Kadın, erkeğin güçlü, karizmatik, olgun, sahiplenici olmasını ister. Bunun için erkeğin daha büyük olması gerekir. Bu nedenle 5 yıl en ideal olarak gördüğümüz yaş aralığıdır. En ideali ise 5 - 10 yaş arasıdır.
Türk uzmanlar, yaş aralığını 5 ila 10 arasında veriyor. Kadın ve erkek ilişikisi için en ideal yaş farkı bilimsel olarak belirlendi. Araştırmacılar, erkeklerin kadınlardan 4 yıl 4 aylık yaş farkı ile büyük olmasının ilişkiyi güçlendirdiğini kanıtladı.
Aralarında 1 yaş fark bulunan evli çiftlerin boşanma oranıysa yüzde 3. Bu çalışmadan çıkan sonuca göre, “eşler arasındaki en ideal yaş farkı 1'dir” demek mümkün..
İlişkiden ilişkiye, kültürden kültüre değiştiği de bir gerçek. Ancak, evliliklerde yaşça büyük olan genelde erkek oluyor. Ortalama olarak evliliklerde erkek kadından büyüktür ya da bu, evlenilecek erkekte bir koşul olarak aranır. Genelde, evlilikte erkeklerin yaşça büyük olması beklenir.
Hayır olmaz 1 yaşın önemi yok.
İlgili 30 soru bulundu
Hem erkek hem de kadında libido her ne kadar yaşa bağlı olarak azalma gösterse de, çiftler sağlıklı oldukları sürece çok ileri yaşlara kadar hiçbir tedaviye gereksinim olmadan cinselliklerini yaşamaya devam edebilirler.
Sünnet değildir. Hazret-i Peygamber, böyle bir evlilik yapmış ise de, diğer evlilikleri kendisinden yaşça küçük hanımlarladır. Evlilikte, erkeğin yaşça kadından büyük bulunmasının daha iyi olduğunu söyleyen hadis-i şerifler vardır.
Araştırmalara göre ilişkide ideal yaş aralığı, erkeğin kadından 6 yaş daha olgun olduğu aralıktır. Bazı romantik filmlerde yaş farkı çok fazla olabiliyor. Ancak araştırmalar gösteriyor ki kadın ve erkek arasında 6 yaş olduğunda ilişki çok daha sağlam oluyor.
3 bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, aralarında 20 yaş fark bulunan evli çiftlerin yüzde 95'i, 10 yaş fark bulunanların ise yüzde 39'u boşanıyor. Şaşırtıcı gelebilir ancak aralarında 5 yaş fark bulunan çiftlerin evlilikleri de yüzde 18 oranında boşanmayla sonlanıyor.
İnsan değişime açıksa, herkesle evlenebilir, bunun hiçbir sınırlaması yoktur. Eşler arasındaki yaş farkının fazlalığı, başlangıç için sorun olmayabilir, ama yaş ilerledikçe bir tarafın fedakarlık yapması gereken durumların ortaya çıkacağı da gözden kaçırılmamalıdır.
Özet olarak söylemek gerekirse kadının menopoza girdiğinde cinsel yaşamının bittiği doğru değildir. Hem erkek hem de kadında libido her ne kadar yaşa bağlı olarak azalma gösterse de, çiftler sağlıklı oldukları sürece çok ileri yaşlara kadar hiçbir tedaviye gereksinim olmadan cinselliklerini yaşamaya devam edebilirler.
Kadınlar için evlenme yaşı 25-29 yaş aralığı
2021 araştırmasına katılanlar, erkekler ve kadınlar için uygun görülen ilk evlenme yaş aralığını çoğunlukla 25-29 yaş olarak belirtti.
Yıllara göre ortalama ilk evlenme yaşı incelendiğinde, her iki cinsiyette de ilk evlenme yaşının arttığı görüldü. Ortalama ilk evlenme yaşı 2022 yılında erkeklerde 28,2 iken kadınlarda 25,6 oldu. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı ise 2,6 yaş olarak gerçekleşti.
Beş ila yedi yaş genellikle kabul edilebilir bir yaş farkıdır. Ancak bu, duruma bağlı olduğu için tek bir doğru cevap yoktur. Her iki taraf da rıza gösteren yetişkinler olduğu sürece, senden çok daha yaşlı veya daha genç biriyle birlikte olmanı engelleyen hiçbir şey yoktur.
Üç bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, aralarında 20 yaş fark bulunan evli çiftlerin yüzde 95'i, 10 yaş fark bulunanların yüzde 39'u, 5 yaş fark bulunan çiftlerin evlilikleri ise yüzde 18 oranında boşanmayla sonlanıyor. Aralarında 1 yaş fark bulunan evli çiftlerin boşanma oranıysa yüzde 3.
Yaş farkı, tek başına ilişkinin süresi ve niteliği üzerinde etkili değildir. Duyguların niteliği, ruhsal yaş, olgunluk, yaşamsal beklentiler, ihtiyaçlar, sorumluluk bilinci gibi faktörler, ilişkinin gidişatını ve geleceğini, yaş farkına kıyasla daha çok belirler.
Ancak 18 yaşını doldurmamış olması nedeniyle 17 yayını doldurmuş kişinin çocuk olduğunu hesaba katarak TMK madde 126/1'de, “Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadan evlenemez“, kuralını da ekliyor. Buna göre kural, 17 yaşını dolduran kişinin yasal temsilcisinin izni ile evlenebileceği şeklindedir.
20- 30 yaşlar arası genç yetişkinlik, 40- 50 yaşlar arası orta yetişkinlik 60 ve sonrası yaşlar ileri yetişkinlik dönemi olarak adlandırılmaktadır (Santrock, 2012; Boyd ve Bee, 2015).
Evliliğin 3. yılına çocuklu olarak girilmesinin çocuk yapmaktaki en uygun zaman olduğunu ifade eden Tokaç, “Çünkü ilk yıl çiftlerin birbirine ve birlikte yaşama, aileler ile kaynaşmaya ayıracağı dönemdir.
Birçok ilişkide yaş problemi yaşanabilir ancak dünya değişiyor ve ilişkilerin devri de değişmekte... Kimi erkekler birlikte oldukları kadının yaşının önemli olmadığını dile getirirken; bazı erkekler ise beklentilerin farklılaştığı, zavklerin, tercihlerin çatışmalara neden olduğunu söylüyor.
Başlangıçta genç biriyle birlikte olmak yaşlı partnerin kendisini daha genç hissetmesini sağlayabilir ama bir süre sonra partnerinin genç görünüşü kendi yaşı ve görünüşüyle ilgili memnuniyetsizlik yaratabilir. Bu durumun bir sonucu olarak yaş farkı çok olan çiftlerin en büyük problemi kıskançlık ve güvensizliktir.
4 yaş sorun değil ama 24-20 28-24 gibi olabilir ama 20 yaşındayken 16 yasında çocuk biraz tuhaf kaçabilir en az 18 olmalı bence ama dediğim gibi 4 yaş çok normal.
Çok eşlilik (poligami/teaddüd-i zevcât), yani erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir kurumdur. İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır.
Genel olarak, iki tür gerontofili ayırt edilir: "alfamegami" veya aşırı yaşlı erkeklere ilgi; ve "matronolagnia" veya romantik, yaşlı kadınlarda cinsel ilgi. Gerontofilinin ilk belirtilerinden biri, gençlerin yaşlılarla cinsel fantezilerini kullanması olacaktır.
Aslında İslamiyet bir tek kadınla evliliği kural olarak, birden fazla kadınla evliliği ise (dörde kadar) istisnai ve zaruret hali olarak kabul etmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri