Başvurusu onaylanan her ay düzenli maaş alacak!
Ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında SGK'ya prim yatırarak emeklilik hakkına sahip olabilirler. Ev hanımları, emeklilik için 15 yıl sigortalılık süresini ve 3600 gün prim ödemesini tamamladıklarında emekli olabilirler. Emekli olan ev hanımları, SGK'dan emekli aylığı alabilirler.
Eğer sigortalı olarak çalışan eş vefat etmiş ve geride eş veya çocuk bulunmuyorsa, anne veya babaya maaş bağlanacak. Yapılan düzenleme kapsamında, son maaşın yüzde 75'i eşe, çalışan eş durumunda ise yüzde 50'si hesaplara aktarılacak.
3 BİN 202 TL PRİM 2 BİN 135 TL'YE DÜŞÜYOR!
İsteğe bağlı 3 bin 202 lira sigorta primi ödeyen ev hanımları bu oranın 3'te 1'ini devletten destek olarak alacak. Böylece ödeme miktarları 2 bin 135 TL'ye düşecek.Yıllık bazda devletin sağladığı ödeme miktarı 12 bin 804 TL olacak.
Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca ev hanımına sevindirici bir haber verdi. Bakanlık, ev hanımlarına aylık 1870 TL maaş bağlanacağını duyurdu.
İlgili 37 soru bulundu
Çalışan veya çalışmayan ev hanımları ayda en az 1.375 TL ödeme alma hakkına sahip olabiliyor. Devletin ihtiyaç sahiplerine sunduğu dul ve yetim aylığı detayları belli oldu…
Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları yardım parası almak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilir. Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabiliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
Yani çalışmayan bir ev hanımı isteğe bağlı sigortalılık yaptırdığı zaman BAĞ-KUR kapsamındaki şartlara göre emekliliği hak eder. Bu kapsamda 9 bin gün prim ödeme şartı bulunur. Ayrıca yaş sınırı vardır. 5 bin 400 gün SGK primini ödeyen ev hanımlarının 61 yaşını doldurma şartı bulunur.
Öncelikle ihtiyaç sahibi ev hanımının e-devlet aracılığıyla başvuru formunu gerekli ve uygun şekilde doldurması gerekiyor. Böylece ev hanımlarına 1000 lira bayram ikramiyesi için başvuru süreci tamamlanmış olur. Ödemeler ise Kurban Bayramı öncesi en geç arife günü PTT'den alınacak.
Ev Hanımlarına Yeni Destek Yardımı, 2023 itibarıyla Türkiye'de başlatılan bir sosyal yardım programıdır. Bu tür programlar genellikle, ev hanımlarının finansal güçlüklerini hafifletmeye ve aile ekonomisine katkıda bulunmaya yöneliktir. Ev Hanımlarına Müjde! Devletten 500-1100 TL Harçlık Alabilirsiniz!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Nasıl Başvuru Yapılır? Bazen "ev hanımları destek ödemesi" olarak da anılan bu yardım programına başvuru yapmak isteyen annelerin belirli şartları sağladıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Bu sosyal yardımlardan çalışmayan kadınlar da yararlanabiliyor. Maddi durumu yeterli olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için farklı tür yardımlar yapılıyor. 2023 yılı itibariyle maddi ve ayni destekler verilmeye devam ediyor.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Kadın destek ödemesini almak için öncelikle e-devlet hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Ardından arama butonuna ''Kadınlara Yardım'' sekmesine tıklıyorsunuz. Açılan formu doldurmanız halinde 10 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılıyor.
İsteğe Bağlı Olarak Sigorta Prim Ödemesi Yapabilirsiniz
İsteğe bağlı sigorta prim ödemesi için ev hanımları ikametlerine en yakın SGK müdürlüğüne giderek başvuruyu yapabilirler. 2008 yılında alınan karar gereği isteğe bağlı SGK prim ödemesi yapan kişiler, 4B Bağkur emeklisi olarak değerlendirilir.
İlk sigorta girişi 1 Mayıs 2008 sonrasındaysa 5400 gün prim ve 63 yaş koşulu aranır. İsteğe bağlı normal emeklilik için 9000 gün prim koşulu bulunur. Ayrıca ev hanımları eğer ilk sigorta girişinden sonra doğum yaptıysa doğum borçlanması yapabilir.
Evde küçük işler yaparak emekliliğe hak kazanmak mümkün. Bu şekilde geçimini sağlayan ev kadınları hem sigortalı sayılıyor, hem de vergi vermeden esnaf statüsünde değerlendiriliyor. Üstelik primlerini 24 gün ödeyip 30 gün üzerinden sigortalı oluyor. Emekli maaşı ise prime göre 1.000 – 1.400 arasında değişiyor.
Ev kadınları isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik hakkı kazanabildiği gibi kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek. ANNEYE ESNEK EMEKLİLİK YAŞI Ev kadınlarına yapılan bu destek dışında eğer annelik varsa ikinci bir erken emeklilik imkanı da gelecek.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi, ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, destek ödemelerini 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda alabileceklerdir.
5000 TL ÖDEME YAPILACAK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan ödemeler için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Bunun yanı sıra başvuru işlemleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapabilirsiniz.
2012 yılında başlatılan düzenli nakdi sosyal yardım programi çerçevesinde ihtiyaç sahibi durumundaki eşi vefat etmiş kadınlara şartları devam ettiği süre içerisinde 2021 yılı itibarıyla aylık 325 TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 650 TL düzenli nakdi yardım verilmektedir.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım başvurusu için Aile Destek Programına başvuruda bulunabilirsiniz. Aile Destek Programı başvuruları, ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilir veya E-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan ödemeler hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Her ay düzenli olarak yapılan 1870 TL'lik ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı belirtildi.
Bu yardım için başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca, başvuru yapan vatandaşın yerleşim yeri adresinin bulunduğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapmak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri