Basit formüller için, yalnızca eşittir işaretini yazıp ardından hesaplamak istediğiniz sayısal değerleri ve kullanmak istediğiniz matematik işleçlerini ekleyin; toplama için artı işareti (+), çıkarma için eksi işareti (-), çarpma için yıldız (*) ve bölme için de eğik çizgi (/) kullanın.
Çalışma sayfanızdaki değerleri toplamak, çıkarmak, çarpmak veya bölmek için basit bir formül oluşturabilirsiniz. Basit formüller her zaman bir eşittir işaretiyle (=) başlar ve ardından sayısal değerler olan sabitler ve artı (+), eksi (-), yıldız (*) veya sağa eğik çizgi (/) işaretleri gibi hesaplama işleci gelir.
Bir hücre seçin. Eşittir işareti (=) yazın. Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar. Bir hücreyi seçin veya hücrenin adresini seçili hücreye yazın.
Formülleri ve sonuçları görüntüleme arasında geçiş yapmak için Formüller'e ve ardından Formülleri Göster'e tıklayın. CTRL + ` (vurgu işareti) tuşlarına basın. Not: Bu yordam, formül içeren hücrelerin düzenlenmesini de engeller. Formüllerini gizlemek istediğiniz hücre aralığını seçin.
İlgili 15 soru bulundu
Online olarak Excel öğrenmek diğer iki seçeneğe göre daha kolaydır. Online alınabilen Excel eğitimleri, belirli bir sırada ve başlangıçtan ileri düzeye doğru gittiği için, istediğiniz konudan başlayıp, uygulama dosyaları üzerinden adım adım ilerlersiniz. İş dünyasının kuşkusuz ki vazgeçilmez programı Microsoft Excel.
Excel'de En sık kullanılan mantıksal fonksiyon kuşkusuz ki EĞER FORMÜLÜ'dür. Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir.
Ayrı değerler, hücre başvuruları, aralıklar veya bunların üçünü birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin: =TOPLA(A2:A10) A2:10 hücrelerindeki değerleri ekler. =TOPLA(A2:A10, C2:C10) A2:10 ve C2:C10 hücrelerindeki değerleri ekler.
=TOPLA (=SUM) Formülü
Bir sütunda belirli hücrelerde bulunan sayıları toplamak için; Sonucun gösterileceği hücreye “=” ibaresi girerek, ana menüden “Formüller” sekmesine gelin ve sol üstte “İşlev Ekle” butonuna basın. “TOPLA” komutunu seçerseniz otomatik olarak rakam girilmiş hücreler seçilecektir.
Formül, genellikle matematiksel bir dizinin veya yapılan fen deneylerinin matematiksel ilişkilerinin standart bir şekilde yazılarak gösterimidir. Matematikte çoğu bilgi formülasyonlar ile korunmaktadır. Örneğin; e = m.c2 Einstein'ın enerji formülüdür ancak deneyden değil kuramdan beslenmiştir.
Workshopers'ın Excel eğitimi 8 saatte size temel ve orta seviyede excel'i harika bir şekilde öğretiyor. Eğitimler canlı ve interaktiftir ancak öğrendiğiniz bilgileri uygulamazsanız asla öğrenemezsiniz. Ancak öğrendiklerinizi tam olarak anlamak ve sindirmek en az 3 ayı bulacaktır.
Excel'de yerleşik işlevlerin hiçbirini kullanmadan Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Bölme yapabilirsiniz. Bazı basit işleçleri kullanmanız yeterlidir: +, –, *, /. Tüm formüller eşittir (=) işaretiyle başlar.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
Yüzdeler, tutar / toplam = yüzde denklemi kullanılarak hesaplanır. Örneğin, bir hücrede =10/100formülü varsa, bu hesaplamanın sonucu 0,1 olur. Daha sonra 0,1'i yüzde olarak biçimlendirin, sayı %10 olarak doğru görüntülenir. Yüzde hesaplama hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz.
Excel formülleri, hücre içine yada formül çubuğuna yazılarak veya formül çubuğuna yazıldıktan sonra hücreye sürüklenerek kullanılabilir. Excel formülleri, matematiksel işlemleri, mantıksal kararları ve metin işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılabilir.
Excel'i iyi bilmek, verileri analiz etmek, raporlamak ve işletme performansını izlemek için önemlidir. Bu nedenle, işletmelerde çalışan herkesin Excel'i etkili bir şekilde kullanabilmesi, işletmenin başarısı açısından kritik bir öneme sahiptir. 1. Excel sadece tablo yapmak için kullanılan bir program değildir!
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
ÇARPM işlevi bağımsız değişken olarak verilen tüm sayıları çarpar ve ürünü döndürür. Örneğin, A1 ve A2 hücreleri sayı içeriyorsa, bu iki sladırı çarpmak için =ÇARPI( A1, A2) formülünü kullanabilirsiniz. Çarpma ( * ) matematiksel işleci kullanarak daaynıişlemi gerçekleştirin; örneğin, =A1 * A2.
Hücrede sayıları bölme
Bu görevi yapmak için / (eğik çizgi) aritmetik işleci kullanın. Örneğin, bir hücreye =10/5 yazın; hücrede 2 görüntülenir. Önemli: Sayıları ve / işleci yazmadan önce hücreye bir eşittir işareti (=) yazmanız gerekir; aksi takdirde, Excel yazacaklarını tarih olarak yorumlar.
Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
Excel TOPLA (SUM) Formülü:
Excel'de en çok kullanılan Toplama formülü, herhangi bir şart olmadan toplam almak için kullanılan TOPLA Formülü'dür. TOPLA formülü seçmiş olduğunuz bir aralıktaki sayısal verileri direk olarak toplar.
PARÇAAL işlevi bir metin dizesinden, belirttiğiniz yerden başlayarak, belirttiğiniz karakter sayısına göre belirli sayıda karakteri verir. ORTAB işlevi bir metin dizesinden, belirttiğiniz yerden başlayarak, belirttiğiniz bayt sayısına göre belirli sayıda karakteri verir.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
Excel en çok 64 farklı EĞER işlevini iç içe kullanmanıza izin verse de, bunu yapmanız pek önerilmez. Neden? Birden çok EĞER deyimini doğru oluşturmak için, çok kapsamlı düşünmek ve mantığının sonuna kadar her koşulda doğru hesaplama yapabileceğinden emin olmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri