Seçimi yaptıktan sonra Ctrl + H tuşlarına basarak Bul ve Değiştir penceresini açıyoruz. Aranan değere nokta, yeni değere virgül yazıp Tümünü Değiştir tuşuna basıyoruz. Son olarak Excel'deki menülerden Giriş Sekmesi altında bulunan Sayı Biçimi bölümünden Sayıyı seçiyoruz. İşlem tamamlandı.
Düğme kullanarak: Biçimlendirmek istediğiniz hücreleri seçin. Giriş sekmesinde, ondalık ayırıcıdan sonra daha fazla veya daha az basamak göstermek için Ondalık Artır veya Ondalık Azalt'a tıklayın.
Para ile ilgili işlem ve senet, çek vb. ticarî belgelerde geçen sayılarda küsurat kısmı virgülle ayrılır: 650,35 (altıyüzelliTLotuzbeşKr), 1.250,25.
Bu noktalama işareti; kriterleri, formülleri ve değişkenleri birbirinden ayırmaktadır. Örneğin B5 hücresi ve D9 hücresini formülde =B5;D9 şeklinde gösteririz. Bir formüldeki kriterleri birbirinden ayırmada noktalı virgül kullanılır.
Bilgisayarımızın Denetim Masasına girin. Denetim Masasında "Saat ve Bölge" ayarları altında yer alan "Tarih, saat veya sayı biçimlerini değiştir" yazısına tıklayın. Ek ayarlar tuşuna basıldığında önmüe çıkan ekranda "Ondalık Simgesi" kutucuğundaki Virgül simgesini Noktaya çevirin.
İlgili 40 soru bulundu
Doğrulanmış Cevap. Merhaba. Virgül işareti klavyede; ALT+44 tuşları ile yapılır.
Noktalı virgül (;), bir noktalama işareti. Çoğunlukla kendi içinde virgülle ayrılmış grupları birbirinden ayırmak ve sıra cümleleri birbirinden ayırmak için; virgülden kuvvetli, noktadan zayıf bir duraksama işareti olarak kullanılır.
- Cümle içinde vurgulanmak istenen öğeden sonra kullanılmaktadır. - Yükleme uzak kalan öğeyi belirtmek virgül için konulur. - Anlamı güçlendirmek için tekrarlanan kelimelerin arasında virgül işareti kullanılır. - Aktarma cümlelerinden sonra virgül kullanılır.
Sayılarda kesirler virgülle ayrılır: 15,2 (15 tam, onda 2); 5,26 (5 tam, yüzde 26) vb. 9. Sıra sayıları yazıyla ve rakamla gösterilebilir. Rakamla gösterilmesi durumunda ya rakamdan sonra bir nokta konur ya da rakamdan sonra kesme işareti konularak derece gösteren ek yazılır: 15., 56., XX.; 15'inci, 56'ncı, XX'nci vb.
YTL'ye geçişte kuruş gösteriminde, binlik ve ondalık ayraçlar konusunda DİE tarafından üretilen istatistiklerde muhasebe sistemine uygun olarak binlik ayraç için nokta “.” ondalık ayraç için ise virgül “,” kullanılacaktır.
Ondalık işareti ondalık sayı sisteminde bir tam sayı ile bir sayının kesirli kısmı arasındaki sınırı belirleyen işarettir. Türkiye'de ondalık işareti olarak virgül kullanılır.
Rasyonel sayılar kolaylıkla ondalık sayılara çevrilebilir. Bunun için kesirin payı paydasına bölünmelidir. Bunun dışında paydasındaki sayıyı 10 sayısının kuvveti olarak yazdıktan sonra da çevirebiliriz. Örneğin 3/5 kesirli sayısını ondalıklı sayıya çevirmek için 3 sayısı ile 5 sayısı bölünmelidir.
Saat Dil ve Bölge'ye tıklayın. Ardından Bölge ve Dil menüsüne ya da hemen altında bulunan Tarih, saat veya sayı biçimini değiştir yazısına tıklayın. Bölge ve Dil Ayarları penceresinden Türkçe (Türkiye)'yi seçerseniz eğer otomatik olarak ondalık ayraç virgül, binlik ayraç nokta olacaktır.
Ondalık sayılar, rasyonel sayıların bir alt kümesidir. Yani ondalık sayılar, paydası 10 veya 10'un kuvvetleri olan kesirlerdir. Doğal sayılar ise 0 ve 1 dahil olmak üzere bütün pozitif tam sayılardır.
Windows, macOS veya Linux bilgisayarında bir ABD klavyesini kullanırken, Alt tuşunu basılı tutarken 2713 numarasını yazarsanız tik işareti (✓) oluşur.
Excel ara yüzünde küçük kutucuklar dikkat çekmektedir. Satırların ve sütunların kesiştiği noktalarda bulunan bu kutucuklara HÜCRE adı verilmektedir. Sütun başlıkları harflerle, satır başları ise rakamlarla ifade edilmektedir.
Ayrıca; çağrı, emir, hitap ve yasaklama bildiren cümlelerde de ünlem işareti konulur. Bu işaretin olduğu cümle vurgulanarak okunur.
Satır sonunda virgül kullanılabilir. Ama cümle sonunda kullanılamaz.
Noktalı virgül ise virgüle yakın bir tanımı olsa da önemli farklara da sahiptir. Noktalı virgül, kendi içinde virgülle ayrılmış grupları, sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılan, virgülden daha kuvvetli ama noktadan daha zayıf bir duraksama işaretidir.
1- İki nokta bir açıklama yapılacakken kullanılır. Noktalı virgül ise genel olarak aralarında virgül bulunan sıralı cümleleri ayırmak için kullanılır. Babam bana şunu dedi: "Her zaman iyi bir insan ol." Meyvelerden muz, elma ve çilek; sebzelerden bir tek domatesi seviyorum.
1. Birbiri ardına sıralanan, söz dizimi açısından eş görevli sözcük, sözcük grupları ve sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılır. Yazıda arka arkaya gelen eş görevli kelimeler arasına konur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri