Hümik asit çözeltisi yapılırken 9 lt Su içerisine 140 gr Potasyum Hidroksit ve 1400 gr Leonardit eklenerek Leonardit çözülene kadar karıştırılır. Bu süre yaklaşık 2 gün sürebilir. Leonardit çözüldükten sonra elde edilen çözelti 2 gün dinlendirilmesi gerekmektedir.
Hümik Asit Leonardit içerisinden Hümik ve Fulvik Asitlerin ayrıştırılması sonucu elde edilen maddedir. Humik asitleri laboratuvarda sentetik olarak üretmek mümkün değildir. HUMİK ASİTLERİN FAYDALARI NELERDİR? Toprakta oluşan sertleşmeyi çözerek bitkinin daha kolay köklenmesini sağlar ve kök gelişimini teşvik eder.
Fulvik asit, humusun bir bileşenidir. Humus, Dünya topraklarında, kaya çökellerinde ve su kütlelerinde bulunan birçok organik bileşikten oluşur. Fulvik asit, belirli bitki ve hayvanların mikroorganizmaların etkisiyle kademeli olarak ayrışmasıyla oluşturulur.
Humik ve fulvik asitler, bitki ve hayvanların doğal çürümesi sonucu gerçekleşen kimyasal ve biyolojik etkileşimler sonucu oluşan mikroorganizmaların, biyolojik aktiviteleri yoluyla ortaya çıkan bileşenlerdir.
Humik asitler yapraktan ve topraktan olmak üzere farklı şekillerde uygulanabilmektedirler. Genellikle topraktan uygulanması tercih edilen humik asitlerin toprağın strüktürel yapısı, mikrobiyal populasyonu, bitki besin elementlerinin yarayışlılığı ve alımı üzerine oldukça önemli etkileri söz konusudur.
İlgili 34 soru bulundu
Hayvan gübresi toprağımıza bir çok hastalık ve mantar bulaştırdığı halde, Leonardit, bünyesinde hiçbir hastalık barındırmaz. Hayvan gübresi toprağımıza çok çeşitli yabancı bitki tohumu taşıdığı halde, Leonardit hiçbir tohum içermez. Faydası daha az olduğundan, daha pahalıya mal olur.
Damlama sulama ile dekara 6‐8 litre RİVASOL ® HÜMİK ASİT, gelişme döneminin başında, çiçeklenme öncesi ve meyve oluşum dönemlerinde olmak üzere 3 defada verilmelidir. Bu bitkiler fide olarak dikilmesi durumunda: Fide kökleri 100 litre suya 1 lt.
1 dönüm arazi için 5 litre %27nin sulandırılıp yılda 2 kez kullanıldığında çok yararlı sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir. UYGULAMA ŞEKLİ: Uygulanacak 1 ton suya 1litre HÜMİK ASİT karıştırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10-15 cm derinliğe karıştırılır yada sulama suyuna ilave edilerek uygulanır.
Hümik asitler negatif yükleri sayesinde katyonları bağ yaparak tutarlar, böylece bitki kökleri tarafından kolayca emilirler [1]. Hümik maddeler doğal olarak oluşan, renkleri sarıdan siyaha değişebilen, yüksek moleküler ağırlığa sahip, bozulmaya dayanıklı, heterojen maddeler olarak tanımlanmaktadır.
Humik maddeler: Üç organik kalıntı olan hümin, fülvik asit ve hümik asitten oluşan kimyasal bir gruptur. Hümik olmayan maddeler: Reçine, bal mumu ve organik asitler gibi çözünmez ve dekompoze olmamış organik maddelerdir.
Humik asit, doğal kaynağı olan leonarditten elde ediliyor. Sağladığı etkilerle toprağın doğal dengesini yeniden oluşturmaya imkan veren madde, leonarditin analiz edilmesi ve işlenmesi ile kullanılabilir formu alıyor.
Humik fulvik asit, hümik bir madde olarak kabul edilir. Toprakta, kompostta, leonardit içeriğinde doğal olarak oluşan bir bileşiktir. Fulvik asit bir ayrışma ürünüdür ve gıdanın kompost yığınında parçalanması gibi jeokimyasal ve biyolojik reaksiyonlar yoluyla oluşur.
Leonardit humik asit, organik bir tortul kayadır ve yüksek kalitede humik asit içerir. Turba humik asit ise yüksek miktarda organik madde içeren bir formdur.
KOOP'S LEONARDİT KAYNAKLI SIVI HUMİK ASİT
Topraktaki mikrobiyal aktiviteyi destekler. Toprağın yapısını düzenleyerek verimliliğini arttırır. Kireçleşmiş ve sertleşmiş toprakları yumuşatır.
Leonardit, potasyum hid- roksit ile reaktörlerde kimyasal işleme sokularak ham sıvı hümik asit elde edilir. Homojenizasyon ve filtrasyon işlemlerinden geçirilen sıvı hümik asit şişelenerek, konsantre işlemine tabi tutula- rak veya kurutulup toz haline getirilerek kullanı- ma hazır hale getirilir.
Hümik Asit Nedir tarıma faydaları nelerdir? Fiziksel ve kimyasal olarak ise iyi toprak yapısı oluşturmada, toprağa süzme kolaylığı sağlamasında, havalandırmada, nem tutmada, toprağın iyon değişiminde ve toprağın tamponlanmasında hümik asitler önemli roller oynamaktadırlar.
İlk uygulamadan 21 gün sonra ağacın büyüklüğüne göre, 5 dekara 2-2,5 Lt düşecek şekilde HUMİXOLMİX SIVI ( Solucan Gübresi ve Humik asit) gübre yapraktan uygulanmalı. Eğer ağaçlarınız yeni dikim ise 1 Lt yeterli olacaktır. Bu uygulama 21 gün ara ile 2 kere daha tekrar edilmelidir.
CEVAP: Her ikisini de Efendim. Leonarditi toprak hazırlığında, hümik asiti ekim sonrası kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Hümik Asit çözülmüş oluğu için doğrudan fayda sağlamaya başlar. Leonardit iste uzun seneler toprağınızın verimini en üst düzeyde tutar.
Ton fiyatı perakendede 8000 TL lere, dökme alımlarda 2500'lere kadar çıktı. 2024 yılında bu fiyatların en az %50 artmasını bekliyoruz.
Kimyasal olarak bulunduğu bölgeye göre çok farklı özellikler gösteren hümik asitlerin moleküler büyüklüğü 2000-300000 Dalton, karbon içeriği %45-65, oksijen içeriği %30-50, katyon değişim kapasitesi 500-1500 meq/100 g olarak tespit edilmiştir.
Kış hazırlığında 10-15 cm derinliğe ağaç başına 4-5kg., şubat-mart aylarında ise ağaç başına 4-5kg. bakım işleriyle Charisma Plus organik Leonardit verilmelidir. Kasım-aralık-ocak aylarında omca başına 2 kg., şubat-mart-nisan aylarında ise omca başına 1 kg.
Aldara bileşiminde bulunan yüksek kalitede humik asit sayesinde, bitkinin streste olduğu dönemlerde ve sulama dengesizliği gibi zorlu dönemlerin atlatılmasında yardımcı olmak için hem yapraktan hem topraktan uygulanabilir formda bir humik asit çözeltisidir.
Üzüm yetiştiriciliğinde Leonardit her yıl yapılan toprak bakımları öncesinde kullanılmalıdır. Toprak işleme öncesinde dekara 2-3 kilogram arasındaLeonardit serpilmelidir. Sonrasında 30 ila 60 santim aralığında toprağın işlenmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri