Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Etkililik, kaynakların hangi etkenlikte tüketildiğiyle kıyaslamalı olarak, hangi çıktının üretilebileceğinin bir ölçüsüdür. Uygulamada; farklı kaynak tüketimlerinde, çeşitli etkililik düzeyleri söz konusu olacaktır.
Etkinlik (Efficiency) Bir performans göstergesi olarak etkinlik oranı, bir işletmede belirlenen amaçların gerçekleştirilmesi için tüketilmesi beklenen kaynaklar ile gerçekten tüketilen kaynaklar arasındaki ilişki olarak tanımlanır. Başka bir deyişle etkinlik, girdilerle ilişkili bir performans ölçütüdür.
ETKİNLİK (ETKENLİK, EFFECTIVENESS)
İŞÇİLİK, HAMMADDE, MALZEME VE DİĞER GİRDİLERİN İŞLETME İÇİNDE SAPTANAN AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA NE DENLİ ETKİN YADA YETERLİ KULLANILDIĞINI GÖSTEREN BİR DEĞERLENDİRME KRİTERİDİR.
İktisadi veya ekonomik etkinlik bir ekonomide, veri teknoloji ve belli kaynak stokları altında minimum çaba veya maliyet ile maksimum hasıla (çıktı) elde edebilme yeteneği olarak tanımlanmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Vergilemede iktisadi (ekonomik) etkinlik ilkesine göre, reel ulusal gelirin artmasını, ekonomik büyüme ve gelişmeyi en fazla teşvik eden veya en az engelleyen vergi yapısına sahip vergi sistemlerinin etkin olduğu kabulüne işaret eden bir ilkedir.
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Etkinlik türleri, çok çeşitli amaçlarla düzenlenen organizasyonları ifade eder. Bu etkinlikler, eğlence, eğitim, sosyal bağlantı, iş yapma, kültürel kutlama ve daha birçok farklı nedenle düzenlenebilir.
Etkililik: Bir yazının veya sözün okuyanda iz bırakma hâr lidir. Evrensel: Bütün insanlığı ilgilendiren, üniversal. Evrilmek: Bir biçimden başka bir biçime doğal olarak dönmek.
Şirketlerin, paydaşlarına yönelik düzenlediği organizasyonlara kurumsal etkinlik denir. Düzenlenen etkinliklerin başlıca hedefi şirket imajını paydaşların gözünde pekiştirmek veya yenilemektir. Paydaşların şirkete olan bağlılıklarının ve aidiyetlik hissinin artmasında da kurumsal etkinlikler önemli bir rol oynar.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Etkinliğin tanıtımı ve pazarlanması için kullanılacak yöntemlerin planlanması aşamasıdır. Etkinliğin bilinirliğini artırır ve hedef kitleye ulaşmayı sağlar. Etkinlik süresince olası krizlerin yönetilmesi ve çözülmesi aşamasıdır. Kriz durumlarında hızlı ve doğru hareket etmeyi sağlar.
Etkin olmak ile etkili olmak, çoğu kimsenin ayrımını bilmediği kavramlardır. Etkin olmak az kaynak harcayarak sonuç almaktır. Mesela az zamanda çok iş yapmak etkin olmak demektir. Etkili olmak ise, insanın hedeflediği sonucu almasıdır.
İşletme; kâr amaçlı kurumların kuruluşu, finansmanı, üretim araçlarının sağlanması, üretilen mal ve hizmetlerin pazarlanması, örgütlenmesi, yönetilmesi ve finansal olaylarının izlenmesini inceleyen bir sosyal bilimdir.
Verimlilik ise üretim faktörleri kullanarak mal üreten bir işletmede, daha olumlu sonuç almaya olanak veren yöntemleri anlatır. Yani özel bir durumu, üretkenliğe elverişli olmayı anlatmaktan çok, ekonomik faaliyetler sonucu elde edilen verileri ölçerek ve oranlayarak ortaya koyduğu olumlu durumu belirler.
Etkililik, bir kişinin ya da durumun, insanların üzerinde etki uyandırması, onların üzerinde kalıcı tesir bırakması demektir.
Hallmark (özellikli) , bir kasaba, şehir ya da bölgenin ruhu ve değerlerini taşıyan, düzenlendiği yer ile aynı adla anılan, yaygın bir kabul ve farkındalık kazanan etkinliklerdir. Hallmark (özellikli) etkinliklerde yöre ve etkinlik ayrılmaz bir algı oluşturmaktadır.
Etkinlik düzeyi, öğrencinin etkinliği hangi seviyede gerçekleştirdiğini belirtir. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünde etkinlik düzeyleri; katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma olarak belirlenmiştir.
Etkinlik Nedir? Eğitim Terimleri Sözlüğünde “Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.” olarak açıklanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.
Etkinlik yaklaşımı, Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metninde benimsenen bir yaklaşımdır. Bu yaklaşıma göre öğrencilerin çeşitli etkinlik ve görevleri yapmaları dil öğrenme sürecini kolaylaştırmakta, dil ve zihinsel becerileri geliştirmektedir.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Etkinlik Uygulamaları, basılı olarak okullarda uygulanan Türkiye geneli güvenilir ölçme değerlendirme uygulamalarıdır. Okulistik Etkinlik Uygulamalarından 7 gün sonra bu uygulamaların tekrarları, öğrencilerin yeniden katılabilmeleri için online olarak yayına verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri