Eğer organik havuç kullanıyorsanız kabuklarını soymaya gerek yok. Soyulan havuçlar 1-2 cm büyüklüğünde parçalara bölünerek blendera atılır. Püre haline gelene kadar blenderda kıyılan havuçlar, bölünmüyorsa az miktarda su eklenebilir.
Potasyum ve posa içeriği ile kolesterole, hipertansiyona karşı savaşır. Safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlenmesi üzerinde çok etkilidir. İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu engelleyici özelliği vardır. Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler.
Havuç suyu nasıl içilir? Havuç suyu hazırlarken sebzelerin taze olması çok önemlidir. Ayrıca taze sıkılmış portakal, elma veya greyfurt suyu ile havuç suyunu karıştırarak içebilirsiniz. Havuç suyunun bu saydığımız faydalarından yararlanabilmeniz içinse belli aralıklarla düzenli olarak içmeniz önerilmektedir.
Üç tane havucu meyve sıkacağı ile sıkın. Sıktığınız havuçların suyunu günde 2 defa yemeklerden iki saat önce için. Yaklaşık 1-2 ay boyunca bu kürü düzenli olarak kullanın. Havuçları birkaç gün önceden sıkıp dolapta bekletmeden, sıktığınız anda içmeniz gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Havuç suyu içerdiği bazı etkin maddeler bakımından aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe veya yaşlılığa bağlı giderek azalan iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.
Havuç suyunu içtikten sonra üzerine başka bir şey tüketmemeye özen gösterin. Her akşam taze olarak hazırlanması ve fazla bekletilmeden tüketilmesi gerekir. Kesinlikle birkaç günlük hazırlayıp dolapta bekletmeyin.
Havuç suyunun saymakla bitmeyecek faydaları vardır. Bu nedenle bu kadar zengin olan bir besini sık sık tüketmemiz gerekmektedir. Ancak bu besin genel olarak yemeklere ve salatalara katılarak kullanılır. Akciğer kanserinden kalp krizine, kronik baş ağrısından Alzheimera kadar önleyici etkileri bulunmaktadır.
Havuç suyu, içeriğinde bulunan bol miktarda K vitamini sayesinde kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.
Havuçları yıkayın ve kabuklarını tıraşlayın. Küçük küçük doğrayın ve karıştırıcıya koyun. Zencefil, limon suyu ve suyu ekleyin güzelce karıştırın. Karışım pütürlü olursa süzün ve inceltin.
Havuçtaki şeker miktarı ise sizi korkutmasın. Yüksek miktarlarda tüketilmesi mümkün olmayan havuç kilo almanıza neden olmaz.
Bu sebze potasyum açısından zengindir. Ayrıca lif açısından zengin bir diyet yemenin, yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarını azaltmak için harika olduğu bilinmektedir. Havuç hem lif hem de potasyum açısından oldukça zengindir. Ek olarak, bu sebze kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir.
Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. Yaşlanma sürecini yavaşlatır. Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenmeyi hızlandırır.
HAVUCUN FAYDALARI NELERDİR? - Mide ülserine karşı koruyucudur. - Vücuttaki asit alkali dengesini korur. - Alkali elementler içerdiği için kanı temizler.
Her gece yatmadan önce içilen bir bardak havuç suyu güzel bir uyku sağlar. Aynı zamanda gün içinde çalışan dersleri hafızada tutar.
Havuç - Pişmiş Genelde çiğ yediğimiz havuç, bünyesindeki beta karoten seviyesi arttığından pişirilip yenmeli. Kıvırcık, sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi için gerekli olan A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Pişirildiğinde bu C vitamini etkinliğini yitireceğinden çiğ yenmesi önerilir.
Havuç şeker içeren bir sebze olduğu için şeker hastalarının havuç suyu içmeden önce doktora danışmaları gerekir ve havuç suyu pantotenik asit ve folik asit içerdiği için asidik yapıdadır.
Havucun Zararları
Riskli bir durum olmayıp belli bir süreden sonra cilt eski rengine döner. Fakat çok fazla havuç tüketiminde A vitamini görevini yapamaz hale gelebilir. Bu durum yüzünden bağışıklık, cilt, göz kemik sorunları oluşabilir.
İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle de besin zincirinde önemli bir yer tutan havucun suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz. – Kan kaybında veya kansızlıkta hızla kan yapar. – Mide ve bağırsak kanamalarında çok faydalıdır.
Aşırı tüketim olduğunda havuç suyu baş ağrısı, mide bulantısı ve kusmaya neden olabiliyor. Ayrıca havucun temel bileşeni olan beta-karoten fazla alındığında cilt renginde de değişiklikler gözlemleniyor. Normal şartlar altında da haftada 2-3 defadan fazla havuç suyu tüketilmemesi öneriliyor.
Bu adımı takip etmek önemlidir, çünkü bunu yapmamak yeşilliği bütün nemi emerek havuçların kuru ve yumuşak hale gelmesine neden olur. Havuçları kapaklı bir kapta saklayın ve havuçları tamamen suyla örtün. Onları buzdolabında saklayın ve suyu her dört ila beş günde bir veya bulanık olduğunda değiştirin.
Havucun Cilde Faydaları
Güneş ışınlarına maruz kalan ciltleri onarır. Havucun suyu çıkarılarak bu tedavi uygulanabilir. - Ciltte meydana gelen sivilce ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Havuç cilt üzerindeki nem oranını artırmaz, dengeler.
Havucun Besin Değeri
İçeriğinde A vitamini öncülü karotenoidler, B3, B6, C ve K vitaminleri ve folik asit bulunur. Havucun rengi içinde bulunan karotenoidin türüyle ilgilidir. Genellikle bilinen turuncu havuçta ß-karoten (beta karoten) bulunur.
İbrahim Saraçoğlu unutkanlığa karşı iyi gelen bitkinin havuç olduğunu ve mutlaka bol şekilde havuç suyu tüketilmesini öneriyor. Unutkanlık için 1 ay süreyle ara vermeden her akşam yemeğinden 2 saat sonra veya gece uyumadan hemen önce önce mutlaka taze sıkılmış havuç suyu içilmesi öneriliyor.
Beta karoteni A vitaminine dönüştüren havuç, bağışıklık için önemli bir besin kaynağıdır. Büyüme ve gelişme çağında tüketilmesi önerilmektedir. Aynı zamanda göz sağlığını da destekler. K1 vitamini barındıran havuç, kan pıhtılaşmasını sağlayarak kemik sağlığını geliştirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri