Çay, dere, ırmak gibi çeşitli su kaynakları ya da kanalizasyon ve kanalların taşması durumunda ve anormal yağışlar nedeniyle görülen su taşkınları ile sellerde zarar gören eşyalar, bu sigorta kapsamında güvence altına alınır.
Konut sigortası su tesisat sorunlarında zarar masraflarını karşılayarak dışarıdan ücretli yaptıracağın tesisat hizmetini poliçen dahilinde ücretsiz almanı sağlar. Evinde sel, su baskını olur ve maddi zarar ortaya çıkarsa da konut sigortası poliçen hasar giderlerini karşılar.
Su baskınının meydana gelmesine kiracının kullanım hatası ya da ihmali neden olmuşsa oluşan zararlardan kiracı sorumludur. Ancak kiracının hiçbir kusuru olmaksızın su tesisatının yıllar boyu kullanılmasından kaynaklanan yıpranma dolayısıyla bir su baskını gerçekleşmişse zararlara ev sahibinin katlanması gerekir.
Alt Kata Su Sızması, Üst Kattan Su Sızması
Konut sigortalı ev arıza durumlarında doğabilecek muhtemel zararlara karşı güvence altına alınmış oluyor.
Sudayken ASLA cereyan ana akım bağlantısını kendiniz açıp kapatmayın veya elektrik izole edilmiş bir alet veya cihaz kullanın. sistemine kontrol ettirin. girin, evde daha fazla kalmadan önce evi bir süre (en az 30 dakika) havalandırın. Evinizi su bastıysa ve birkaç gün kapalı kaldıysa, evinizde küf olduğunu varsayın.
İlgili 17 soru bulundu
Sudan etkilenen parkeyse maalesef hepsi şişer. Bizim mutfakta damla damla akmış tesisattan.
Bu davanın taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinde açmak gerekir. Hâkim bilirkişi incelemesi yaptırarak, su tamiratının yaptırılmasına hükmeder. Bu bedeli de sorumlu olan üst kat komşu öder. Alt kat komşunun evindeki boya ve badana ya da diğer zarar ziyandan da zarar veren bu komşu sorumlu olur.
Kiracı eğer bu nedenle bir onarım yaptırmışsa kiradan düşürülür. Öte yandan belli bir arızanın onarılmasının ihmal edilmesi nedeniyle akan banyo tavanı masrafları, komşuluk hukuku ile anlaşmaya gidilerek üst kat komşu tarafından yaptırılır.
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.
Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.
Evin yapımı sırasında tesisatı yaptıran ve mülkiyet tamamen kendisine ait olduğu için ev sahiplerinin üzerine yasal sorumluluklar da eklenmiştir. Kiracılar daire içinde oluşan su sızıntıları için herhangi bir masraf ödemesine gerek yoktur.
Su baskını meydana geldiğinde “Su baskınında hangi kurum aranır?” sorusu da akla gelen bir diğer sorudur. Su baskını meydana geldiğinde 110 numaralı İtfaiye Müdürlüğünün aranması gerekmektedir. “Sel felaketi sırasında yapılması gerekenler nelerdir?” sorusunun cevabı da oldukça benzerdir.
Konut dokunulmazlığını ihlal suçunun cezası, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md.116/1). Cebir veya tehdit kullanılmak suretiyle ya da gece vakti işlenmesi halinde, suçun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md.116/4).
Konut sigortası evinizi deprem, su baskını, yangın gibi doğal afetlere veya hırsızlık gibi yapay afetlere karşı koruyan bir sigorta çeşididir.
Kazaya sebep olan sigortalı araçta bulunan taşınan mallara (bavul vb.) gelen zararı trafik sigortası karşılamaz. Manevi tazminat talepleri trafik sigortası tarafından karşılanmaz. Çalıntı veya gasp edilmiş araçların sebep olduğu kazalarda araç sahibi sorumlu olmadığı için trafik sigortası karşılamaz.
Akıntının nedeni tespit edilmeli ve sorun çözülmeli. Tüm bu masraflar üst kat komşuya ait olur. Eğer su tesisatları zeminde döşeliyse ve alt kattan su sızdırıyorsa bu durumda tüm sorumluluk üst kat daireye ait olmalıdır.
Bir evde kiracının kusuru haricinde meydana gelen bir bozulma, tadilat gerektirecek bir durum için kiracılar sorumlu tutulamazlar. Ancak buna karşın kiracıların da bildirme yükümlülükleri vardır. Alt kata su sızıyorsa ve bu şikayet konusu olmuşsa kiracı bunu ev sahibine bildirmek zorundadır.
Evdeki su kaçağı nasıl bulunur? Bu sorunun cevabını verebilmek için, dairenize ait ana su vanasını kapatmanız gerekir. Ana su vanasını kapatmanıza rağmen su sayacı dönmeye devam ediyorsa evinizde su kaçağı olduğu anlamına gelir. Böylece evdeki su sızıntısı kesin olarak tespit edilir.
Her zaman tesisattan ya da giderden kaynaklanmayan durumlarda olabilmekte kaçak ve boşluklardan da tavan akması yaşanabilmektedir. Tavan akması sorunu yaşayan bireyler ilk önce tavanın aktığı noktayı belirlemeli ve ondan sonra bir ustaya başvurarak tadilat yapılması gerektiğini iletmektedirler.
Temiz su tesisat kaçağı tespiti daire için: 450 TL. Pis su tesisatı kaçağı daire için: 450 TL. Su kaçağı tespiti denildiğinde (temiz su+ pis su) tüm tesisat kontrol edilir: 450 TL.
Bu sorun için en çok belediyelere şikâyet edilir. Ancak belediyeler bu gibi sorunlarla ilgilenmezler. Yapabileceğiniz en uygun yol; durumu site yönetimine bildirmektir. Site yönetimleri gerekeni yapmaktadırlar.
Komşunuz banyo zeminine veya tuvalet zeminine su dökmeyi kestikten sonra tavandan su akması durduysa kesin olarak derz dolgudan olduğu söylenebilir. Bu sorunun çözümü çok basittir. Banyo veya tuvalet fayanslarının yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Derz dolgudan sonra su sızıntısının kesildiğini göreceksiniz.
Banyodan alt kata su akmasını engellemek için fayans aralarındaki derz doldu denilen kimyasal kontrol edilmelidir. Eğer derz dolgu tahrip olmuşsa, yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Banyodaki veya tuvaletteki fayanslarda bir çatlak söz konusuysa, yine derz dolgu yardımı ile bu çatlaklar kapatılabilir.
Rüyada tavandan su akması hiç beklenmedik bir anda gelecek sıkıntıları haber eder. Aynı zamanda maddi ve manevi yönden meydana gelebilecek kayıpları işaret etmektedir. Ayrıca rüyada tavandan su akması kişinin çevresinde ona sinsi planlar düşünen insanları anlatmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri