Ev Alma Komşu Al Atasözünün Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle Eğer ev alırken çevredeki komşular iyi ise, bu durum satın alınan evden çok daha büyük bir fayda sağlar. Ancak eğer komşular kötü ise, o zaman o evde rahat bile oturulamaz.
Ev alacak kimse için komşular evden daha önemlidir. Komşular kötü ise, en güzel bir evde bile rahat oturulamaz.
Cevap: Komşular evden daha önemlidir. Komşun iyi değilse aldığın evde rahatlık ve huzur vermeyebilir ancak komşularınız iyi ise o evde yaşamak, onlarla sohbet etmek ve zaman geçirmek kişiye çok güzel zamanlar geçirtecektir. Bu atasözünde anlatılmak istenen, "çevreni komşunu araştır, evini ona göre al" demektir.
Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözünün Anlamı Nedir? Günlük hayatta Birbirine çok yakın şekilde yaşayan insanlar ihtiyaç duyduğu her anda komşularını yanında isterler. İnsan he işini yalnız halledemez olmakla birlikte başkalarının yardımına ihtiyaç duyulmaktadır.
EV SAHİBİNİN BİR EVİ, KİRACININ BİN EVİ VAR ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Evi olan yalnızca kendi evinde oturur, evi olmayan ise beğendiği evde oturur.
İlgili 28 soru bulundu
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü, yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu vurgular. Bu atasözünde geçen ''kül'' ifadesi, yapılacak en ufak bir yardımın bile komşuluk ilişkilerini geliştireceği anlamına gelir. Komşuluk ilişkilerinde birlik ve yardımlaşma esastır.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
- Komşu komşunun külüne muhtaçtır: Komşuların her zaman birbirlerine ihtiyaçları bulunur. - Komşu ekmeği komşuya borçtur: Komşular arasında yardımlaşma karşılıklı olmalıdır. - Komşu köpeği komşuya ürümez: Komşunun bazı kötü davranışları olsa bile komşusuna zarar vermez.
Hazıra Dağ Dayanmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Kişinin elinde ne kadar çok mal ve mülk ya da para olursa olsun, üretmeden tüketmek kısa sürede eldeki her şeyi bitirebilir. O yüzden eldeki maddi ve manevi durumları harcarken, aynı zamanda bunun yerini doldurmak için mutlaka çalışmak gerekir.
Çeviriler. "giderini mutlaka gelirine uydurmalısın" anlamında kullanılan bir söz.
Taşıma Su İle Değirmen Dönmez atasözü, kendiniz çalışarak kazanmadıkça, başkaları tarafından gelen küçük yardımlar ile hayatınızı devam ettiremeyeceğiniz anlamında kullanılan bir atasözüdür.
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Bu bakımdan bilgisi sebebiyle bir insan kendisine güvenip öyle olur olmaz şeylere karışmamalıdır. Yoksa yaptığı bir hareket, söylediği bir söz, fark etmediği bir durum onu yanılgıya düşürüp zor durumda bırakabilir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Damlaya damlaya göl olur atasözü, küçük şeylerin zamanla birikip büyük yatırımlara ve fırsatlara dönüşebileceği anlamına gelir. Tutumlu olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu atasözünde, damlalar küçük birikimleri, göl ise büyük yatırımları simgeler.
Türkçe'deki komşu karşılığında İslâm ahlâk ve fıkıh literatüründe kullanılan câr kelimesi “yakın olma, yakınlık” anlamındaki civâr ve mücâvere masdarlarından isim olup genellikle birbirine yakın meskenlerde yaşayan kişilerin ve ailelerin her birini ifade eder.
Komşuluk hakkı, Türk Medeni Kanununun 737 ve devamı maddelerinde düzenlenmiş olup, 737.madde; “Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür. ”şeklindedir.
İyi bir komşu olmak nezaket ve incelik gerektirir. Komşularınızı rahatsız etmek istemediğinizi hatırlatan küçük bir not bile, olumlu ilişkiler oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Komşularınızla iletişim kurmaktan ve tebessüm göstermekten çekinmeyin. Asansör ya da merdivende karşılaştığınızda selamlaşın.
Ad. pek çok, sınırı, ölçüsü yok.
[1] Bir olayın gerçekten meydana gelmiş olup olmadığını anlamak için, gizli kalamayan belirtisine bakmak gerekir. Bu belirti varsa olay da var demektir.
Aç Ayı Oynamaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türk Dil Kurumunun açıklamasına göre aç ayı oynamaz atasözü şu şekilde ifade edilmektedir; bir iş yapan kimseye emeğinin karşılığı mutlaka verilmelidir. İnsan ya da hayvan çalışan insanların karnı doyurulmalı ve emeklerine karşılık hak ettikleri verilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri