Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.
Bilindiği gibi sirke çeşitlerinden, beyaz sirke ile temizlik en çok tercih edilen yöntemdir. Evinizin her alanında güvenle beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz.
Elma ya da üzüm fark etmeksizin, sirkeyi ev temizliğinde kullanabilirsiniz. Kokusunu dert ediyorsanız hemen söyleyelim, bu yöntemler kalıcı bir koku bırakmıyor. Siz yine de sirke kokusunun geldiğine inanıyorsanız sirkeyle temizliğinizi hızlıca yaptıktan sonra sabunlu sularla konuya kökten bir çözüm getirebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Elma sirkesi ve üzüm sirkesi gibi sirke türleri, meyvelerin fermantasyonu ile elde edildiği için bu sirkelerin asit oranı daha düşüktür ve daha içilebilir bir tadları bulunur. Beyaz sirke ise bu sirke türlerine oranla daha sert bir tada sahiptir ve bu sebeple direk içmek için tercih edilmez.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Dezenfektan rolü ile meyve ve sebzeler ile birlikte ütü, halı, tencere ve tava gibi eşyaların hijyeninde de kullanılır. Sirke ve su karışı ile cam ve çeşitli yüzeylerin parlatılmasını sağlayabilirsiniz. Çaydanlık ve cezve gibi eşyaların kirecini temizleyebilirsiniz.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Doğal bir ürün olmasından dolayı özellikle çevre sağlığı konusunda hassas olan kişiler bol bol beyaz sirke ile temizlik yapmayı tercih etmektedir. Diğer sirke türlerine oranla daha hafif bir kokuya ve tada sahiptir. İşte bu yüzden; Evinde kokusuz ve kusursuz temizlik isteyenlerin tercihi Torku Beyaz Sirke!
Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir. Zararlı mikroorganizmaların ortadan kalkmasını sağlayan beyaz sirke ütü temizliği konusunda da oldukça faydalıdır.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
Eğer varsa boş bir sprey kabına, yoksa herhangi bir boş kaba 2 bardak sirke, bir bardak su koyarak karıştır. Böylece doğal temizleyicini hazırlamış olacaksın. Eğer sirke kokusu seni rahatsız ederse, karışımına birkaç damla lavanta yağı, portakal yağı ya da limon yağı gibi hoş kokulu doğal yağlardan ekleyebilirsin.
Evet, sirkeyi ev temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsin. Bunun için boş bir sprey kabına 2 bardak su ve 1 bardak sirke eklemen ve karıştırman yeterli. Sirkenin kokusu seni rahatsız ediyorsa bu seyreltilmiş sirke karışımına gül yağı, lavanta yağı gibi güzel kokulu yağlar da ekleyebilirsin.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Ayrıca beyaz sirkeyle temizlik yaparken dikkatli olmak, göz temasından kaçınmak ve yeterli havalandırmayı sağlamak da önemlidir. Sirkeyle temizlik yapmak, ev temizliği için doğal, ucuz ve çevre dostu bir seçenektir.
Bu sorunun cevabı özellikle evde yapmayı tercih edenler için oldukça önemlidir. Evde beyaz sirke yapımı için mısır, şeker pancarı ve şeker kamışı içeren tarım ürünleri gerekir. Bu ürünleri fermente ederek beyaz sirke elde edebilirsiniz.
Banyo, tuvalet ve tüm ıslak zeminlerde hijyen sağlamak için kullanabilirsiniz. Halılarda, döşemelik kumaşlarda ve perdelerde temizlik için kullanabilirsiniz.
Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
Sirke Karbonat ile Temizlik
Bu karışım ile fayansların arasındaki sararmış alanları kolayca temizleyebilir, fayans aralarının kirli görünümünden kurtulabilirsiniz. Ayrıca dibi tutan tava ve tencerelerinizi de bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Elma sirkesi, doğal sağlık için tercih edilen en popüler sirke türüdür. Birçoğu bilimsel kanıtlarla desteklenen çok sayıda faydası vardır.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
"Üzüm sirkesi, kuru ve yaş üzümden, üzüm şırası konsantresinden ya da uçar asit miktarı asetik asit cinsinden sınırı aşan şaraplardan elde edilen sirke çeşididir. Özellikle de çorbalarda, salatalarda ve turşu yapımında sıkça kullanılır. Üzüm sirkesi, hem iştah açıcı hem de hazmı kolaylaştırıcı bir özelliğe sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri