Gün içerisinde enerji harcamamaları da onların geceleri daha aktif olmalarını sağlar. Onlar geceleri uyanıktırlar ve oynamak, keşfetmek, mama yemek, dikkat çekmek veya bir yerleri, bir şeyleri tırmalamak isterler. Kedilerin geceleri aktif olmalarının sebebi her kedide farklı olabilir.
Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir. Bu nedenle uyurken sahiplerine yakın yerlerde olmayı tercih ederler.
Kediler çabuk sıkılır. Oyunlarda çeşitliliği koruyun. Ve yatmadan bir saat önce kedinizle oynamayın. İdeal olarak, dışarı çıkmadan önce ve eve döndüğünüzde bir oyun seansı, kedinizin gece boyunca sessiz kalmasına yardımcı olacaktır.
Kediler çoğunlukla battaniye, yatak, yorgan, yastık veya kendilerine ait yataklarında uyumayı severler. Aynı zamanda kedi kulesi gibi yüksek alanlar da kedilerin uyumayı sevdiği yerlerden biridir. Ancak genel olarak kedilerin yumuşak alanları sevdiği ve bu alanlarda uyumayı tercih ettikleri bilinir.
Kedilerde Gece Hareketliliğinin Nedenleri. *Tüm kedi türlerinin güneşin battığı ve etraftaki canlıların uykuya çekildiği vakitlerde aktifleştiği bilinir. Bunun nedeni kedilerin noktürnal canlılar olmasıdır. Yani kediler de hamsterlar gibi geceleri aktif, gündüzleri dinlenen hayvanlardır.
İlgili 21 soru bulundu
Kedi ile uyumak sağlıklı mı sorusunun olumsuz yanıtlarından biri ne yazık ki astım ve alerji riskleridir. Astım ya da alerji gibi hastalıklara maruz kalabileceğiniz gibi var olan sorunlar da artabilir. Bu nedenle kedinizden ayrı uyumayı tercih etmeniz sizin için en iyisidir.
Kedinizi asla ceza vererek bir odaya kapatmamalısınız. Çünkü kedilere ceza vermek oldukça yanlıştır.
Kediler günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uzunca bir süre uykuya ihtiyaç duyarlar. Kedilerin gün içinde uykuya ayırdıkları zaman, yaş ve aktiviteye bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişmektedir.
Kediler için geceleri ışık yakmak gerekmez. Zifiri karanlık olmadığı sürece kendi iç güdülerini de kullanarak kediler karanlıkta yollarını bulabilirler. Tuvalet ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilirler.
Kedilerin Karnını Göstermesi
Cevabınız evet ise bu, kedinizin size karşı ne kadar güvendiğinin ve sizi ne kadar sevdiğinin en güzel göstergesidir. Kedinizin en savunmasız noktalarından biri olan yumuşak karınlarını okşamanızı istemesi. size duyduğu sevgiyi gösteren en temel davranışlardan biridir.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Sahiplerini olası bir tehlike durumunda korumak için tetikte bekleyen kediler, sahiplerine özel bir bağ ile bağlanır. Hayvanlar insan auralarını görebilir, bizleri taşıdığımız kötü ve negatif enerjilerden arındırmak isterler. Bu sebeple kediler sahiplerinin kucaklarında uyurlar.
Kediler, İnsanlarla Birlikte Uyurken Güvende Hissederler
Dolayısıyla sahiplerini anneleri gibi benimser ve onlara güvenirler. Sizin uyanık olduğunuz ya da evde olmadığınız gündüz vakitlerinde eşyalarınız üzerinde uyumaları da kokunuzu alarak güvende olduklarını bilmek istemelerinden kaynaklıdır.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Uyurken oldukça savunmasız kaldıkları için kendilerini güvende hissetmeye ihtiyaç duyarlar ve bu nedenle kendilerini güvende hissettikleri kişilerin yanında uyumaya meyilli olurlar. Sahipleri ile birlikte uyuma davranışının sıklığı ve amaçları mevsimlere göre de değişik gösterebilir.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
Kediler geceleri insan gözüne göre daha net görürler. Bu da gece avlanmaları için çok iyi bir özelliktir. Kediler; mor, mavi, yeşil ve sarıyı iyi görmekte; kırmızı, turuncu ve kahverengi tonlarını ise daha az görmektedirler.
Kediler sahibini korumak için tuvaletin önünde dururlar. Kediler tuvalet önünde, bir başkası gelip sahibini savunmasız yakalamasın diye kapı önünde dururlar! Kedinizin en savunmasız anında onu rahatlatan %100 doğal bentonit ve tamamen topaklaşan / sıvı emme kapasitesi çok yüksek bir kumla onu ödüllendirin.
Birçok yetişkin kedi ırkı, 24 ila 48 saat boyunca evde yalnız kalabilmektedir. Fakat, her kedinin karakteri ve ihtiyaçları değişkenlik gösterebileceğinden, kimi kediler daha uzun süreler boyunca yalnız kalabilirken diğerleri ise daha sosyal canlılardır.
Yavru kedilerden yetişkin kedilere porsiyonlar
Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.
Eğer kedinize fazla yemek vermeye çalışırsanız, bu kedinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir. 1 haftalığa kadar yavru kediler 2 – 3 saatte bir beslenmeli, 2 haftalık yavru kediler 4 – 6 saatte beslenmeli, 3 haftalık ve daha büyük yaştaki kediler ortalama 6 – 8 saatte bir beslenmelidir.
Maksimum süre ise 24 saat kabul edilir. Kedilerin 24 saatten fazla yalnız kalmaları mutsuzlaşmalarına neden olabilir. Çünkü kediler sosyal canlılar olarak insanlarla etkileşime ihtiyaç duyarlar.
Zaten yalnız kalacağı için size bir süre küs olabilir, bir de karanlıkta bırakmak onu daha fazla yalnızlığa itebilir. Kedinizi karanlıkta da bırakabilirsiniz ama onun yerine ufak bir ışık açmanız emin olun daha iyi olacaktır.
Birçok kedi sirke kokusundan hoşlanmaz. Buna ek bir sprey şişesinin yarısına sirke diğer yarısına ise limon suyu doldurun. Odanın girişinden itibaren yatak ve kedinizin gezindiği yerlere sıkın. Kedinizin mobilya tırmalamasını ya da odada vakit geçirmesini engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri