Lower işlevi, tüm harfleri küçük harfe dönüştürür. Upper işlevi, tün harfleri büyük harfe dönüştürür. Proper işlevi, tüm sözcüklerin ilk harfini büyük harfe dönüştürür.
Word'ün aksine Excel'de bir Büyük/Küçük Harf Değiştir düğmesi yoktur. Bir metni büyük harfe dönüştürmek için, örneğin, kemal can'ı Kemal Can veya KEMAL CAN'a dönüştürmek için UPPER işlevini kullanın. Bir işlevi kullanmak, tek seferde bir sütunun tamamındaki metnin büyük/küçük harf durumunu değiştirebilmeye yarar.
Upper işlevi, tüm küçük harfleri büyük harfe dönüştürür. Proper işlevi, küçük harf ise tüm sözcüklerin ilk harfini büyük harfe ve diğer büyük harfleri küçük harfe dönüştürür.
Metin dizesindeki ilk karakteri ve metinde harf dışı karakterlerin ardından gelen diğer harfleri büyük harfe çevirir.
PROPER Fonksiyonu (Türkçe Office için karşılığı YAZIM. DÜZENİ) metin dizesindeki ilk harfi ve metindeki harf dışında herhangi bir karakterden sonra gelen ilk harfi büyük harf yapar. Tüm diğer harfleri küçük harfe dönüştürür.
İlgili 27 soru bulundu
Üst bilgi veya alt bilgilerini eklemek veya değiştirmek istediğiniz çalışma sayfasına tıklayın. Ekle sekmesinin Metin grubunda Üstbilgi ve Altbilgi'yi tıklatın.
Excel TOPLA (SUM) Formülü:
Excel'de en çok kullanılan Toplama formülü, herhangi bir şart olmadan toplam almak için kullanılan TOPLA Formülü'dür. TOPLA formülü seçmiş olduğunuz bir aralıktaki sayısal verileri direk olarak toplar.
Bir çalışma sayfası hücresinde yeni metin satırı başlatmak veya metin satırları ya da paragrafları arasına boşluk eklemek için Alt+Enter tuşlarına basarak satır sonu ekleyin.
Yazdığınız “Sub” veya “Function” yordamının sadece yazıldığı nesne içinde kullanılabilmesini sağlar. Yani siz bu yordamı bir modül içinde yazdı iseniz başka bir modül veya kullanıcı formu veya Excel hücresi içinden bu işleve erişemezsiniz.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
Matematik ve trigonometri işlevlerinden biri olan ÇOKETOPLA işlevi, birden fazla ölçüte uyan tüm bağımsız değişkenlerini toplar. Örneğin, ülkedeki (1) tek bir posta kodunda yer alan ve (2) karları belirli bir dolar değerini aşan satıcı sayısını toplamak için ÇOKETOPLA işlevini kullanırsınız.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
Workshopers'ın Excel eğitimi 8 saatte size temel ve orta seviyede excel'i harika bir şekilde öğretiyor. Eğitimler canlı ve interaktiftir ancak öğrendiğiniz bilgileri uygulamazsanız asla öğrenemezsiniz. Ancak öğrendiklerinizi tam olarak anlamak ve sindirmek en az 3 ayı bulacaktır.
Üst Bilgi ve Alt Bilgi aracını Publisher, herhangi bir ana sayfada üst bilgi ve alt bilgi oluşturabilirsiniz. Üst bilgiler ve alt bilgiler otomatik sayfa numaralarını, geçerli tarih ve saat görüntülemeyi, satır içi nesneleri ve bölüm başlıkları veya bülten başlıkları gibi istediğiniz metinleri ifade eder.
Not: Üst bilginizi veya alt bilginizi özelleştirdiğinizde, resimler, sayfa numaraları, tarih, saat, sayfa adı, dosya adı ve yolu ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
Excel'de yazdırma öncesi sayfalarımıza belge adı, sayfa numarası, belge sahibi, belge tarihi gibi bilgi eklemek için üst bilgi ve alt bilgi alanlarını kullanabiliriz.
Excel yeniden hesaplama anahtarlarındaki verileri yenile (F9, Üst karakter F9) Bu ayar, Microsoft Excel yeniden hesaplama tuşlarını kullanarak Özel Rapor ' un yenilenmesini sağlar.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Değer metin ise veya metne başvuruda bulunuyorsa, M fonksiyonu değer verir. Değer metne başvuruda bulunmuyorsa, M fonksiyonu "" (boş metin) verir. Genellikle bir formülde M fonksiyonunu kullanmanız gerekmez, çünkü Microsoft Excel gerekli olduğunda değerleri kendiliğinden dönüştürür.
ALTTOPLAM , filtrelenmiş bir bölgenin yukarısında bir ara toplam gösterge tablosu oluşturarak farklı veri alt kümelerinin hızlı analizinde kullanılabilir. Filtre ölçütleri her değiştiğinde, gösterge tablosu yeni toplamlarla otomatik olarak güncellenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri