Eczanelerde Enjeksiyon yapmak Sağlık Bakanlığınca Yasaklanmıştır. Evde enjeksiyon hizmeti almaya karar verdiğinizde araştırma yaparken mutlaka hizmet alacağınız kurumların “SAĞLIK BAKANLIĞI” tarafından ruhsatlandırılmış olup olmadıklarını sorun.
Enjeksiyonu kendi kendinize yapmanız mümkün değildir. Uzmanlar tarafından yapılması gerekiyor. Enjeksiyon işlemi basit ve kısa süreli bir işlem olmasına rağmen işin uzmanı tarafından yapılmalıdır. Her enjeksiyon için hastaneye gitmek yerine evde enjeksiyon hizmeti alabilirsiniz.
- Şırıngayı ışığa doğru tutarak iğne kısmındaki havayı alın ve ilacı yukarıya ittirin. - İğne yapılacak olan yeri alkollü pamuk ile iyice silin. - Kalçanın üst kısımlarına doğru 90 derecelik bir açıda iğneyi yapmanız lazımdır. - İğneyi yavaşça batırdıktan sonra hemen çekin ve iğne yapılan bölgeye temiz pamuk bastırın.
İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumundan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik olarak bir çizgi çizilir. Bu çizginin ortasından dikine bir çizgi-baha çizilir. Kalçanın bir tarafı bu suretle dört kısma ayrılmış olur İğneyi bu kısımlardan üst ve dıştakine yapmalıdır.
Reçetesi yanında olmayan kişilerin enjeksiyonları yapılmamaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Eczanelerde iğne yaptırmak yasal değil. Bunun yol açabileceği sorunlardan biri, eczanede iğne yaptıran Sevgi Keskin'in başına geldi. İstanbul'da bir eczanede iğne yaptıran Keskin'in vücudunda enfeksiyon gelişti. Hastanelik olan Sevgi Keskin, antibiyotik tedavisinin işe yaramaması nedeniyle ameliyat olmak zorunda kaldı.
Evde hemşire hizmeti ücretleri
Basit hemşirelik hizmetleri olarak da adlandırılan pansuman, enjeksiyon, iğne, idrar sondası takılması, serum takılması, kolostomi torbası takılması ve bakımı gibi hizmetlerin ortalama İstanbul ücretleri 300 Türk Lirasıdır.
Anestezi sırasında “insülin enjektörü” denilen ve çok ince uçlu iğneler kullanılıyor. İnsülin enjektörünün uç kalınlığı, bebeklere aşı yapılan iğnelerin ucuyla aynı. Uyuşturma öncesi sürülen krem veya püskürtülen uyuşturucu spreyler sayesinde çocuklar iğne sırasında acı hissetmiyor.
Diğer bir seçenek olarak da nefes alma egzersizlerini tavsiye eden Chambers, eğer vücudunuz gerginse, iğne olmanın daha fazla acı vereceğini ifade ediyor. Ancak, derin derin nefes alıp verme egzersizlerinin acıyı azaltabileceğini de ekliyor.
Kas içine enjeksiyonda en çok tercih edilen bölge kalçadır. Buna ilave olarak baldırlardan, uyluktan veya omuz (deltoid) kaslarından da iğne yapılabilir. Hastanın ağız yoluyla ilaç alamadığı zamanlarda ve ilacın çabuk tesir etmesi gerektiği anlarda uygulanır.
Ağrı ve Rahatsızlık: Yanlış yapılan bir enjeksiyon, hastada ağrı, rahatsızlık ve şişlik gibi belirtilere neden olabilir. Enfeksiyon: Sterilizasyonun sağlanmaması durumunda, enfeksiyon riski artar. Enfeksiyonlar, lokal olarak başlayıp daha ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumundan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik olarak bir çizgi çizilir. Bu çizginin ortasından dikine bir çizgi daha çizilir. Kalçanın bir tarafı bu suretle dört kısma ayrılmış olur İğneyi bu kısımlardan üst ve dıştakine yapmalıdır.
Hava dolu bir şırıngayı damara enjekte etmek de kan hücrelerinin ilerlemesini engeller. Ancak bu her zaman ölümcül değildir. Eğer enjekte edilen hava çok az miktarda olursa kanımız bu havayı emebilir. Ancak emilemeyecek kadar büyük miktarda hava, kan akışını engeller.
Evde sağlık hizmeti kapsamda muayene hizmeti verebildiklerini aktaran Koç, " İlgili branş hangisi ise bu hizmetleri evinde vermek gerekiyorsa, evine götürebiliyoruz. Tansiyon ölçme, serum takma, enjeksiyon yapma, pansuman yapma, bütün kan tahlillerini yapabilmek imkanımız var." dedi.
Enjeksiyon hizmeti, hastanın ev koşullarında uygulandığı için hasta açısından son derece konforlu bir hizmettir. Zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Evde iğne hizmeti size sadece zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda bir enjeksiyon yaptırmak için kliniğe kadar gitme konusundaki rahatsızlığınızı ortadan kaldırır.
Hastaya gevşemesi ve dikkatini başka yöne çekmek için derin bir nefes alması söylenir. Enjektör kullanılan elin baş ve işaret parmağı arasında tutulur. İğnenin açık ucu üstten görülebilecek şekilde, 90 derecelik açıyla ve hızla dokuya batırılır. İğne doku içindeyken enjektör kıpırdatmadan sabit tutulur.
Özellikle bilişsel davranışçı terapi ile kişinin iğneye ve iğneyle alakalı koşullara adım adım maruz bırakılarak değerlendirilmesi ve korku etkenine karşı duyarsızlaştırılması hedeflenir. Psikoterapinin yetersiz kaldığı durumlarda, çeşitli sakinleştirici ve kaygı azaltıcı ilaçlara da başvurulabilir.
- Özellikle küçük çocuklarda ve iğne korkusu olan hastalarda enjeksiyondan önce deriyi uyuşturmak için enjeksiyon bölgesine enjeksiyondan önce 30 sn–2 dk. süre ile buz veya dondurucu sprey kullanılmalıdır (Workman 1999, Hemsworth 2000, Wynaden et al. 2006).
Kas içi enjeksiyon sonrasında enjeksiyon edilen ilacın türü ve miktarı kişide apse veya kangrene neden olabilmektedir. Enjeksiyon sırasında bir sinire veya kan damarına yanlışlıkla vurulursa sinir veya damar yaralanması riski de vardır.
Özellikle zayıf vücut yapılı hastalarda kalçadan yapılan enjeksiyonlarda bir komplikasyon olarak siyatik sinir zedelenmesi olabilir. Yapılacak tedavi zedelenmeyi onarıcı, dolaşımı canlandırıcı, ağrıları azaltıcı nitelikte olmalıdır.
Orta etkili insülin: Etkisini enjeksiyondan 2 saat sonra göstermeye başlar ve 12. saatte en yüksek seviyeye ulaşır. 14 ila 24 saat içinde etkisini kaybeder. Uzun süreli insülin: Bu insülinin kana karışma hızı 1 saattir. 3 ila 14 saatte pik yapar ve etkisi bir güne kadar sürebilir.
Uygulamada cilt antiseptik bir solüsyonla temizlenir ve iğne bölgeye batırılarak kas içine ilaç enjeksiyonu yapılır. İlaç verilmesi bittikten sonra iğne çekilir ve bölge kuru pamukla ovulur.
Evde enjeksiyon hizmeti, evinizin konforunda rahat ve sorunsuz bir şekilde uzman hemşireler tarafından evde iğne olabilirsiniz.
ÖZEL HASTANELERDEKİ ENJEKSİYONLAR BUGÜNDEN İTİBAREN ÜCRETSİZ.. Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik.
Evde günlük 12 saatlik serum hizmeti almanız 400-700 Türk Lirası olarak ücrete tabii tutulur. Günün tamamı yani 24 saatlik sağlık hizmeti ise 1000-1500 Türk Lirası arasında, verilen hizmetlerin türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri