Hazırlanacak ekspertiz raporunda aracın özellikleri, arıza-hasar durumu ve km bilgilerine yer veriliyor. Boya, kaza, göçük, dolu hasarı şanzıman, motor, fren sistemi vb gibi parçaların durumu raporda yer almakta.
Testte motor gücü, tekerlek gücü, tork değeri, şanzıman aralık ölçümü gibi işlemler incelenir. Bu işlemlerin yanı sıra akü, motor ve radyatörde bulunan yağ oranlarına bakılır. Aracın kayıp güç ölçümü yapılır. Ölçülen değerler sonucunda araçta hasar tespiti olup olmadığı belirlenir ve bir sonraki aşamaya geçilir.
Sıfır ve 2 el oto ekspertiz kontrolleri sayesinde, aracın motoru, şanzımanı, fren sistemi, süspansiyon sistemi, elektrik sistemi, lastikleri ve diğer tüm önemli parçaları detaylı bir şekilde incelenir ve araçtaki olası arızalar tespit edilir.
Konut kredisine başvuranlar, bankalara konut kredisi talebinde bulunduklarında eğer kredi çekmeye müsait bir mali yapıları varsa almayı düşündükleri bu konut için ekspertiz yapılması gereklidir. Bu durumda şubeler, genel müdürlüklerine ekspertiz talebinde bulunurlar.
İlgili 35 soru bulundu
Oto ekspertiz ne kadar sürer sorusunun cevabı ise ortalama 45 - 60 dakikadır. Bu süre zarfında araçlar en ince ayrıntılarına kadar incelenir ve ekspertiz raporu araç sahibine sunulur.
Ekspertiz ücretini genelde alıcı ödemektedir.
Faturanın tasdik edilmemesi durumunda sadece tetkik ücreti alınır. *Bu ücret 1.341,45.-TL den az, 6.707,25.-TL'den fazla olmamaktadır. Faturanın KDV'siz tutarı üzerinden hesaplanır. Piyasadan araştırma ya da komite kararı dışında eksper marifetiyle onaylanması durumunda özel imalat koşulları uygulanır.
Bu tür bir işlem için ekspertiz ücret tarifesi 626,13 TL'den az ve 6.261,32 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra değer kaybı için 375,69 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti için de 676,23 TL olarak belirleniyor.
Bu incelemeler teknolojik cihazlarla gerçekleştirilir. Kontroller deneyimli eksperler tarafından yapılır. Oto ekspertiz yaklaşık 45 dakika sürer. Ancak ekspertiz raporu ortalama 3 iş günü içerisinde çıkar.
Kontrol edilen alanda civata ve menteşe renginde herhangi bir farklılık söz konusuysa parçanın sök-tak yapıldığı anlaşılır. Ayrıca sök-tak yapılan parça ön bölümde ise hava yastıklarını ya da aracın şasisini kontrol ettirmenizde fayda var.
Belirtmemiz gerekir ki araçta ekspertiz raporunda yer almayan bir ayıp ortaya çıkarsa satıcı ve. ekspertiz bundan müteselsil sorumlu olur. Bunun anlamı şudur, alıcı ekspertiz raporunu hatalı veya yanlış düzenleyen ekspere veya satıcıya başvurabilir yahut her ikisine birden başvurabilir.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir.
Oto ekspertiz işleminin süresi, seçilen paketlere göre 20 ile 60 dakika arasında değişebilir. Rapor işlemin bitmesi ardından hazır olur ve tarafınıza sunulur.
Oto ekspertiz raporunda dikkat edilmesi gereken unsurlar motor ve taşıyıcı aksam üzerinde hasar olup olmadığı ve kaporta durumunun ne olduğudur. Genellikle kaporta aksamında çürük olması, motor bloğunda sorun olması, yağ eksiltmesi, motorda üfleme gibi unsurlara dikkat edilmelidir.
Oto ekspertiz süresi aracın yaşı modeli ve hasar durumuna göre değişkenlik gösterebilir standart bir ekspertizde araçlar 5 ana aşamada incelenir ve ortalama 30 dakika işlem süresi vardır. TSE standartlarında oto ekspertiz de ise daha fazla nokta kontrol edildiğinden süre 60 dakika kadar uzayabilir.
₺ 4500. Bu paketin tahmini uygulanma süresi yaklaşık 60 dakikadır. Bu süre araç tipine ve yoğunluğa göre değişkenlik gösterebilir.
Ziraat Bankası şube veznelerine MKK GABİM ödemesi olduğunu belirterek, TCK / Tahakkuk no / Vergi no bilgilerinizi vererek tahakkuk eden ödemeyi yapabilirsiniz.
Ekspertiz raporu, evinizin gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan bir tür analizdir. Bu değer belirlenirken konutun konumu, çevresindeki konutların değeri, büyüklüğü, yaşı ve eğer henüz proje aşamasındaysa inşaatın yüzde kaçının tamamlandığı gibi etkenlere bakılmaktadır.
Cevap: Ekspertiz kurumları bankalardan bağımsız olarak çalışan kurumlar olduğu için, ödenen ücret geri alınamaz. Ayrıca 2014 yılında çıkan Finansal Tüketiciden Alınacak Ücretler Yönetmeliği ile banka şubeleri ekspertiz ücretlerinden komisyon almaları dahi yasaklandı.
"SIFIR ARAÇ ALSANIZ BİLE MUTLAKA EKSPERTİZ YAPTIRIN"
Şahin, sıfır araçlarda da hataların olduğunu söyleyerek, “Ekspertizler genelde ikinci el araçlar için düşünülüyor. Biz Tüketiciler Birliği olarak ısrarla diyoruz ki, sıfır araç alsanız bile mutlaka ekspertiz yaptırın.
Trink sat! sürecinde yapılan ekspertiz işleminin ücreti arabam.com tarafından karşılanır ve siz herhangi bir ücret ödemezsiniz. Ekspertiz randevusu nasıl alabilirim? Araç bilgilerinizi girip, Trink sat!
Otomobilde ekspertiz raporu, bir aracın durumu, mekanik özellikleri ve geçmişi hakkında detaylı bilgi sağlayan bir değerlendirme raporudur. Bu rapor, genellikle ikinci el araç alım satım işlemlerinde kullanılır ve alıcıya aracın mevcut durumu hakkında objektif bir bakış sunar.
Her ne kadar ikinci el ticareti ile uğraşanlara eksper raporu alındırılması zorunlu kılınmış olsa dahi yönetmelikte, 8 yaş üstü ve 160.000 km üzerindeki araçlar için ekspertiz raporunun alındırılması zorunluluğu şart kılınmamıştır.
Oto ekspertiz hizmetinde aracın yaşının önemi yoktur. Çok eski araçlara hizmet verdiğimiz gibi yeni (inanması güç ama) hatta sıfır araçlara dahi hizmet vermekteyiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri