İNDİS işlevi, tablo veya aralığın içindeki bir değeri veya değerin başvurusunu döndürür. İNDİS işlevini kullanmanın iki yolu vardır: Belirli bir hücre veya hücre dizisinin değerini döndürmek için Dizi biçimi konusuna bakın. Belirli hücrelere başvuru döndürmek istiyorsanız Başvuru formu konusuna bakın.
=İNDİS() Formülü
Excel'de bir listede kaçıncı sırada olduğu belirtilen bir verinin değerini gösterir.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
Bir dizide herhangi bir elemanın yeri elemana bir sıra numarası vererek belirlenir. Elemanın dizi içindeki yerini belirleyen bu bilgiye indis denir. Diziler bir boyutlu veya çok boyutlu olabilirler.
=INDEX() fonksiyonu sütun ve satır numarasına göre tablodaki bir hücrenin değerini döndürür.
İlgili 38 soru bulundu
Indexleme bir veritabanın tablolarındaki veriler sorgulandığında daha az veri okuyarak çok daha hızlı bir şekilde veriye ulaşmayı amaçlayan ve işlem sonucunu daha hızlı döndüren yapılardır. Index'ler veritabanı arama motorlarının veri sorgulamayı hızlandırmak amacıyla kullandığı özel veri yapılarıdır.
Bir metni büyük harfe dönüştürmek için, örneğin, kemal can'ı Kemal Can veya KEMAL CAN'a dönüştürmek için UPPER işlevini kullanın. Bir işlevi kullanmak, tek seferde bir sütunun tamamındaki metnin büyük/küçük harf durumunu değiştirebilmeye yarar.
İNDİS işlevi, tablo veya aralığın içindeki bir değeri veya değerin başvurusunu döndürür. İNDİS işlevini kullanmanın iki yolu vardır: Belirli bir hücre veya hücre dizisinin değerini döndürmek için Dizi biçimi konusuna bakın. Belirli hücrelere başvuru döndürmek istiyorsanız Başvuru formu konusuna bakın.
matematik Bir harf, benzer fakat yine de değişik biçimlerde iki veya daha çok kez kullanılmak istendiğinde harfin üstüne veya altına eklenen ayırıcı işaret.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Excel'de sütun harfleri A ile başlar ve XFD ile biter ki bu da 16.384 adet sütun demektir. Satır numaralarıda 1'den başlar ve 1.048.576 'da biter. Yani bir Excel sayfasında 1.048.576 satır, 16.384 Sütun bulunmaktadır. Excel'in bir sayfasında 17.179.869.184 adet hücre vardır.
İndis formülü, bir tablo veya belirli bir hücre aralığındaki satır ve sütunların kesişimi sonucu çıkan hücrenin değerini verir. 👉 Formülün ingilizcesi; INDEX 'tir.
İNDİS ve KAÇINCI, DÜŞEYARA işlevinin ihtiyaçlarınızı karşılamadığı birçok durumda iyi seçeneklerdir. İNDİS/KAÇINCI işlevlerinin en önemli avantajı, arama tablosunun herhangi bir konumundaki sütununda yer alan değerleri arayabilmenizdir.
BAĞ_DEĞ_SAY işlevi sayı içeren hücre sayısını ve bağımsız değişkenler listesindeki sayıları sayar.
İndisle ifade edilen değerler kümesine indis kümesi denir. Genellikle ak ögelerinin dizilişi, indisleme kümesindeki terimlerin dizilişi ile belirtilir. N indis kümesi olursa, ak+1 terimi, ak teriminden sonra dizilir. Dolayısıyla (k+1) alt indisi, doğrudan k alt indisinden sonra gelir.
a. 1. Bir harf üzerine konulan işaret. 2. mat. Bir harf, benzer fakat yine de değişik biçimlerde iki veya daha çok kez kullanılmak istendiğinde harfin üstüne veya altına eklenen ayırıcı işaret.
Grekçe: μαθηματικός (mathematikós) öğrenmekten hoşlanan anlamına gelir. Osmanlı Türkçesinde ise "riyaziye" denilmiştir. Matematik kelimesi Türkçeye Fransızca: mathématique kelimesinden gelmiştir.
Yapmak istediğimiz satıcı adlarının sadece tekil değerlerini bulmak ve listelemek. Bunun için ilk olarak boş bir hücreye =BENZERSİZ( yazıyoruz ve veri aralığımız olan A2:A20'yi seçiyoruz. Büyütmek için görsele tıklayınız. Enter'a bastığımızda tüm tekil satıcı adları listelenecektir.
ÇAPRAZARA işlevi, bir aralığı ya da bir diziyi arar ve bulduğu ilk eşleşmeye karşılık gelen öğeyi verir.
Excel'de bir tablo içinde aradıklarımızı kolay şekilde bulmak için DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanırız. İngilizce karşılığıyla VLOOKUP olarak kullanılan bu işlev, Excel'in bir sütunda belirli bir değeri aramasını sağlar.
Excel'de fonksiyonlar arasındaki kullandığımız değerlerin sonuçlarını görmek için F9 tuşunu kullanabiliriz. Formül çubuğunda yer alan formülü seçtikten sonra F9 tuşuna bastığınızda seçtiğiniz alandaki formülün değerini görürsünüz.
Bir çalışma sayfası hücresinde yeni metin satırı başlatmak veya metin satırları ya da paragrafları arasına boşluk eklemek için Alt+Enter tuşlarına basarak satır sonu ekleyin.
Ctrl+Shift+Enter tuşlarına bastığınızda, Excel formülü otomatik olarak { } (açma ve kapatma ayracı çifti) arasına ekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri