Egzama ve kaşıntıyı giderici özelliği olan sirke, ev temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılır. Sirke odaya sinmiş olan kötü kokuyu yok eder, odaya ferahlık verir.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, bir çözeltidir. Bu nedenle de sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması yoğun olarak içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Limon, tuz ve sirke karışımı bereketi artırırken, kötü enerjiye ve nazara iyi geliyor.
Sirkeli su evdeki kötü enerjiyi vakum gibi emer ve yerine pozitif bir enerji bırakır. Evdeki nazarın da gitmesine yardımcı olur. Hatta evdeki büyünün bile etkisinin geçmesinde sirkeli su etkili rol oynar. Sirkeli su buzdolabı, çamaşır makinesi gibi yerlerdeki kötü kokuyu giderir.
İlgili 45 soru bulundu
Yapılışı: Bardağın 3'te 1'ini dolduracak şekilde tuzu ekleyin.Ardından yarısına kadar su koyun. Diğer kalan yarısına da sirke ilave edin. Bu karışımı evinizde görünmeyen bir noktaya koyun ve bir gün boyunca bekletin. 1 gün boyunca bardağı hiç oynatmayın.
Yine sirkeyle yıkanmanın yapılabilecek bu tarz büyü ve nazardan korunmada işe yaradığı yazılar bulunmaktadır. Kesin bilinmemekle birlikte cinlerin sirke kokusunu sevmediği ve büyülerin de kötü cinler vasıtasıyla yapıldığı düşünülürse, sirkenin korunma veya büyü çözmede bu şekilde işe yaradığı mantığı yürütülebilir.
Evde nazar olduğunu nasıl anlarız? Evde eşyaların sürekli kırılması, uzun dönemdir çalışan aletlerin ardı ardına bozulması gibi belirtileri vardır. Evin içinde negatif enerjinin, sanki havasızmış gibi baskın bir ortamın hissedilmesi de nazar göstergesi olabilir.
Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır.HZ MUHAMMED SİRKE İLE YIKANMIŞ MIYDI: Rasûlullâh Efendimiz (S.A.V.) kendisine yapılan büyüyü sirkeyle yıkanarak değil, Muavvizeteyn (Felak ve Nas Sureleri) okuyarak geçirmiştir.
Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ. Mace) buyurmuştur. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke dolduruyorsunuz. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlıyorsunuz. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyuyorsunuz. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecek.
Kalp kasları dahil tüm kas yapısı güçlenir, hazmı kolaylaştırır, mide hararetini giderir. Diş etlerini ve diplerini düzeltir, onarır, mikroplardan arındırır. Sirke ve bal ile hazırlanan preparatlar kolestrolü düşürür. Nezle ve soğuk algınlığına sirkeli sıcak su ile buğu yapılabilir.
Negatif durumda uyumak uyku ve sonrası için mayalama işlemi yapar; bu sebeple negatif enerjiyi atmak için duş almak, spor yapmak, hissettiklerinizi yazmak, bir tütsü yakmak, turunçgiller kolonyası koklamak katkı olacaktır.
Sirkenin cinler üzerine hiç bir olumlu olumsuz etkisi yoktur. Halk arasında yaygın saçmalıklardan biri. Kafir cinler defne kokusundan nefret eder, gerek tütsü olarak gerekse çay şeklinde demlenmiş halde.
- Bir su bardağının içine bir kaşık tuz ve bir kaşık sirke koyup 21 gün boyunca yattığın yere koyup her sabah o suyu döküyormuşuz. Nazardan kötü enerjileri uzak tutmak için.
Tuvaletin her tarafına sıkılır ve 30 dakika bu şekilde bekletilmelidir. Sirke küfü, pasları ve oluşan tüm kirleri temizleme konusunda faydalıdır. Sirke ayriyeten bakterilerin yok edilmesi adına fayda sağlar. Özellikle sprey şişe içinde kullanım yapılırsa tuvalette ulaşılması oldukça zor alanlara sıkılması sağlanır.
Sirkeli Suyla Yıkanmanın Faydaları Nelerdir? Sirkeli su cildi derinlemesine temizler ve arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar.
Bir fincan sirke bir tatlı kaşığı tuz ve bardağın kalanını suyla doldur evinin bir köşesine koy suyu bitene kadar bırak. İçine de 3 Felak 3 Nas 7 Fatiha Suresi 7 Ayetel Kürsi okuyup bırakın ....
Sirke yerine limon da kullanılabilir. Sirke ve karbonat karışımı, tıkalı tuvalet lavabolarının açılmasında etkilidir. Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi lavabo giderine dökün. 15 dakika bekledikten sonra kaynar suyu lavaboya dökerek, giderlerin açılmasını sağlayabilirsiniz.
İncelemelerimizden yola çıkarak nazara en çok kadınların inandığını, bunu erkeklerin ve gençlerin takip ettiğini söyleyebiliriz. Kadınların da özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel yönden alt seviyede olanları ile yaşlı kesimi arasında nazarın yaygın olduğu görülüyor.
Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir. Yıllar öncesinden günümüze kadar gelen bu gelenekten dolayı, hala bazı evlerde üzerlik otunun yakıldığı ve evdeki nazarın atıldığı bilinmektedir.
Evinizi nazardan korumak için mutlaka evinizde bir köşede kâsede bir tuz olsun. Ve kristal taşlar. Bunlar evinizin saf enerjisini ve ailenizin huzurunu koruyacak, nazardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Tuzu evinizi korumak için kapının yanında bi yere koyun.
Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ. Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır. Hadis-i Şerifde de buyrulduğu üzere sirke sağlık konusunda faydalı olduğu gibi temizliktede kullanılır.
Sağlık & Diyet konusunda 570 cevap paylaştı. Sirkenin belli bir kurala göre uygulanması bozabilir. Tuz, sirke, ateş, su, toprak, kurşun vs metaller. Büyü bozulması veya ritüel yapımında kullanılan malzemelerdir.
Evet, sirkeyi ev temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsin. Bunun için boş bir sprey kabına 2 bardak su ve 1 bardak sirke eklemen ve karıştırman yeterli. Sirkenin kokusu seni rahatsız ediyorsa bu seyreltilmiş sirke karışımına gül yağı, lavanta yağı gibi güzel kokulu yağlar da ekleyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri