Öğrencilerimizin düşünme becerileri geliştirmede önemli bir yeri olan Felsefe dersi, 10. sınıf zorunlu/ortak dersleri arasın- da yer almıştır. Böylece Felsefe dersi, 10 ve 11. sınıflarda 2'şer saat olarak çizelgede yer almıştır.
Cevap-1: Anadolu İmam Hatip Liselerindeki dersler spor, sanat ve yabancı dil derslerindeki biraz eksiklikler dışında Anadolu Liseleri ile tamamen aynıdır. İlave olarak öğrenciler imam hatip okullarına özgü Kur'an, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Kelam, Akaid, Dinler Tarihi gibi dersleri almaktadır.
Felsefe Dersi Öğretim Programı 10 ve 11. sınıflar düzeyinde verilecek olan felsefe dersini kapsamaktadır.
Yılmaz, "İmam hatip liselerimizde, temel İslam bilimleri ile birlikte fen ve sosyal bilimler, uluslararası, yabancı diller, musiki, spor, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, hafızlık, teknoloji olmak üzere 8 farklı program uyguluyoruz." dedi.
İlgili 19 soru bulundu
9. sınıf felsefe konuları, öğrencilerin felsefe bilimine bilinçli bir yaklaşım sergilemesi için düzenlenmiştir. 9. sınıf felsefe müfredatı MEB internet sitesinde güncel halde bulundurulur. Her yılsonunda bakanlık tarafından müfredat çalışması ve güncellemesi yapılır.
Bu sınavda başarılı olanlar imam, müezzin; Kuran Kursu hocası veya vaize olabilmektedirler. Görüldüğü gibi artık imam hatiplerin önünde herhangi bir engel kalmamıştır. Öğrenciler yeteri kadar çabalarsa tüm bölümleri yazabilir tüm meslekleri seçebilir.
İmam Hatip liseleri aynı zamanda mesleğe hazırlayan meslek liseleridir. İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.
İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Nedir? İmam hatip lisesinde okutulan meslek dersleri şunlardır: Kuran-ı Kerim, Arapça, Fıkıh, Tefsir, Dinler Tarihi, Akaid, Kelam, Temel Dini Bilgiler, Hitabet, Mesleki Arapça, Hadis, Siyer.
(5) Bilişim alanına Bilgisayar Bilimi dersi konulmuştur. Osmanlı Türkçesi ilk defa Anadolu İmam Hatip Liseleri Haf- talık Ders Çizelgesinde zorunlu alan dersleri arasında yer almıştır. Bu ders 10. sınıflarda 1 saat olarak okutulacaktır.
Müfredattan felsefe derslerini kaldıran Bakanlık 1594 felsefe öğretmenini 2023'e kadar ihtiyaç fazlası ilan etti.
FELSEFE 11'İNCİ SINIFA DA GELDİ
Gelecek yıl 11'inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12'nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9'uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.
(4) 1937 programında Felsefe dersi, lise üçüncü sınıf Edebiyat Kolunda 3 saattir.
İmam hatip ortaokullarında okutulacak zorunlu ders saati, her sınıf için toplam 36 saat olacak. Diğer ortaokullarda ise zorunlu ders saati 5-6. sınıflar için 28'şer saat, 7-8. sınıflar için ise 29 saat olarak belirlenmişti.
8. sınıf dersleri; Türkçe, Matematik, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor, Rehberlik ve Kariyer Planlama derslerinden oluşmaktadır.
İmam hatiplerde de başörtüsü serbest bırakıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği değişti. Yeni yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul ve sınıflarda tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
(20) “Arapça” ve “İngilizce” dışında dillerde hazırlık sınıfı uygulaması yapan Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim gören öğrenciler; (a) “İkinci Yabancı Dil” dersi kapsamında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda İngilizce dersini “2” saat zorunlu/seçmeli olarak alır.
ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı saat 14.45'te başlayacak ve 16.45'te sonra erecek. SINAV KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU? Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ek engelli sürelerini kullanabilecek. Adaylara alanlarına bağlı olarak 75 soru için 120 veya 150 dakika cevaplama süresi verilecek.
İmam hatip lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de bir resmî kuruluş. Amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan ortaöğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir.
1973'te ise İmam-Hatip Lisesi mezunlarına Yüksek İslam Enstitüsü haricinde bir yüksekokula gidebilme imkânı tanındı. Böylece İmam-Hatip Lisesi mezunu öğrenciler tıp, hukuk, siyasal, mühendislik vb. alanlarda yükseköğrenim görme fırsatını elde etmiş oldular.
DHBT'ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan DHBT'ye ortaöğretim düzeyinde katılacak adayların KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim Sınavı başvurularını yapmaları zorunludur.
Daha önce bir liseden mezun oldum. Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt olabilir miyim? Daha önce bir lise bitiren (bu örgün eğitimde bir lise, Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesi de olabilir). Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırabilirler.
İslami ilimler bölümü mezunları pedagojik formasyon alarak ilk ve orta dereceli okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, imam-hatip liselerinde de meslek dersleri (Kur'an, Arapça, hadis, tefsir, akait, kelam vb.) öğretmeni olabilir. Mezunların en çok çalıştığı kurumlardan biri Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
Evet, gidebiliyorlar. 16 İmam Hatip Lisesi mezunları Polis Okullarına gidebiliyor mu? Evet, gidebiliyorlar.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda İş İmkanı
İlahiyat Fakültesi mezunları, gerekli KPSS puanlarını almaları halinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip, müezzin, kuran kursu öğreticisi gibi pozisyonlarda işe başlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri