Doğa yürüyüşü, kano yapma, egzersiz, spor, eğlence ve başka aktivitelerle yaz kampının geleneksel özellikleri vardır. Ayrıca sahne sanatları, müzik, bilgisayar programlama, dil öğrenimi, matematik dersleri, engelli çocuklar için özel etkinlikler yapılır.
Bunlar arasında doğa yürüyüşleri, kamp ateşi etrafında şarkı söyleme, oryantasyon oyunları, spor etkinlikleri, el sanatları, tiyatro, müzik ve dans gibi aktiviteler bulunur. Aynı zamanda bazı kamplarda yüzme, kano, dağ bisikleti gibi sporlar da yapılabilir.
Gençlik Kamplarımızda badminton, aqua park, yat gezisi, sokak oyunları, sosyal ve kültürel gezi ve aktiviteler, tiyatro, müzik, voleybol, basketbol, futbol, kitap okuma, halk oyunları, el sanatları, tırmanma duvarı, yüksek ip parkuru, flyfox, macera parkuru, paintball, kano, dağ bisikleti, Oryantiring, okçuluk, at ...
Kamp listeniz, planladığınız kamp türüne ve yaptığınız aktivitelere, gittiğiniz yerlere, yılın hangi saatine ve yolculuğunuzun süresine göre değişecektir. Olmazsa olmaz kamp malzemeleriniz; Çadır, Uyku Tulumu, Mat, Kamp sandalyesi, kamp mutfağı, çanta, ve ilk yardım setidir.
Yaz kampı öğrencinin evde yapması gereken çalışmanın öğretmenler gözetiminde burada tamamlandığı bir sistemdir.
İlgili 31 soru bulundu
Kamp, baraka, tente veya çadır gibi araçlardan oluşturulan konaklama yeridir. Açık havada geçirilen zaman, kampı günübirlik gezilerden, piknik yapmaktan ve diğer kısa süreli eğlence aktivitelerinden ayırır.
Kamp ortalama 2 ya da 3 hafta sürer. Her yıl dünya genelinde 80'i aşkın ülkede yaklaşık 2000 gönüllü çalışma kampı düzenlenmektedir. Kamplar genellikle 1 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında yapılmaktaysa da, kış aylarında da az sayıda da olsa kamp yapılmaktadır. Gönüllü Çalışma Kampları Nedir?
Dar kesimli ya da nefes almayan kumaşlardan üretilmiş giysiler fazla terlemenize neden olabilir. Bu sebeple pamuklu, ince, bol kesimli giysileri kamp alanlarında tercih edebilirsiniz. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde sıcak havanın etkisiyle kısa kollu giysiler giymek isteyebilirsiniz.
Tuvalet alanı olarak belirleyeceğiniz bölge; Çadırların kurulduğu alanda en az 50 metre, su kaynaklarından ise en az 60 metre uzaklıkta seçilmelidir. İlk kural su kaynaklarından olabildiğince uzağa konumlandırmak olmalıdır.
Yazlık uyku tulumu seçerken dikkat etmeniz gereken önemli bir başka detay da şudur: Doğru kıyafet ya da uyku tulumu olmadan yazın bile geceleri üşüyebilirsiniz. Sıcak havalarda kamp yapmak için özel olarak tasarlanmış, sıcaklık ve havalandırma arasındaki dengenin olduğu bir uyku tulumu edinmeniz bu yüzden önemlidir.
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır. Gençlik kampları 12 – 15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 16 – 25 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir.
Gençlik Kampları kaç gün sürüyor? Gençlik kamplarımız genel itibarıyla yedi gün sürmekte olup, her yıl planlamaya göre de değişebilmektedir.
Doğa yürüyüşü, kano yapma, egzersiz, spor, eğlence ve başka aktivitelerle yaz kampının geleneksel özellikleri vardır. Ayrıca sahne sanatları, müzik, bilgisayar programlama, dil öğrenimi, matematik dersleri, engelli çocuklar için özel etkinlikler yapılır.
Yazın kamp yapmak diğer mevsimlerde yapacağınız kamplara kıyasla daha konforludur. Yağmur veya soğuk hava derdi olmadan kampınızı tamamlayabilirsiniz. Eğer konfor alanınız sizin için önemliyse o halde yazın kamp yapmak tam size göre!
Bu kapsamda 03 Temmuz-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Ulusal Yaz Dönemi Gençlik Kampları" na 12-25 yaş aralığında bulunan gençlerimiz https://gencizbiz.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden 15 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında müracaat edebilecektir.
Terlemenin daha sık görüldüğü yaz aylarında duş işi çok kolay. Denize girebilir, nehirde yıkanabilir veya direk 1 kova suyu başınızdan aşağı boca edebilirsiniz. Biraz daha lükse düşkünseniz yüksek bir yere asarak kullanabileceğiniz 5-20 litre arasında hacime sahip duş torbalarından edinebilirsiniz.
Doğru ve kaliteli bir uyku tulumu, kampta rahat uyumak için en önemli bileşenlerden biridir. Uyku tulumu seçerken, genellikle yılın hangi döneminde kamp yaptığınızı düşünün. Çünkü uyku tulumları, farklı sıcaklıklarda kamp yapmak için farklı derecelere sahiptir.
Kampçılık her mevsim yapılabilen bir spordur. Özellikle ekstrem sporlarla birlikte yapılacaksa bu sporlara uygun mevsimler kamp için daha uygundur. Yazın sahil kenarında, kışın ise dağ eteklerinde kamp yapılabilir.
Ortopedik olmalı. Ayakkabı nefes alabilecek yüzeye sahip olmalı. Aşırı terlemeyi önlemek için nefes alabilen dış yüzeyli ayakkabılar seçilmeli. Yumuşak ve tabanı aşırı bükülebilen spor ayakkabılar dağda giyilmemeli.
Kampta giyilecek elbiseler, kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olması ve ihtiyaçların karşılanması bakımından önemlidir. Kamp çantası hazırlanırken elbiselerin şıklığının yanında kampta kullanıcıları muhafaza edecek özelliklerde kıyafetlerin tercih edilmesi gerekir.
Kışın yapacağınız kamp tatilinde çadırı sıcak tutabilmek için taş ile ısıtma yöntemini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ocak ile ısıtılan taşları çadırınızın içerisine taşıyıp burada çadırınızı sıcak tutabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken en önemli konu, ısıtılan taşların doğrudan çadıra getirilmemesidir.
Kimler Başvurabilir: En az 15 yaşında olan tüm bireyler başvuru yapabilir. Kampların yaş grupları 15-17 ve 18-30 olarak ikiye ayrılmakla beraber 30 yaş üzeri bireylerin kabul edildiği kamplar da mevcuttur.
TYT yaz kampı, üniversite adayı öğrencilerin erken dönemde başlayarak, rakiplerine karşı üstünlük sağlamalarına yardımcı olan bir eğitim programıdır. ODTÜNET, her öğrencinin gereksinimlerine uyum sağlayan yaz kampı eğitim programıyla, öğrencilerin hedefledikleri bölümlere daha rahat yerleşmelerini sağlar.
Haftada 12 saat, toplamda ise 48 saat uygulanacak yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos'ta öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idareleri tarafından belirlenen tarihler arasında açılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri