Kabahatler kanununda da iddia edildiği gibi açık alanda içki içmek ile ilgili bir yasak olmadığını baştan söyleyelim.
Yasak değildir. Yalnız; Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından idarî para cezası verilir. Kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulur.
2005 yılında kabul edilen Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesi gayet açık. Kanunda halka açık yerlerde alkol almanın yasak olduğuna dair hiçbir ibare yok.
AÇIK ALANDA ALKOL İÇMENİN CEZASI NEDİR? Açıklamada, yasak kararının ayrıntılarına da yer verildi. Buna göre, halka açık alanlarda içki tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacak. İçki kullanan kişinin sarhoş olması halinde, kişinin sarhoşluğu geçene kadar 'kontrol altında' tutulacak.
Genel olarak Avrupa ülkelerinde halka açık yerlerde içki tüketimi yasaldır. Ancak yerel yönetimler tarafından halka açık alanlarda alkollü içki tüketimine çeşitli kısıtlamalar getirilebilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Kabahatler kanununda da iddia edildiği gibi açık alanda içki içmek ile ilgili bir yasak olmadığını baştan söyleyelim.
6- Kısacası hukuken park, bahçe, sahil alanlarında içki içmenin önünde bir engel yok.
1 şişe bira ceza yer mi? 1 Şişe %5 alkollü 33'lük bira 0.33 promildir. Bu değer ceza sınırı olan 0.5 promilin altında olduğundan ceza yemez.
İstanbul Valiliği, açıkladığı son karar ile halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki içmenin yasak olduğunu duyurdu. Açıklanan karar sonrası halka açık alanlarda alkol tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacak.
Açıklamada, bu yasak kararının uygulanmasına ilişkin ayrıntılar da sunulmuştur. Buna göre, umuma açık alanlarda içki tüketen kişilere 617 lira para cezası uygulanacaktır.
Türkiye'de bira da dahil olmak üzere alkol satmak veya sunmak için lisans gereklidir. Alkol sadece 06.00-22.00 arası servis edilebilir. Öğrenci yurtları, sağlık kurumları, spor kulüpleri, eğitim kurumları ve benzin istasyonlarında alkol satışı yasaktır. Okul ve camiye 100 metreden az mesafede alkol satılamaz.
Ticari Arabalarda Alkol Sınırı
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca tarifte yer alan sürücülerin alkollü olarak araç kullanması yasaktır.
Alkollü içkileri üretenler, ithal edenler ve pazarlayanlar her ne amaçla olursa olsun, teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak alkollü içki dağıtamazlar. Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere on sekiz yaşını doldur- mamış kişilere satılamaz veya sunulamaz.
Amerika'da yasal içki kullanma yaş sınırı 21'dir. 21 yaşından küçük birine içki verilmesi suçtur. Kamuya açık alanlarda içki içme, sarhoş dolaşma ve alkollü araç kullanma da oldukça ciddi suçlardır ve kesinlikle cezalandırılır.
Halka açık alanda alkol içmek Türk Ceza Kanunu kapsamında suç değildir. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 35. Maddesinde;“Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Ruhsatlı Alkol satışı yapılan Lokanta ve Restoranlar dışında 22.00 – 06.00 saatleri arasında Perakende alkol satışının yapılamayacağı, Sarhoşluk sebebiyle halkın huzurunu bozacak şekilde hareket edilmemesi, Alkol satışı ve tüketilmesi; ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması.
Hal böyle olmasına rağmen sürücünün park yerinde alkol aldığı polis tarafından görülüyorsa, yasada bu konuda açık bir hüküm olmadıkça trafik polisi "alkollü araç kullanmaktan " ceza kesmemelidir. Böyle bir koşulda ceza kesilirse "araç kullanmanın" tanımı da, alanı da genişletilmiş olur.
30 Mart 2005 tarihli 5236 sayılı kabahatler kanunuyla park, bahçe, mesire alanı gibi halka açık alanlarda alkol tüketimi yasaklandı.
Mesela Yıldız Parkı'nda yanınızda alkol götürüp piknik yapamazsınız, yasak. Peki Yıldız Parkı'nda kafeye oturup ağaçların gölgesinde bir bira içmek isteyenler ne yapacak? Onu da yapamıyorsunuz, çünkü Yıldız Parkı'nda alkol satan yer yok.
1 Adet Bira Kaç Promildir? 1 bira yaklaşık olarak 33 ila 53 oranında promil değerine sahiptir. Bu promil oranı biranın 33 cl veya 50 cl olmasına göre değişiklik gösterir.
Türkiye'de alkol tüketimi sonrası araç kullanma için yasal promil sınırı, 0.5 promil olarak belirlenmiştir. Bu sınır, profesyonel sürücüler ve ticari araç kullanıcıları için daha düşük olabilir. 0.5 promil ve üzerinde alkollü araç kullanmak, cezai yaptırımlara ve ehliyetinize el konulmasına yol açabilir.
Bunları söylüyor musunuz? 1 duble rakı, viski, votka ya da 2 kadeh şarap, 2 bardak bira içtiğinizde 0.5 promile karşılık gelecek miktarda alkol almış oluyorsunuz...
Özellikle çok tavsiye edilen Pilsener tarzı biralar, ferah ferah, deniz kenarı için ideal. Bira kadar olmasa da, son yıllarda modanın da etkisiyle roze şaraplar ve aslında roze şarap olup da adından başka bir farkı olmayan 'blush'lar, plajların en iyi şarapları olabilir.
ALKOL İÇERKEN YAPILMASI GEREKENLER
Hangi tür alkol içerseniz için, aralarda su içmeye de özen gösterin. Böylece vücudun alkol yüzünden kaybettiği su geri kazanılabilir. Alkolle karışık da olsa meyve suları için.
Zafar'a göre, alkol ayrıca böbreklere sıvı tutmalarını söyleyen bir hormon olan vazopressin salınımını da baskılıyor, böylece idrara çıkma sıklığı artıyor. Ortaya çıkan dehidrasyon kişiye susuzluk, yorgunluk ve baş ağrısı hissettirebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri