arı, sinek ve uçan her türlü haşereyi, böceği uzak tutmak için yapılan eylem. 90'larda çokça görülen ırkçı saldırı yöntemi. rüzgarlı havada işe yaramayan arı ve haşere savurucu.
Kahve telvesini çakmakla yakarak dumanının sağa sola gitmesini sağlıyoruz. Hem güzel bir koku yayıyor hem de kara sinek ve sivri sineklerin gelmesini engelliyor.
Kahve telvesi: Kahve telvesi, sinek ve böcekleri sizden uzak tutar. Bunun için yapmanız gereken, böceklerin gezdikleri ve geldiklerini düşündüğünüz bölgelere kahve telvesi koymanızdır. Sivrisineğin koyu renk kıyafetlere daha çok gelir.
Ada çayı ve Türk kahvesi bu noktada oldukça etkilidir. Isıya dayanıklı küçük bir kapta veya metal bir çay altlığında kendi tütsünüzü yaparak arıları sofranızdan veya bahçenizden uzak tutabilirsiniz. Ada çayı ve kahveyi karıştırarak veya sadece birini kullanarak, kabın içinde yakmanız yeterli.
ege de oldukça yaygın ve bilinen bir yöntemdir. bahçede ya da balkonda otururken sinekleri uzak tuttuğu bilinir. çay tabağına bir tatlı kaşığı kuru kahve koyulur ve yakılır. biraz zor yanar ama yanınca da tütsü kıvamına gelir.
İlgili 28 soru bulundu
türk kahvesinin yakılması, arıların uzaklaşmasını sağlar. özellikle açık hava kahvaltı mekanlarında uygulanan bir yöntem. arıları kovmak için yazlıkta yaptığımız şey. bir de kahvesini tazeleriz arada, çok güzel kokar.
Gelin adayı eğer damadı hiç beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş. Tuzlu Türk kahvesi servis etmenin işte böyle subliminal bir özelliği de varmış.
Yemek yaptığınız sırada mum yakarak, oluşabilecek yemek kokularının önüne geçebilirsiniz. Ocağı açıp küçük bir tava içerisinde kahve çekirdeklerini döndürmek, evinizi kahve kokularının sarmasını sağlar. Dolayısıyla istenmeyen yemek kokusu dâhil, evdeki kokuları gidermek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz. Tarçın kokusu arıların pek sevdiği birşey değil. Sarımsak : Sarımsakları doğrayıp birkaç gün suda bekletirseniz oldukça doğal bir aroma ile arıları uzak tutmaya yeterli olacaktır. Sarımsak iyi bir arı kovucudur.
Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.
Kara sineklere çözüm olarak; fesleğen, sirke, sarımsak, lavanta yağı, limon ve karanfil kullanılabilir.
Sivrisineklerin en sevmediği kokular
Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye.
Sinekler uçucu lavanta yağı, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan hoşlanmazlar.
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor.
Nane: Enerjiyi artırır, konsantrasyonu iyileştirir, zihni canlandırır. Kakule: İç huzuru destekler, ortamın enerjisini artırır, zihni iyileştirir. Greyfurt: Bedeni ve zihni canlandırır, kaygıyı azaltır, olumlu düşünceleri pekiştirir.
-Negatif enerjiye düştüğünüzde hemen uyumamak önemlidir. Negatif durumda uyumak uyku ve sonrası için mayalama işlemi yapar; bu sebeple negatif enerjiyi atmak için duş almak, spor yapmak, hissettiklerinizi yazmak, bir tütsü yakmak, turunçgiller kolonyası koklamak katkı olacaktır.
Pestisitin, arıların vücut saatini bozduğunu söyleyen araştırmanın başyazarı Kiah Tasman, "Bombus arıları çok daha az yiyecek arıyor ve bunun çoğu geceleri gerçekleşiyor. Gündüz daha çok uyuyor" dedi.
Arılar genellikle saldırgan bir yapıya sahip değillerdir fakat bazı durumlarda, insanların yaptığı bazı hareketleri tehdit olarak algıladıkları için kendilerini savunmak maksadıyla, vücutlarında bulunan iğneyi batırarak arı sokması olarak adlandırılan durumu meydana getirirler.
"Arı kolonisi kayıpların sebepleri, Varroa paraziti, virüsler, böcek ve tarım ilaçları, yönetim uygulamaları, iklim değişiklikleri ve stres faktörlerinin bir kombinasyonu şeklinde kendini göstermektedir.
Ağız ve burun içinde bulunan kimyasal duyu algaçları, tat ve koku duyularını algılamamızı sağlar. Ağzımıza temas eden yiyecek maddelerinin ağızdaki tat algaçlarını, havada uçan moleküller ise burundaki koku algaçlarını uyarır.
Kahve kokusu bir zevktir ve bizi uyandırır. Sabahları kahve aromasını almaktan daha rahatlatıcı bir şey yoktur. Tüm duyular, damak ve beynimiz için eşsiz bir güzelliktir bu. Esasen, bir araştırmaya göre kahve kokusu bizi motive ederek bilişsel süreçlerimizi geliştirme gücüne sahip.
Bir su bardağının içerisine bir paket kabartma tozunu dökün ve elma sirkesini yavaş yavaş hamur kabartma tozunun üzerine ekleyin. Bu karışımı sigara kokan odaya koyun ve karışımın buharlaşmasını bekleyin. Birkaç gün sonra karışım tamamen buharlaşacak ve odanızdaki sigara kokusu yok olacaktır.
Limon kahve karışımı, enerji verici özelliği sayesinde sizi zinde hissettirir. Eğer enerjinizin bitmeye başladığını hissederseniz 1 bardak limonlu kahve içebilirsiniz. Bu karışım, metabolizmanızı hızlandırarak daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur. Bu nedenle doktorunuza da danışarak diyet listenize ekleyebilirsiniz.
Tuzlu Kahve Sözsüz Bir İletişim Aracıdır
Tuzlu kahve ile ilgili en çok anlatılan hikayelerden biri, tuzlu kahvenin görücü usulü evliliklerde bir tür sözsüz iletişim aracı olarak kullanıldığıdır. Yani aslında tuzlu kahve, gelin tarafından damat adayına istediği evliliğin olup olmayacağına dair verilmiş bir cevaptır.
Böbrek taşlarının %75'i oksalattan oluşur. Birçok besinin yanı sıra kahvenin içerisinde de oksalat bulunur. Kahvenin yanında ikram edilen su kahveyle içildiğinde oksalatın atılmasında yardımcı olur. Bu sebepten kahvenin topraklarımıza geldiği ilk günden bu yana kahvenin yanında su ikram edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri