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE 👏"
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri