Eğer organik havuç kullanıyorsanız kabuklarını soymaya gerek yok. Soyulan havuçlar 1-2 cm büyüklüğünde parçalara bölünerek blendera atılır. Püre haline gelene kadar blenderda kıyılan havuçlar, bölünmüyorsa az miktarda su eklenebilir.
Havuçları yıkayın ve kabuklarını tıraşlayın. Küçük küçük doğrayın ve karıştırıcıya koyun. Zencefil, limon suyu ve suyu ekleyin güzelce karıştırın. Karışım pütürlü olursa süzün ve inceltin.
bir bardak havuç suyu, büyüklüğüne göre 3-6 havuçtan çıkar.
Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan havuç suyu kürü; 3 ay boyunca her gün akşam yemeğinden 2 saat sonra taze sıkılmış 1 bardak havuç suyu içilmelidir. 3 ay tamamlandıktan sonra haftada en fazla 2-3 defa tekrarlayın.
Organik havuç pestisit içermez; bu da soyulmadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. Havuçlarınızı yiyecek işlemcisine veya blender'inize yerleştirin ve püre haline gelene kadar çalıştırın. Gerekirse, onları parçalamasına yardımcı olması için az miktarda su ekleyin. Böylece blender çok daha rahat çalışacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Havuç suyu içerdiği bazı etkin maddeler bakımından aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe veya yaşlılığa bağlı giderek azalan iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.
Zengin bir A vitamini kaynağı olan havucun ya da havuç suyunun günlük düzenli tüketilmesinin, göz sağlığı açısından oldukça faydalı bir eylem olduğu bilinmektedir. Havucun içinde bulunan beta karoten ve A vitamini, var olan miyopluğun ilerlemesini engelleme ve kataraktan koruma özelliklerine sahiptir.
Havuç suyunun saymakla bitmeyecek faydaları vardır. Bu nedenle bu kadar zengin olan bir besini sık sık tüketmemiz gerekmektedir. Ancak bu besin genel olarak yemeklere ve salatalara katılarak kullanılır. Akciğer kanserinden kalp krizine, kronik baş ağrısından Alzheimera kadar önleyici etkileri bulunmaktadır.
Havuçtaki şeker miktarı ise sizi korkutmasın. Yüksek miktarlarda tüketilmesi mümkün olmayan havuç kilo almanıza neden olmaz.
Havucun Zararları
Riskli bir durum olmayıp belli bir süreden sonra cilt eski rengine döner. Fakat çok fazla havuç tüketiminde A vitamini görevini yapamaz hale gelebilir. Bu durum yüzünden bağışıklık, cilt, göz kemik sorunları oluşabilir.
Havuç suyuna neden zeytinyağı konur? Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. Yaşlanma sürecini yavaşlatır. Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenmeyi hızlandırır.
Havuç, barındırdığı besin öğeleri ile birlikte hafızayı güçlü tutmayı başarıyor, öğrenme becerisini artırıyor, zekâ gelişimine katkıda bulunuyor.
Havuçta bulunan potasyum cilt hücrelerini nemlendirip cildin kurumasını engeller. Havuç bol miktarda E vitamini içeriği ile cildi içeriden besleyip, onarır, siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller. Havuç C vitamini içeriği sayesinde cildin kolajen üretimini destekler. Cilt dokusunu yeniler.
Havuçları cam kavanoza doldurun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Kavanozun kapağını kapak yardımıyla kapatın ve havuçları buzdolabına yerleştirin. Su bulanık görünmeye başladığında, yani 4-5 günde bir havuçların suyunu değiştirin. Havuçları bu şekilde ortalama 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Çok daha farklı bir yöntem ile daha uzun süre buzdolabında tutabilirsiniz. Bunlardan biri, onları suda bekletmek. Bu şekilde uygun şekilde saklandığında, havuç buzdolabında bir aya kadar kalabilir.
Havuç şeker içeren bir sebze olduğu için şeker hastalarının havuç suyu içmeden önce doktora danışmaları gerekir ve havuç suyu pantotenik asit ve folik asit içerdiği için asidik yapıdadır.
Havuçları yıkayın ve kabuklarını tıraşlayın. Küçük küçük doğrayın ve karıştırıcıya koyun. Zencefil, limon suyu ve suyu ekleyin güzelce karıştırın. Karışım pütürlü olursa süzün ve inceltin.
Havuç suyu, içeriğinde bulunan bol miktarda K vitamini sayesinde kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.
Havuç gibi sebzelerin ve meyvelerin vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerektiğini kaydeden Enç, "Ayrıca meyveleri tok karnına değil; aç karnına ya da yemekten 2-3 saat sonra tüketmek daha faydalıdır. Yeşil renkliler folik asit açısından çok iyi bir kaynaktır.
Havuçta nişasta çok az bulunmaktadır. Önceleri glisemik indeksi yüksek olduğundan, havuçtan kaçınmak önerilirdi. Oysaki havuç, düşük-orta glisemik indeksi olmasına karşın glisemik yükü düşük bir besin olarak sınıflandırılmaktadır.
Bol miktarda A vitamini barındıran havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder. A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir.
HAVUCUN FAYDALARI NELERDİR? - Mide ülserine karşı koruyucudur. - Vücuttaki asit alkali dengesini korur. - Alkali elementler içerdiği için kanı temizler.
1 Su Bardağı (200 ml lik) Havuç Suyu 80,00 kaloridir. Havuç Suyu içeriğinde 18,56 Karbonhidrat(g), 1,90 Protein(g), 0,30 yağ(g), 1,60 lif(g), 132,00 Sodyum(mg), 584,00 potasyum(mg), 48,00 Kalsiyum(mg), 38248,00 A Vitamini(ui), 17,00 C Vitamini(mg), 0,92 ve Demir barındırır.
Yeşilleri atmanıza gerek yok! Bunları çeşitli lezzetli tariflerde kullanın, bunları kullanmanın en sevdiğim yolu, havuç üstleri kullanan ev yapımı sebze suyu içindir . Taze, soyulmamış havuçların nemli kalması gerekir, bu yüzden onları saklamanın en iyi yolu havuçları suyla birlikte buzdolabına koymaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri