Eti yağsız tencereye koyun,suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çekince bir miktar su ilave edin ve ve kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Soğanları tereyağında biraz kavurun. Pişen etleri üzerine ekleyin ve biraz daha kavurun.
Kavrulan kıymaya, ince ince ve küpler halinde doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar kendini bıraktıktan sonra yani, çiğliği geçtikten sonra arzuya göre baharat veya salça eklenerek yemeklere ilave edilir.
Karşınızda muhteşem kıvamıyla pişmiş, lezzeti yedikçe yedirten, yapımı da bir o kadar kolay olan: Biberli et sote tarifi! Etlerinizi önce orta ateşte ısıtılmış tavada bir süre kavurun. Daha sonra sırasıyla soğan, biber ve domatesleri ilave ederek etlerin içerisinde yumuşacık pişmesini sağlayın.
Zeytinyağını yapışmaz tabanlı, derince bir tavaya alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun. Ardından sivri biberleri ve kapya biberleri ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün.
Soğanlar küçük küçük kesilir kızgın yağda kavrulur kavrulduktan sonra salça, tuz, pulbiber eklenir bir kaç defa karıştırılır ve hazır.
İlgili 28 soru bulundu
Eti, uzun süre kısık ateşte pişirmeniz, yumuşak bir kıvam almasını sağlar. Ayrıca tencere veya tavanın ağzını kapatmak da, etin lokum kıvamını almasına yardımcı olur. Ancak her et bu şekilde pişmeye uygun değildir. Biftek, bonfile gibi etlerin kısa sürede yüksek ateşte pişirilmesi gerekir.
Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir. Kas liflerine paralel olarak kesilen et, ne kadar pişerse pişsin yumuşak olmaz.
Eğer etlerinizi sebzeyle pişirmek istiyorsanız, kemikli etleri pişirmeye başladıktan 20 dakika sonra sebzeleri içerisine atın. Etinizi haşlarken içerisine tuz ilave etmeyin. Tuz etinizin sertleşmesine neden olur. Etinizi servis etmeden önce tuzunu ilave edin.
Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin. Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirin, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katın.
Etli yemeklerin en kolay ve en dikkatli şekilde pişirilmesi de şart olan tariflerinin başında geliyor kendileri. Yüksek ısıda mühürlemek, soğan ve domatesini mutlaka ilave etmek şart. Yanına bir pilav ve salatayla en şahane öğüne dönüşüyor.
Çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Özellikle sebze ya da et yemeklerini hazırlarken son aşamada eklenen soğanın yeşil kısımları, o tarifin lezzetini arttırır. Ancak çok piştikçe lezzetini yitirip kıvam kayıpları yaşanabileceğinden dolayı yeşil soğanı çok pişirmemek gerekir.
Genelde bağ dokusu fazla olan etlerin sulu ısıda, az olanların ise kuru ısıda pişirilmesi gereklidir. Kuru ısıda pişen ette, ısı yükseldikçe su kaybı artar ve kurur. Kuruluğu önlemek ve pişirmeyi tam olarak sağlamak için etler ortaya yakın ısıda etin iç kısmındaki ısı en az 75 °C ye ulaşana kadar iyice pişirilmelidir.
Kavurmanın sert olmasına yol açan büyük hatalardan biri de eti tam pişmeden tuzlamaktır. Pişmeden tuz atmak etinizin sertleşmesine sebep olur. Bu yüzden kavurmanız piştikten sonra hatta ocaktan almadan hemen önce tuzlarsanız etiniz yumuşaklığını korur.
Dana Kavurmanın İyi Pişmesi İçin 1 Bardak Su Konulmalı
Türk, "Dana etlerimizi biraz kavurduktan sonra içerisine 1 bardak su ekliyoruz. Dana etinin pişme süresi daha uzundur. O nedenle su eklemek gerekiyor" dedi.
Tuz etin sert olmasına sebep olur.
Eti terbiyeledikten sonra en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirirseniz, daha yumuşak ve lezzetli olur. Etin yumuşak olması için yoğurt suyunu da deneyebilirsiniz. Yoğurt suyu asitli olduğu için terbiye edilen et daha yumuşak olur.
Pişireceğiniz et 3 cm kalınlığında bir etse ve çok pişmiş seviyorsanız iki tarafını da 2 dakika boyunca döküm tavada pişirin. Etin sertleşmemesi için iki yüzünün de bir kez pişirilmesi gerekir. Yani pişirme süresini etin kalınlığına ve kendi damak tadınıza göre ayarlamanız iyi bir fikir olacaktır.
Etlerin rengi değişip, suyunu salana kadar sürekli karıştırarak, kavurun. Diğer tarafta 2 adet orta boy soğanı 4 parçaya bölüp, etlerin üzerine ekleyin. Ardından 1 baş sarımsağı da ayıklayıp, etlerin üzerine serpiştirin. Daha sonra etlerin üzerine 1 şişe maden suyu dökün.
Etin yumuşak olmasındaki en büyük etkenlerden birisi pişerken suyunu kaybetmemesidir. Bunun için de eti mühürleyerek pişirmek gerekir. Bu teknikle et, suyunu bırakmadan pişecek ve lokum gibi bir kıvama kavuşacaktır. Dana kuşbaşı nasıl pişirilirsorusunun en can alıcı yanıtlarından birisi de harlı ateşte pişirilmesidir.
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Etin yağ dokusu içerisinde kendisinden bulunan yağlar, pişirme esnasında eriyerek ete yeterli lezzeti katar. Ekstra yağ eklemeye gerek yoktur. Özellikle yağlı etleri bir de tereyağında kavurmak son derece sağlıksızdır.
Soğanları atarak hafifçe kavurun. Ardından haşlanmış patatesleri ilave edin ve şekillerinin bozulmamasına özen göstererek dikkatli bir şekilde kavurun. Son aşamada tuz ve diğer tüm baharatlarını ilave ederek ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.
İlk olarak tencereye doğramış olduğumuz soğan ve sıvı yağ konur . Soğan hafif piştikten sonra tencereye kıyma konur. Kıymanın rengi dönünce salça, su ve baharat atılır.
Kıymalı Soğan Kavurması Hazırlanışı
Tavaya zeytinyağını koyun. Üzerine küpler halinde doğradığınız soğanları ilave edip diriliği gidene kadar pişirin. Ardından Uğur Derin Dondurucu´dan çıkarttığınız kıymayı Uğur Mikro Dalga Fırın´da çözdürüp kıymayı ekleyin 8-10 dk kadar pişirin.
Et kavurma yaparken etin sert olmasının en başlıca nedenlerinden biri eti sürekli bir biçimde karıştırarak pişirmek ve çok pişirmek geliyor. İlk aşamada ısıttığınız tava ya da tencereye etlerinizi aktarın. Ardından mühürleyin. Bu şekilde sularını içlerine hapsedecek ve yumuşacık kalacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri