KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
KAÇINCI, aranan_değer'e eşit veya bundan küçük olan en büyük değeri bulur.
=İNDİS() Formülü
Excel'de bir listede kaçıncı sırada olduğu belirtilen bir verinin değerini gösterir.
a[i] simgesinde köşeli parantez içindeki i tam sayısına indis (in- dex, damga) denilir. Arrayde indisler daima tam sayıdır ve 0'dan başlar. n bileşeni olan arrayin indisleri (i = 0,1,2,...n − 1) olur.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
İlgili 18 soru bulundu
INDEX Fonksiyonu
=INDEX() fonksiyonu sütun ve satır numarasına göre tablodaki bir hücrenin değerini döndürür. Yukarıdaki görselde yer alan formül =INDEX(A2:E11;2;3) ile seçili alanın (A2:E11) 2. satır ve 3. sütunundaki değeri edinebiliriz. Formülün uygulanmasının ardından alacağımız dönüş /about/vision olacaktır.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Excel'de En sık kullanılan mantıksal fonksiyon kuşkusuz ki EĞER FORMÜLÜ'dür. Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
BAĞ_DEĞ_SAY işlevi sayı içeren hücre sayısını ve bağımsız değişkenler listesindeki sayıları sayar.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
Excel yeniden hesaplama anahtarlarındaki verileri yenile (F9, Üst karakter F9) Bu ayar, Microsoft Excel yeniden hesaplama tuşlarını kullanarak Özel Rapor ' un yenilenmesini sağlar.
Belirli bir değer için tablonun en üst satırını veya bir dizi üst satırını arar ve belirlediğiniz tablo veya dizideki satır ile aynı sütundaki değeri verir. Karşılaştırma değerleriniz veri çizelgesi üzerinde bir satırda yer alıyorsa ve belirli bir sayıda aşağı satıra bakmak istediğinizde YATAYARA işlevini kullanın.
ÇAPRAZARA işlevi, bir aralığı ya da bir diziyi arar ve bulduğu ilk eşleşmeye karşılık gelen öğeyi verir. Eşleşme yoksa ÇAPRAZARA en yakın (yaklaşık) eşleşmeyi verebilir. *Çıkarılırsa, ÇAPRAZARA lookup_array içinde bulduğu boş hücreleri döndürür.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
XLOOKUP işlevi, arama aralığında eşlemenin bulunduğu konuma dayalı olarak sonuç aralığındaki değerleri döndürür. Hiçbir eşleme bulunamazsa en yakın eşlemeyi döndürür.
RANK işlevi, aynı sayılar için aynı mertebeyi verir. Ancak, aynı sayıların varlığı sonraki sayıların mertebelerini etkiler. Örneğin, artan biçimde sıralanmış bir tamsayılar listesinde, 10 sayısı iki taneyse ve mertebesi 5 ise, 11'in mertebesi 7 olacaktır (6 mertebesine sahip bir sayı olmayacaktır).
MATCH fonksiyonu, belirli bir değerin bir dizi veya aralıktaki konumunu döndüren bir Excel Fonksiyonudur. Bu hücre koordinatlarını, daha karmaşık formüllerle birleştirmek için kullanabileceğiniz önemli bilgiler sağlar.
Yatay arama. Bir aralığın ilk satırında bir anahtar arar ve bulunan sütunda belirtilen hücrenin değerini döndürür.
match fonksiyonu ilk parametreyi sonraki tüm parametrelerle karşılaştırır ve eşleşen ifadenin sayısını döndürür. Karşılaştırma büyük/küçük harf duyarlıdır.
Excel'in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri