Genelde kapıdan girildiği andan itibaren ince uzun olan koridor hol olarak ifade edilebilir. Bazı evlerde ise bu bölge çok daha geniş alanları göstermektedir. Böylece farklı odalara geçiş için kullanılan boşluk alandır.
Giriş holünün iyi dekore edilmesinin yanı sıra işlevsel olması da oldukça önemlidir. Hol, eve giriş ve çıkışların yapıldığı, dış giyim ve ayakkabıların giyilip çıkartıldığı alandır. Evin kalan kısmında yeterli depolama alanına sahip değilseniz bu eşyaların da depolanması gereken alan yine giriş holüdür.
Evlerin giriş bölümü ifade eden için antre, hol olarak da bilinir. Bu bölüm üzerinden diğer odalara giriş sağlanır. Karşılama alanı olarak kullanılan antreler, genellikle sade şekilde tasarlanır. Eve dair ilk algıyı belirleyen bu bölüm çoğunlukla portmanto, ayakkabılık, ayna ve dresuar gibi mobilyaları içerir.
Evin bölümleri salon, mutfak, yatak odası, çocuk odası, banyo, tuvalet, koridor, balkon, bodrum(kiler), çalışma odası, terastır.
Hol ve Antre Arasındaki Farklar Nelerdir? Hol ve antre arasında neredeyse yok denecek kadar az fark bulunur. Sıklıkla birbiri yerine kullanılabilen antre, hol alanları işlevsellik açısından son derece benzer özellikler taşır. Evin odalarına dağılım yapan antre, hole göre daha dar bir mimari yapıya sahiptir.
İlgili 24 soru bulundu
Antre kelimesinin Türkçe'deki karşılığı “giriş”tir.
Evin girişinde konumlandırılan dresuarlar, genellikle evden çıkarken mutlaka alınması gereken anahtar, cüzdan, çanta gibi eşyaları üzerine koymak için kullanılır.
EVİN, yağda çözünen bir vitamin olup, hücre bütünlüğünü korur ve güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. EVİN, E vitamini eksikliği ve yetersizliğine bağlı gelişen durumlarda kullanılır. 2 ml'lik 3, 5, 50 ve 100 ampul içeren karton kutu içinde ambalajlıdır. 2.
Genel olarak bir ev içerisinde odalara geçiş için kullanılan alan hol şeklinde bilinmektedir. Ortaçağ dönemine kadar uzanan bu terim, çatı ve salon ile birlikte duvarlarla çevrili genel alanı ifade eder.
Koridor, Bir yapıya girmeyi sağlayan veya odaları birleştiren, çeşitli yapı mekanlarını aynı katta birbirine bağlayan genellikle dar uzun geçit, geçenek.
Odaların arasında yer alan bölüme denir. Genellikle çağdaş Türk konutlarında bulunan, odaların açıldığı geniş mekana hol denir.
Bina Giriş Holü: Binanın ana giriş kapısı ile merdiven evi ve asansör arasındaki holüdür. Kat Holü: Katlarda bağımsız bölümleri veya tek bağımsız bölümlü umumi binalarda piyesleri birbirine ve merdivene bağlayan ortak alan niteliğindeki ara dolaşım yollarıdır.
Koridorların rengi gün boyunca aldıkları ışık miktarına bağlıdır. Penceresiz koridorlar için mavi, yeşil veya açık sarı gibi daha açık tonlar, alanı biraz aydınlatmaya yardımcı oldukları için idealdir. Pencereleri varsa, mor veya lacivert gibi daha koyu renklerle daha dramatik bir görünüm oluşturabilirsin.
Dengeyi iyi bir şekilde ayarlamalı, odalar arasında bağlantının kurulmasını sağlayan antrenin içinizi karartmayacak bir renk olmasını sağlamalısınız. Bunun için de başta sarı, turuncu, beyaz, gri gibi renklerin tercih edilmesi uygun olacaktır.
evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer.
Metruk bina; artık kullanılmayacak kadar eski olduğu için ya da insanların faydalanması için onlara bırakılan, terk edilen yapıları ifade etmektedir.
Bu plan şemasında salon, mutfak ve WC ana giriş holüne açılmakta, yatak odaları ve banyo ise gece holünde yer almaktadır. Gece holünde yer alan yatak odaları mimari projelerde ebeveyn, çocuk ve misafir yatak odası gibi özel adlar almıştır.
Evin girişi ferah ve temiz olsun
Enerji akışı sağlamak için evinizin girişi geniş, aydınlık ve temiz olmalı. Evin giriş kapısının tam karşısında tuvalet ya da hemen dibinde ayakkabılık yer almamalı. Bunlar evinizin enerjisi ve şansını kaçırabilir.
Dekorasyon yaparken aynaları doğru yerde kullanmak gerekir. Yaşam alanlarınızda odak noktası olmasını istediğiniz yerlere ayna yerleştirebilirsiniz. Şömine, konsol, pencere kenarı gibi yerler için ayna ideal bir seçim olur.
Kapıya veya kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir şeyler asılmalıdır. Kapıdan girer girmez görülebilecek bir yere nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır.
Küçük dolap veya çekmeceleri bulunan uzun ayaklı mobilya modellerine dresuar denilmektedir. Özellikle koridor ve oturma odası dekorasyonlarında sıkça gördüğümüz dresuarlar, çoğunlukla dekor olarak kullanılsa da bazen depolama amaçlı da kullanılabiliyor.
İnsanlar küçük sandıklardan masalara, yan sandalyelere ve hatta küçük taburelere kadar her şeyi komodin olarak kullanırlar.
Baza nedir sorusunu en basit hali ile yanıtlamak gerekirse bu soruyu yatağın altında konumlandırılan ve eşyaların depolanmasına uygun olarak tasarlanan boş sandık ya da hazne şeklinde yanıtlamak mümkün.
Antre sehpasına genel olarak dresuar ismi verilir. Geniş ve dar bir sehpa görünümüne sahip olan ürünler, evlerinizin girişinde işlevsel hale gelir. Fonksiyonelliğinin yanı sıra dekoratif bir parça da olan dresuar, evlerinin girişine farklı bir görünüm kazandırmak isteyenlere hitap eder.
Evlerde giriş kapısının içeriye bakan bölümleri antre olarak adlandırılır. Ayakkabı dolabı, dresuar, puf, ayna gibi eşyalar, evin girişinde bulunur. Antrelerde ayrıca askılık, dolap ya da ayakkabılık gibi mobilyalar da sıklıkla kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri