Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir. Evlendikten sonra yeni bir pasaport için başvuru yapacaksan gerekli pasaport başvuru belgelerinin yanında yeni kimliğinin ya da nüfus müdürlüklerinden temin edebileceğin geçici kimlik belgesinin olması yeterli.
4-Pasaportun Sayfalarının Dolması, Kaybolması, Çalınması, Hasar Görmesi, İsim Soy isim Değişikliğinde Kişi doğrudan bağlı bulunduğu yerin il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuruda bulunur ve Pasaportunun kalan süresi kadar olmak şartıyla pasaportu yenilenir.
Seyahat edeceğiniz gün kimliğinizde yazacak olan soy isimle bilet satın almanız gerekiyor. Biletinizi evlilik öncesinde, evlenmeden önceki soy isminizle satın aldıysanız evlilik cüzdanınız ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
Öncelikle iyi haberi vermek istiyorum; evlendikten sonra yurt dışına eski pasaportunuzla gidebiliyorsunuz, ancak ya eşinizin soyadını direkt alacaksınız ya da kendi soyadınızla birlikte kullanacaksınız. Adınızda bir harf bile değişse tüm bu prosedürleri tek tek halletmeniz gerekiyor.
İlgili 36 soru bulundu
Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
16. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ? Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.
Önce iyi haberi verelim, evlendikten sonra eski pasaportunuz ile gönül rahatlığı ile balayına gidebilirsiniz.
Merhabalar, Evlilikten dolayı soyadınız değiştiği zaman evlilik cüzdanı gibi kanıtlayıcı belgeler ile seyehat edebilirsiniz. Seyehat ile alakalı bir sorun yaratmamaktadır. Ancak Amerika Konsolosluğu bu durumlarda en yakın zamanda yeniden aynı vize türüne basvurmanızı önermektedir.
Evlendikten sonra soyadı değişikliği olan kadınların en çok sorduğu sorulardan biri de nikahtan sonra kimlik değiştirme süresinin olup olmadığıdır. Evlendikten sonraki 10 gün içinde, kadının soyadı değişikliği, nüfus kayıtlarına otomatik olarak yansır.
Medeni hal değişimi, kimlik bilgilerinin değişmesi durumunda (nüfusa kayıtlı olduğu ilin değişmesi, yaş ad soy ad tashihi yapılması vb.) pasaportun değişmesine gerek yoktur. Açıklamalar sayfasına meşruhat ( açıklama ) verilerek pasaport uzatılabilir. 3 fotoğraf, nüfus cüzdanı ( Nüfus cüzdanları şuanki …
NOT: Yenileme tarihi başvurduğunuz gün değil, eski pasaportun bitiş tarihinden itibaren sayılmaktadır. Pasaport yenileme başvurunuzu eski pasaportun geçerlilik süresi dolmadan en az 2 ay önce yapılması önem arz etmektir.
Seyahat dokümanlarındaki pasaport, kimlik ve bilet bilgileri aynı olmalıdır. İsim değişikliklerinde pasaportun yenilenmesi ya da değişikliğe dair resmi yazının (evlilik cüzdanı, boşanma ilamı vs.) seyahat sırasında görevliye sunulması gereklidir.
Kişinin bilinen son adresi ile MERNİS adresidir. Evlendikten ne kadar zaman sonra kimlik değiştirilir? 10 gün içerisinde nikâh akdinizi gerekli olan bilgiler nüfus müdürlüğüne bildirilir. Bu tarihten sonra kimlik değiştirilebilir.
Pasaport Başvurusunda Eski Pasaporttaki Vize/Oturum İzni Bulunan Sayfalar İptal Edilir mi? Başvuruda ibraz edilen eski pasaportlar, vize veya oturum izni bulunan sayfaları iptal edilmeden hamiline teslim edilir.
Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Fakat bu aile cüzdanı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.
Merhaba İrem Esendemir, Geçerli bir Schengen vizeniz varken evlenip soyadınız değiştiyse pasaportunuzu yeniledikten sonra yeniden vize başvurusunda bulunmanız gerekiyor.
Türk Medeni Kanunu madde 187:
“Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir.”
Aile birleşimi kısa süreli vize kategorisine girmediğinden vize işlemleri daha ayrıntılı ve daha uzun sürmektedir. Başvuru süreci 3 ila 6 ay içinde sonuçlanmaktadır.
Pasaportunun süresi dolmayan vatandaşlar, 2015'e kadar eski pasaportlarını kullanabilecek. Bununla birlikte, eski tip pasaportlarının geçerlilik süresi sona erenler, 31 Ocak 2011'e kadar pasaport süresini uzatabilecek. Eski pasaportların süresi 1 Şubat'tan itibaren uzatılmayacak.
Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir. Bu nedenle nikah kıyıldıktan 10 gün sonra belirlenen nüfus müdürlüğüne gitmeniz önerilmektedir.
Eski pasaportumdaki geçerli vizeleri yeni pasaport aldığımda da kullanabilecek miyim? Başvuruda ibraz edilen eski pasaportlar, vize veya oturum izni bulunan sayfaları iptal edilmeden hamiline teslim edilir.
Schengen ülkeleri arasında seyahat ederken pasaport kontrolü yapılmaz. Yani Schengen vizesi ile gidilecek ülkeler arasında bir ülkeden diğer 25 ülkeye giderken pasaport göstermene gerek yoktur. Ancak Schengen bölgesine yeni giriyorsan ya da bu bölgeden çıkıyorsan, pasaport kontrolü ile karşılaşırsın.
Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır. Pasaportun yıpranmamış olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri