Üst kattan ses gelmemesi için yapılan birkaç ses yalıtım işlemi bulunmaktadır. Bariyerli akustik bondex sünger, keçeli ses bariyeri, epdm ses bariyeri, süngerpan üst kattan gelen istenmeyen sesleri kesmek için kullanılmaktadır. Kaliteli malzeme seçimi ve profesyonel bir işçilik hizmeti ile %90 ses kesimi sağlanabilir.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Tavan ses yalıtımı uygulanırken yalıtım bariyeri kullanılır, bu bariyer çoğunlukla EPDM ya da kauçuk malzemeden olur. Bariyer tüm tavana yapıştırıldıktan sonra sıra son aşamaya gelir. Son aşamada boşluk kalmayacak şekilde alçıpanların monte edilmesi gerekir. Ses izolasyonu bu aşamalardan sonra tamamlanmış olur.
Bu tip zemin kaplaması ile zeminler arasında daha yüksek ses yalıtımı için kauçuk tabanlı halı tercih edilebilir. Bunun haricinde zeminde yükseltme yapıp iskelet aralarında ses kesici süngerpan, üzerinde ağır epdm ses bariyeri ve mantarlı kauçuk levha kullanarak titreşimi ve gürültüyü önleyebilirsiniz.
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
İlgili 22 soru bulundu
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
“Gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebilir. Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ALO 181 hattı aranabilir. Polise, belediyeye şikâyet edilebilir.
Herhangi bir alanda, rüzgâr arkadan eserse ses zemine doğru yönlenir. Rüzgâr önden eserse, ses zeminden yukarı doğru yönlenir. Gündüz, zemin ısındığı için ses dalgaları ısı etkisi nedeniyle yukarı doğru yönelir. Gece, zemin soğuduğu için ses dalgaları daha uzağa gidecektir ve aşağıya doğru yönelir.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Ses izolasyonu için köpük, tuğla, strafor gibi malzemeler kullanmaya kalkmayın bunların ses izolasyonları oldukça düşüktür. Çünkü yapının elverişsizliği kullanılacak malzemenin daha fazla ses kesmesini gerektirir.
Ses geçirmez tavan elde etmek istiyorsanız kullanacağınız ses yalıtım malzemeleri süngerpan ve epdm ses bariyeridir. Ama malzeme en yoğun ve kalın olacak şekilde hiç boşluk kalmayacak şekilde uygulanır. İnşaat akustiği uygulamamıza başlamadan önce yapıştırma yapılacak yerin kuru ve temiz olmasına özen gösteriniz.
Tavan ses yalıtımı, özellikle alt katlardan gelen yüksek seslerin üst kattaki yaşam alanlarını rahatsız ettiği durumlarda uygulanır. Doğru bir şekilde yapıldığında, tavan ses yalıtımı sayesinde istenmeyen sesler minimum seviyeye indirilir.
Öncellikle üst kattan gelen sesler için tavandan ve üst komşunun zemininden mantar kauçuk şilte veya akustik halı uygulanarak tüm seslerden yalıtılılabilir.
Dil ve giriş'e dokunun. Android Klavyesinin sağındaki Ayarlar simgesine dokunun, açmak için Tuşa basıldığında ses seçeneğini işaretleyin veya kapatmak için işaretini kaldırın, Şekil.6 ila Şekil.7.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Evlerde Uygulanabilecek Ses Yalıtım Sistemleri
Zeminden ulaşan seslerin engellenmesi için akustik halı, süngerpan, kauçuk tabanlı halı gibi ürünler tercih edilebilir. Taban kısmında kauçuk malzeme bulunan ve akustik yeteneğe sahip olan akustik halılar zemine serilerek rahatlıkla kullanılırlar.
Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir.
Sesin yayılması için maddesel ortama ihtiyaç vardır. Yani boşlukta ses yayılmaz.
Sesler ortamda olan maddeler aracılığı ile iletilir bu nedenle bir boşlukta sesin yayılma ihtimali yoktur. Sesin yayılmak için maddelere ihtiyacı olduğunda dolayı ve boşluk bir madde olamadığından dolayı ses boşlukta yayılamaz.
Gürültü yapan eğlence mekanlarını polis merkezine şikayet edebileceğiniz gibi bireysel şikayetleriniz için ise polisi arayıp TCK 183'e göre işlem yapmasını talep edebilirsiniz veya sulh hukuk mahkemesine dava açarak gürültünün önlenmesini de talep edebilirsiniz.
Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası kestirebilirsiniz. Çözüm olmazsa, dava açma ve savcılığa şikâyet yolunuz var. Son çare olarak bütün komşular birleşerek, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre daireyi satın alıp gürültücü ve rahatsız eden o komşudan kurtulabilirsiniz.
başvurabilirsiniz. Polis ya da zabıta durum değerlendirmesi yaparak gürültü yapan komşunuza gerekli işlemleri yapacaktır. Sorun devam eder ise kat malikleri durumu sulh mahkemesine taşıma hakkına sahiptirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri