Anal ilişki karşılıklı rıza ile helâl olmaz İnsan doğasının da ret ettiği bu ilâhî haramı eşler arzu etseler de yapamazlar. Çünkü insanların arzusu ve onayı haramı helâl kılmaz. Bu fiili, haram olduğunu bilerek veya içtihat yanılgısı ile helâl olduğuna inanarak yapmak, kişiyi yalnızca günahkâr kılar.
İzin verilen cinsel ilişkiler Kur'an ve Hadis açıklanmıştır. Evlendikten sonra, sınırlamalar vardır: Bir adam karısının âdet ve plasenta dönemlerinde ilişkiye girmemelisiniz. Anal seks günah olarak kabul edilir.
Haram olduğunu bile bile Allah'ın emrettiği yoldan değil de yasakladığı yoldan ilişkiye girmek bir müslümana yakışacak davranış değildir. Ters ilişki her ne kadar haram ise de bundan dolayı ömür boyu cenabet kalınması diye bir şey söz konusu değildir. Tevbe edilip bir daha tekrarlanmaması gerekir.
348- Cinsel ilişki hâlinde, sünnet yeri kadar bir kısım veya daha fazlası dâhil olursa, önden olsun veya arkadan, bulûğ çağına ermiş olsunlar veya ermemiş olsunlar meni gelmese bile, her ikisi de cünüp olur. 349- Cinsel ilişkide sünnet yerine kadar bir kısmın dâhil olup olmadığında şüpheye düşülürse, gusül farz olmaz.
Her çift dönemsel olarak daha fazla veya daha az seks yapabilir. Her çiftin kendine uygun bulduğu seks sıklığı da farklıdır. Yapılan çalışmalar çiftlerin haftada 2-4 seferden ayda 2-4 sefere uzanan bir seks sıklığı olduğunu gösteriyor.
İlgili 24 soru bulundu
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
İslâm Dini erkek erkeğe (homoseksüellik) ve kadın kadına (sevicilik) cinsel ilişkiyi haram kıldığı gibi, kadın eşe anüs ilişkiye girilmesini de yasaklamış; haram kılmıştır. Bu yasaklama, kişinin kendi karısını da, yabancı kadınları da içine almaktadır.
Kişinin üzerinde elbise veya iç çamaşırı varsa ya da bunlardan biri bulunmadığı halde kişi bu fiili işlemeyeceğinden eminse sürtünme vb. yollarla eşiyle oynaşmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Muhammed (s.a.s.), cünüp olmakla müminin necis (maddeten pis) olmayacağını ifade etmiştir (Buhârî, Gusül, 23). Ancak cünüplük halinde olan bir kimsenin namazını geçirecek şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram olduğu belirtilmiştir.
Arkadan ilişki ( ters ilişki) pen*sin vajinaya değil, makata (anüse) sokulmasıdır.
Peygamber'in (aleyhissalatu vesselam), “Eşine arkasından yaklaşan kimse lanetlenmiştir" (Müsned) hadisi şerifiyle anal ilişki yani kadına makadından yaklaşmak haram kılınmış ve büyük günahlardan olduğu belirtilmiştir.
Ters ilişki doğal olmayan yolardan cinsel ilişki kurulmasını anlamına gelmektedir. Eşini doğal olmayan yollardan cinsel ilişkiye zorlamak cinsel şiddet içeren bir davranış şeklidir ve boşanmayı gerektirir. Hayatın olağan akışına uygun olmayan cinsel taleplerin tamamı haklı boşanma nedeni oluşturacaktır.
Cinsellik olmadan evlilik olur mu tabiki hayır. Sağlıklı bir evlilik olabilmesi için cinsel hayat en önemli bileşendir. Evliliklerde cinsel hayatımız %70 gibi önemli bir oran oluşturmaktadır. Cinsel yaşantı olmaksızın sürdürülebilen evliliklerde eşler ciddi sorunlar yaşayabilmektedir.
Derin penetrasyon , vajinal ve anal seksten sonra da ağrıya neden olabilir. Bu ağrı genellikle geçicidir ve pozisyon değiştirdiğinizde veya vücudunuzun dinlenmesine izin verdiğinizde geçer. Ağrıyı önlemek için farklı bir pozisyon çalışırken sert hareketlerden kaçınmanızda fayda var.
Erkeğin erkeğe veya kadına arkadan yaklaşmasına livata denir. Eşi ile de livata yapmak büyük günahtır.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
Âdet döneminde olan kadını boşamak Kur'ân ve sünnetin öngördüğü boşama usûlüne aykırıdır. Bu tür boşamalar bid'î talak olarak isimlendirilir. Bu nedenle bazı âlimler bu tür boşamanın geçersiz olacağını söylemişlerdir (İbn Teymiyye, Mecmûu'l-fetâvâ, 33/81 vd.).
Kadınlar adet döneminde herhangi bir ağrı ve sancısı bulunmuyor ise cinsel ilişkiye girebilir. Fakat bu durumda prezervatifin mutlaka kullanılması gerekmektedir. Adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılabilmesi için rahim ağzı açık olmaktadır.
İmam nikahlı bir çiftin boşanabilmesi için erkeğin üç defa "boş ol" demesi yeterlidir. Bunun dışında eşlerden birinin din değiştirmesi, resmi boşanmanın gerçekleşmesi durumunda da imam nikahı bozulmuş olur.
Fizyolojik ve zihinsel sağlık baz alınarak ilk cinsel ilişki yaşı kaç olmalıdır? Yasal olarak, cinsel ilişki için yaş sınırı farklı ülkelerde farklılık gösterir. Ancak fizyolojik ve zihinsel sağlık baz alınarak, genel olarak cinsel aktiviteye girmenin uygun bir yaşı 16-18 arasıdır.
Çünkü kızlık zarının bozulduğu ilk cinsel ilişkiden sonra her zaman cinsel ilişkiye girilebilir. Bir kadının ilk cinsel deneyiminden sonra her istediği günde cinsel ilişkiye girmesi söz konusu olabilir. Bu durumun asla bir tehlikesi bulunmaz.
Kızlık zarı acısı yani ilk ilişki acısı unutulmayan acılardandır. Bunun sebebi çok şiddetli bir acı olduğundan değil ilk cinsel deneyiminizle birlikte olan acı olduğundandır. Ama korktuğunuz kadar acı olmaz iğne batması ve ani sızlama hissidir. Bu unutulmaz acı aslında normal şartlar altında birkaç gün sürer.
Genel yaklaşımda 1 dakikanın altı erken boşalmadır; 1-2 dakika arası sınır süredir; 2 dakika üzeri ise normaldir. Kapsamlı bir bilimsel çalışmada IELT süresi dünya genelinde ortalama 5,4 dakika bulunurken, Türkiye ortalaması 3,7 dakika olarak saptanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri