Minör uygulamada 2-5 cc kan ozonla karıştırılır ve kas içerisine enjekte edilir. Subkutan uygulaması ince uçlu iğnelerle deri altına ozon verilmesi işlemidir. Torbalama uygulaması kapanması güç yaralarda (özellikle diyabetik yaralar) torba içerisine ozon verildikten sonra vücudun bu torba içerisinde bekletilmesidir.
Tedavi genellikle 10-16 seans aralığındadır. Ancak hastanın durumuna bağlı olarak tedavi seanslarında değişiklik olabilir. Hastalara 3 gün arayla haftada 2 seans uygulanabilir. İşlem süresi yaklaşık 15 dakikadır.
Sistemik ozon tedavisi, ozon gazının damar içine enjekte edilerek veya ozon ile zenginleştirilmiş kanın hastaya tekrar verilmesiyle gerçekleştirilir. Lokal ozon tedavisi ise ozon gazının belirli bir bölgeye veya organa uygulanmasıyla yapılır. Örneğin, cilt yüzeyine veya enfekte olmuş bir yaraya ozon gazı uygulanabilir.
Evlerde dezenfeksiyon ve koku giderimi için en etkili yöntem olan ozon uygulaması, ozon jeneratörleri ile pratik bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Evlerde kullanıma uygun olarak geliştirilen ev tipi ozon cihazı sayesinde ortam, hızlı ve pratik bir şekilde dezenfekte edilebilir.
Ozon tedavisi ameliyatsız ve zahmetsiz bir işlem olduğu için son yıllarda daha sık tercih edilmektedir. Diz ağrısında ozon tedavisi, diz eklemine veya kas içine uygun miktarda lokal olarak ozon enjeksiyonu uygulanır. Ozon, daralmış olan eklemin açılmasını, hareket etmesini sağlayarak ağrıyı ve enflamasyonu giderir.
İlgili 35 soru bulundu
Eklem kireçlenmesi ve uygulama yöntemi
Ozon ile yapılan kireçlenme tedavisi oldukça fayda sağlar. Eklem içerisine yapılan ozon enjeksiyonları sayesinde eklemdeki şişlik ve ağrı azalır. Hareket kabiliyeti yeniden kazanılır.
Kronik Kas Yorgunlukları
Sitokin salınımını düzenleyen, kaslarda bulunan süperoksit radikalleri azaltan ve prostaglandin gibi kas sistemi üzerinde etkili olan bileşenleri modüle eden ozon tedavisi bu sayede antiinflamatuar etki gösterir ve kaslarda görülen iltihabi yanıtı ortadan kaldırır.
Solunum ve dolaşım sistemi hastalıklarının tedavisinde de yararlanılan ozon terapisi; diyabet, astım, KOAH hastaları üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Diyabetin özellikle ayak bölgesinde neden olduğu uyuşma ve ağrı gibi semptomların azaltılması ve dolaşım bozukluklarının tedavi edilmesinde uygulanmaktadır.
Tedaviyi düzenlerken önce kişiye zarar vermemek, dozu kademeli olarak artırmak ve doğru konsantrasyonu, metodu ve kombinasyonu uygulamak ozon tedavisinin temel ilkelerini oluşturuyor. Ozon tedavisinin bu alanda deneyimli ekipler tarafından donanımlı merkezlerde uygulanması önem taşıyor.
Ozonlu su boş mideye soğuk olarak içilmeli, yemeklerle içilmemelidir.
Evde ozon terapi, oksijenin triatomik formu olan ozonun kana karıştırarak, yüksek antioksidan özelliğinden faydalanıp tamamlayıcı tedavi olarak kullanılması işlemidir. Evde ozon terapi düzeneği, basit bir serum düzeneğine benzer bir düzenektir bu nedenle ev ortamında uzmanlar tarafından kolaylıkla uygulanabilir.
Etki oluşabilmesi için en az 5 seans ve üzeri uygulama yapmak gerekir. Haftada 1 kez ya da haftada iki kez uygulanabilir.
Ozon Tedavisi Seans Fiyatları: 1250 ₺ – 1500 ₺ aralığındadır.
Ozon tedavisi yardımcı ve destekleyici bir yöntemdir. Ozonun uygulanmasının yasak olduğu hastalıklar son derecede sınırlıdır. İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı rahatsızlığı ( kanama pıhtılaşma hastalıkları ) olan hastalara uygulama yapılmaz.
Hücresel düzeyde cildi gençleştirir, yaşlanmayı geciktirir, cildi ve kas tonusunu iyileştirir. Vücut dokusunun sıkılaşmasını sağlayarak daha genç ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
1976'da yapılan ve 2006'da tekrarlanan değerlendirmede FDA, ozonun toksik bir gaz olduğu ve gösterilebilen tedavi edici, koruyucu hiçbir güvenli tıbbi kullanımının olmadığına dair bilimsel olarak konsensusa varmıştır.
Yanlış uygulandığında veya aşırı dozda kullanıldığında, ozon tedavisi ciddi yan etkilere neden olabilir. Bunlar arasında akciğer hasarı, göz tahrişi, solunum zorluğu, cilt yanıkları, kan pıhtılaşması sorunları ve enfeksiyon riski gibi durumlar yer alabilir.
Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir? Bağışıklık sistemini düzenleyip güçlendirerek enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır. Kaslarda biriken toksini giderme özelliğiyle kaslarda gevşemeye yol açar; bu sayede gevşeyen kaslar yumuşar ve esneklik artar. Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir.
Ozon Tedavisi Kaç Yaş Sınırı Var Mı? Ozon tedavisinin pek çok faydasını saymak mümkündür. Ortaya çıkan hastalıkların tedavisinde tercih ediliyor. Hastalıkları önlemek ve ilerlemeyi durdurabilmek için herhangi bir yaşta yapılabilir.
Ozon tedavisinde kullanılan tıbbi ozon, her zaman saf ozon ile saf oksijenin karışımından oluşur. Ozonun konsantrasyonu 1-100 mg/ml arasında değişebilir. Bu alanda eğitim almış hekimler tarafından hastanın durumuna ve tıbbi endikasyonuna göre doz belirlenir.
İş hayatı stresi, zihinsel ve bedensel yorgunluk gibi durumlar ozon terapi ile giderilebilmektedir.
Eklem-İçi Ozon İnjeksiyonu Yöntemi
Diz, omuz, kalça ekleminin ağrılı hastalıklarında yapılan eklem içi enjeksiyonlar eklem hareketliliğini hızla iyileştirir. Tendinit, Bursit gibi hastalıklar da eklem çevresine uygulanan ozon enjeksiyonları ile iyileşen durumlar arasındadır.
Ozon Terapisinin Romatizma Tedavisinde Avantajları
Ozon terapisinin başlı başına birçok olumlu tarafı bulunmaktadır. Romatizma tedavisi için de kullanıldığında bu etkileri hastalıkla uğraşanlarda görebiliriz. Ozon terapisi hastalığın belirgin özelliği olan iltihap azaltmaya yardımcı etkisi bulunmaktadır.
Kronik ve ameliyat olmuş hastalarda yöntemin başarı oranı düşüyor. Hasta ozon enjeksiyonu sonrası, 3-5 dakika ile 1-2 saat içinde geçen hafif bir yanma hissedebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri