Bazı ev yapımı diş macunu formüllerinde, limon suyu, hindistancevizi yağı ve kabartma tozu gibi evde rahatça bulabileceğiniz ürünler olur. Diğer formüllerde kil veya odun kömürü gibi malzemeler bulunur. Bahçe nanesi, nane şekeri ya da tarçın gibi esansiyel yağlar, aroma ve koku vermek için kullanılabilir.
Kuru diş fırçalama, dişleri diş macunu veya su olmadan sadece fırça kullanarak fırçalamaktır. Pek çok kişiye hoş bir fikir gibi gelmese de ağız sağlığı için ciddi faydaları vardır.
Diş macunu olmadan yapılan kuru diş fırçalama uygun olabilir. Ancak, içinde yapay tatlandırıcının bulunduğu güvenilir içerikli sakızlar çiğnemek de son derece pratik ve etkili bir çözüm olabilir.
Kumaş parçası: Temiz ve yumuşak bir kumaş parçası, kağıt havlu, bir parça müslin bez,bir parça gazlı bez ya da bir kahve filtresi gibi bulabildiğiniz bir nesneyi kullanarak bakteri plağını kaldırabilir ve nefesinizi tazeleyebilirsiniz. 3. Karbonatlı gargara: Karbonatla fırçalamayı hiçbir zaman tavsiye etmiyorum.
İlgili 25 soru bulundu
Her fırçalamada diş macunu kullanmak gerekir mi? Cevap: Macun olmadığı durumlarda sadece su ile de dişlerin fırçalanması yeterli olabilir. Ancak günde en az iki kere diş macunu ile fırçalanması gereklidir.
Evde diş beyazlatmak dendiğinde akla ilk gelen ve en çok bilinen yöntem budur. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1-2 yemek kaşığı limon suyunu kabın içerisinde iyice köpürene kadar karıştır. Dişlerini diş fırçası ve bu karışımı kullanarak 2 dakika fırçaladıktan sonra ağzını çalkalayabilirsin.
Bazı ev yapımı diş macunu formüllerinde, limon suyu, hindistancevizi yağı ve kabartma tozu gibi evde rahatça bulabileceğiniz ürünler olur. Diğer formüllerde kil veya odun kömürü gibi malzemeler bulunur. Bahçe nanesi, nane şekeri ya da tarçın gibi esansiyel yağlar, aroma ve koku vermek için kullanılabilir.
Bu tür diş macunları, yapısında sentetik kimyasallar yerine bitkisel özler, mineraller ve doğal tatlandırıcılar kullanılarak üretilir. Bu sayede dişlerin doğal beyazlığını korurken, ağız sağlığına dost bir bakım sağlar. Aynı zamanda, diş minesine zarar vermeden dişleri temizler ve ağız hijyenini destekler.
Amaç diş yüzeyindeki yemek artıklarını, bakteri plağını uzaklaştırmaktır. Diş fırçalamanın ilk adımı doğru fırça seçimidir. En uygun fırça naylon ve orta sertlikteki fırçalarıdır. Ağız içinde kolay hareket ettirilmesi ve arka dişlere rahat ulaşabilme açısından fırçanın kafasının fazla büyük olmaması tercih edilir.
Karbonat, Tuz ve Elma Sirkesi ile Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Bir bardak ılık suyun içine 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat alıp karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından bu macunu diş fırçasına alın ve dişlerinizi fırçalayın.
Tarihte bilinen ilk diş fırçası Eski Mısır'da MÖ 3000 yılında kalem boyunda ağaç dalları kullanılması ile yapılmıştır. Roma'da diş fırçaları doğal maddelerden yapılan kürdanlardan oluşmaktaydı. İslam dünyasında Salvadora persica (misvak) ağacının dalları ile diş fırçaları yapılmıştır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Ağza yağ çekme uygulaması, dişlere bakım yapma yöntemi olarak bir çay kaşığı yemeklik sıvı yağın ağızda çalkalanmasını (genellikle hindistan cevizi yağının) gerektirir.
Dişlerimizin arasındaki gıda artıklarını temizlemenin yöntemlerinden biri de ağız gargarası yapmaktır. Gargara diş fırçalamanın yerine geçemez. Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
Her gün en az sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalamak, dişlerimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakım aynı zamanda dişlerimizin beyaz kalması için de gereklidir. Bunun dışında dişlerimizi korumak için yemek sonrasında süt içebiliriz.
Genel olarak ise diş macunları içinde şunlar vardır: Magnezyum karbonat, sudan arındırılmış silisyum, kalsiyum karbonat, sudan arındırılmış alüminyum oksit ve fosfat tuzları gibi nazik aşındırıcılar.
Olmazsa olmaz diş minesini koruyucu madde florür bulunmalı, Diş çürümesine sebep olacak şekerli tatlandırıcılar bulunmamalı, Gliserol ve sorbitol gibi diş macunun kurumasını engelleyen maddeler yer bulunmalı, Dişinizin ihtiyacınıza ya da dişinizin yapısına uygun bir formül barındırmalı.
Yerli ve güven duyulan bir marka olan Sanino, farklı hassasiyetteki dişler için yüksek kaliteli, sağlık standartlarına uygun ve doğal içerikli çeşitli diş macunları üretir.
Bir çok hijyen, estetik uygulaması gibi; fazla miktarda ve kontrolsüz uygulandığında ZARARLIDIR. Zarar o an görülmeyebilir fakat uzun vadede oluşturacağı hasarlar göz ardı edilemez. Her gün karbonat ile diş fırçalamak; dişlerde hasar oluşturacak kadar aşınmalara neden olabilir.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Karbonat ve tuz ile dişler beyazlamaz ❌ Aksine bu tip. maddeler diş yapılarına zarar vererek dişin ana renginin. kaybolmasına ve dişin aşınmasına neden olabilir.
Hindistan Cevizi Yağı Diş Beyazlatma
Hindistan ceviz yağı ile doğal yollardan dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.
Evde Karbonatla Diş Fırçalama
Diş hekimine giderek ihtiyaçlarınıza yönelik tedaviyi alabilir ve istediğiniz gülüşe kavuşabilirsiniz. Sadece karbonat ile dişler fırçalanarak işlem yapılabildiği gibi, yanına ek maddeler eklenmesi ile de işlem yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri