Bu öncelik sırasını oluştururken öncelikle evde en başta mutfağı temizleyerek başlayabilirsin. Ardından yaşam alanlarını temizleyerek en son banyo ve lavaboları tamamlarsan odaları sırayla bitirebilirsin. Bunun dışında önce süpürmeni, ardından toz almanı ve en son olarak da yerleri silmeni / paspaslamanı öneririz.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Bu durumda, genelde yatak odasında başlanır ve sonra çocuk odası ve misafir odasına geçilir. Bundan sonra oturma odasını, ardından hol, koridor ve mutfağı ve son olarak banyo ve tuvalet temizlenir. Ancak bütün bunları düzgün bir biçimde yapabilmenin en önemli yolu doğru malzeme ve sıralamadır.
İlgili 39 soru bulundu
Günlük / Gündelik ev temizliğinde tamgün çalışma süresi maksimum 8 saattir.
İlk Olarak Odalardan Başla. Ev temizliğine nereden başlanır sorusuna verebileceğimiz tek cevap kişisel alanlar olan odalar. Temizliğe odalardan başlaman, planlı ve pratik bir şekilde ilerlemene yardımcı olacaktır. Özellikle oturma odası, çocuk odası ve yatak odası gibi alanlar kişisel kullanıma özel alanlar.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız cam temizliğinin püf noktaları yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz.
Nereden Başlamalı: Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Hangi odayı temizlerseniz temizleyin, temizliği her zaman yukarıdan aşağı doğru yapmalısınız. Önce tavan, duvarlar, camlar, mobilyalar ve en son yerler şeklinde ilerleyebilirsiniz. Böylelikle tozların dağılmasını önleyerek daha etkili temizlik sağlayabilirsiniz.
Ev temizliği yaparken hangi odadan başlanırsa başlansın, temizlik daima yukarıdan aşağıya doğru yapılıyor. Böylece tozların dağılmasının önüne geçilmiş oluyor.
Ev düzenli olarak temizlenmezse, çöp ve kir birikir. Mikroplar ve parazitler kir içinde çoğalır ve büyür; evde yaşayan insanlar hastalanmasına sebep olabilir. Bir ev sağlıklı bir yer olacaksa, listelenen tüm tasarım özelliklerine sahip olmalıdır. Ancak, evdeki her şeyin temiz tutulması da önemlidir.
3. Önce dağınıklığı gider. Toz almadan, silmeden ve fırçalamadan önce yapman gereken ilk şeylerden biri yerde toplanan her şeyi toplayıp kaldırmaktır. Sonra, tüm yüzeyler için aynısını yapmalısın.
Önce Islak Alanları Temizleyin
Banyo ve mutfak, genellikle evimizin ıslak alanları olarak geçiyor. Bu alanları temizlemek, hijyenik olmasını sağlamamız gerektiği için diğer yerlerden daha fazla zaman alıyor. Bu nedenle evinizi temizlerken ilk bu alanlardan başlamak gerekiyor.
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
İşe tezgah ve evye temizliğinden başlamak ocağı, mutfak fayanslarını ve dolaplarını temizlerken de işinizi kolaylaştırır. Öncelikle mutfak lavabosunu temizleyerek işe başlamalısınız. Yağlı ve kirli bir evyeyi temizlemeden işe başlarsanız, temizlik beziniz yıkarken evyedeki yağ, etrafı yeniden kirletebilir.
Camların parlak olması için, cam temizleme solüsyonunu biraz alkol veya amonyak ile karıştırabilirsiniz. Bu karışım, camın üzerindeki yağ ve kirleri daha etkili bir şekilde çözer ve parıltılı bir görünüm sağlar. Camı silmek için mikrofiber bir bez kullanmak en iyisidir.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Evin büyüklüğüne evi kaç kişinin kullandığına evde geçirilen vaktin uzunluğuna ve kullanan kişilerin temizliğine bağlı olarak değişmekle birlikte evlerimiz haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Temizlik görevlisi görevleri arasında çalışılan alanın havalandırılmasını sağlamak, temizleme ve süpürme işlemlerini gerçekleştirmek, yüzeydeki kir ve tozları almak, çalışma alanındaki çöpleri toplamak, cam silmek, zeminleri parlatmak gibi işler yer alır.
Eviniz zaten bir gün ara ile kendine geliyor ve etrafta ciddi oranda bir toz görüntüsü yok ise dip bucak temizliğinizi 15 günde ya da 3 haftada bir yapmanızda hiçbir sıkıntı olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri