3- Evlenmek isteyen kadın ve erkeğin sağlık raporları. 4- Nüfus Müdürlüğünden çıkartılacak nüfus kayıt örnekleri. Evlendirme Memurları akit tarihinden itibaren bir ay içerisinde evlenme evraklarını o yer nüfus idaresine bildirmekle yükümlüdür.
Belge verildiği tarihten itibaren 6 ay süre ile geçerli olup, bu husus belgede de gösterilir. Bu belgeye dayanarak evlenme yapan; evlenmeyi, belgeyi veren evlendirme memurluğuna 15 gün içinde bildirmekle görevlidir.
Yeni evlenen çiftler, kimliklerini hemen değiştirmemektedir. Lakin bu işlemleri yapmaları mecburidir. Yasal olarak yeni evlenenlerin bir ay içerisinde kimliklerini değiştirmeleri gerekir. Ancak nikah işlemlerinden hemen sonra nüfus müdürlüğüne gitmeyiniz.
Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir. Bu nedenle nikah kıyıldıktan 10 gün sonra belirlenen nüfus müdürlüğüne gitmeniz önerilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Evlendikten sonra kimliği yenilemek için tanınmış bir süre zarfı bulunmuyor.
4-Pasaportun Sayfalarının Dolması, Kaybolması, Çalınması, Hasar Görmesi, İsim Soy isim Değişikliğinde Kişi doğrudan bağlı bulunduğu yerin il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuruda bulunur ve Pasaportunun kalan süresi kadar olmak şartıyla pasaportu yenilenir.
Önce iyi haberi verelim, evlendikten sonra eski pasaportunuz ile gönül rahatlığı ile balayına gidebilirsiniz. Nikâh zamanı bir karar vermeniz gerekiyor. Ya eşinizin soyadını direk alacaksınız ya da kendi soyadınız ile birlikte eşiniz soyadını kullanabilirsiniz.
Evlilik sonrası pasaport değişir mi sorusu evli çiftler tarafından araştırılmıştır. Pasaport değişikliği yapma şartı olmakla beraber, öncesinde kimlik kartını da yenilemek gerekecektir. Evlilik sonrası yurtdışına gitme planları olanlar pasaport değişikliğini yapması önemlidir.
14- Kişisel Bilgilerimde Değişiklik Olduğunda Sürücü Belgemi Değiştirmeli miyim? Ad, soyadı gibi kişisel bilgiler de değişiklik olması halinde değerli kâğıt ve vakıf payı bedelleri yatırılarak sürücü belgesi yenilenmelidir.
Evlendikten sonra kadınlar eşinin soyadının yanı sıra kendi soyadını da kullanmak istediği zaman evlilik esnasında nikah memuruna ve evlendikten sonra nüfus müdürlüğüne beyanda bulunarak başvuru yapması gerekir. Bu başvuru sonucunda kısa süre içerisinde sonuç alınır.
Sonuç itibariyle evlenen kadının soyadı konusunda Türk Medeni Kanunu ve Yargıtay İçtihatlarının getirmiş olduğu üç seçenek karşımıza çıkmaktadır: Evlenen kadın, evlendikten sonra yalnız eşinin soyadını kullanabilir. kullanabilir. Evlenen kadın, evlendikten sonra yalnızca evlenmeden önceki soyadını kullanabilir.
Anayasa Mahkemesinin iptal kararına göre, kadın evlilikte kendi soyadıyla devam etmek isterse artık dava açma zorunluluğu kalkmıştır" diye konuştu.
Evlendirme Yönetmeliği"nin 11. maddesi uyarınca, yurt dışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilirler. Böyle bir evlenme, Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Türkiye'de de geçerlidir.
Medeni Kanun, mutlak butlan sebeplerinin bulunması durumunda evliliğin iptali davası açılabilmesi için herhangi bir hak düşürücü süre öngörmemiştir. Evliliğin her aşamasında iptal davası açmak mümkündür.
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Seyahat dokümanlarındaki pasaport, kimlik ve bilet bilgileri aynı olmalıdır. İsim değişikliklerinde pasaportun yenilenmesi ya da değişikliğe dair resmi yazının (evlilik cüzdanı, boşanma ilamı vs.) seyahat sırasında görevliye sunulması gereklidir.
Seyahat edeceğiniz gün kimliğinizde yazacak olan soy isimle bilet satın almanız gerekiyor. Biletinizi evlilik öncesinde, evlenmeden önceki soy isminizle satın aldıysanız evlilik cüzdanınız ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
Soyadı Değişikliği Durumunda Önceki Vizemi Kullanabilir Miyim? Merhabalar, Evlilikten dolayı soyadınız değiştiği zaman evlilik cüzdanı gibi kanıtlayıcı belgeler ile seyehat edebilirsiniz. Seyehat ile alakalı bir sorun yaratmamaktadır.
Öncelikle iyi haberi vermek istiyorum; evlendikten sonra yurt dışına eski pasaportunuzla gidebiliyorsunuz, ancak ya eşinizin soyadını direkt alacaksınız ya da kendi soyadınızla birlikte kullanacaksınız. Adınızda bir harf bile değişse tüm bu prosedürleri tek tek halletmeniz gerekiyor.
Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
NOT: Yenileme tarihi başvurduğunuz gün değil, eski pasaportun bitiş tarihinden itibaren sayılmaktadır. Pasaport yenileme başvurunuzu eski pasaportun geçerlilik süresi dolmadan en az 2 ay önce yapılması önem arz etmektir.
Evlenme, boşanma vb. durumlarda soyisim değişikliği nedeniyle güncellenmeyen pasaportlar geçerli olmayacaktır, vize işlemi yalnızca yeni soyadın göründüğü pasaport üzerine işlenebilir.
Şifre aldıktan sonra T.C kimlik ve şifrenizle birlikte e devlet uygulamasına giriş yaparak soyadı değişikliği gibi işlemlerinizi buradan daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. E-devlet vatandaşların işlemlerini daha kolay bir şekilde yapması için geliştirilmiş olan bir sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri