Orta boy tencerenin içerisine suyu alın ve şekeri ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtmaya başlayın. Isınınca üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ortalama 15 dakika sonra ağda kıvamına gelecektir. Bu süreçte devamlı karıştırmayı unutmayın.
Yapılışı: İlk olarak ağdayı hazırlamak için bir tencerenin içerisine 2 su bardağı şeker ve suyu koyup 10 dakika kadar karıştırın. Sonrasında 1 çay kaşığı limon tuzunu da ekleyip karıştırmayı sürdürün. Kıvamı yoğunlaşan ağdayı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.
Tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dakika karıştırın. Limon tuzunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ağda kıvamını aldıktan sonra çabuk soğuması için ıslattığınız bir mermerin üzerine alabilirsiniz. Ağdanın sertleşmemesi için ara ara karıştırın.
İnce bir kat ağda sürün
Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın ve olabildiğince ince bir tabaka halinde sürün. Ağdanın kalın sürülmesi çekilmesini güç hale getirir. Ağdayı çekerken ters yönden deriyi germek, acıyı azaltacak ve daha kolay bir çekiş sağlayacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Makat bölgesi (anal bölge) temizliği her tuvaletten sonra uygun olarak yapılmalıdır. Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
Orta boy tencerenin içerisine suyu alın ve şekeri ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtmaya başlayın. Isınınca üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ortalama 15 dakika sonra ağda kıvamına gelecektir. Bu süreçte devamlı karıştırmayı unutmayın.
Sürme aşamasında, tüylerin uzama yönünü tespit ederek, ağdayı uzman yönüne doğru sürün. Akabinde ters yöne doğru sürülen ağdayı tek hamlede çekin. Şekerli ağdanın soyulabilme özelliği olduğundan yavaş hareketlerle soymak yeterlidir. Çektiğiniz ağdayı, elinizle tekrar istenilen kıvam getirerek kullanabilirsiniz.
Ağda yapmadan önce, ağda yapılacak bölgeyi mutlaka su ve sabun ile yıkayın. Temiz bölgeye ağda yapmak, özellikle kısa tüylerin alımında büyük kolaylık sağlar. Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir.
Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır.
Bir tencereye şeker ve suyu koyun ve 10 dakika boyunca karıştırın. Limon suyu ya da tuzunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ağda kıvamını aldıktan sonra yani hafif altın rengi bir renk elde ettikten sonra bir mermer ya da cam üzerine alarak soğumaya bırakabilirsiniz.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! İnanmayacaksınız ama kasık bölgesi, alt bölgeden daha fazla acıtır.
Sir ağda bantları, tüyleri kökünden alan, uygulaması en kolay yöntemdir ve yeni başlayanlar için bile mükemmel sonuçlar yaratır. 1,5 mm uzunluğundaki tüyleri bile tek seferde alması, ön hazırlık gerektirmemesi ve vücudun her bölgesinde kolayca uygulanması sayesinde çok kısa sürede pürüzsüz bir tene kavuşmanızı sağlar.
Bartın'a özgü bir tatlı türü olan ağda tatlısının lezzeti çöven kökünden geliyor. Çöven kökü, su, şeker ve limon tuzu dışında hiçbir katkı maddesi ya da renklendirici kullanılmaksızın üretilen ağda tatlısı lezzeti kadar doğallığıyla da dikkat çekiyor.
İkiye ayırdığınız bantlardan birini tüylerin çıkış yönüne doğru yapıştırınız. Bandın üzerini eliniz ile birkaç kez ovuşturunuz. Bir elinizle cildinizi gererken diğer elinizle bandı tüylerin çıkış yönünün tersine hızlıca cilde yakın bir açıdan tek bir hareketle çekiniz. Her bir ağdayı ortalama 4 defa kullanabilirsiniz.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Tüyleri yumuşatmak için bol sabun kullan ve tıraş köpüğü işlevi görecek şekilde köpürt. Bir süre sıcak suyun altında tutarak usturayı ısıt. Kızarıklık ve tahriş olmaması için tüylerin çıkış yönünde tıraş et. Tüy dökücü kremler her markette satılıyor ve kıllar, tıraş olmaya göre çok daha uzun süre çıkmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri