Öncelikle göz kapağınıza pudra sürün. Bu, eyeliner için kuru ve mat bir zemin yaratacak ve kalıcılığını artıracak. Eyeliner sürmeden önce maskara uygulamaktan ya da kirpiklerinizi kıvırmaktan kaçının, işinizi zorlaştıracaktır.
8. Maskara
Kirpikleri kıvırıp eyeliner çektikten sonra uygulayın. Kirpiklerinizi uzatmak için, uygularken fırçayı kökten uca doğru döndürün. Kirpiklerin en iyi şekilde ayrışması ve kalınlaşması için çubuğu oynatarak gidin. Eğer ekstra hacimli bir görünüm istiyorsanız, bir kat daha uygulayın.
Makyaja başlamadan önce mutlaka cildinizi nemlendirmeniz gerekiyor. Bu nemlendirme işlemini yaparken cilt tipine uygun ama ince yapılı olan ve ağırlık yapmayacak bir nemlendiriciyi cildine uygulayarak başlamalısınız. Cildiniz nemlendiriciyi emdikten sonra bir sonraki aşama da makyaj bazını uygulamaktır.
Göz Makyajı Aşamaları
Öncelikle göz kapaklarınıza mutlaka bir far bazı uygulayın. Bu hem farlarınızın daha kalıcı olmasını sağlarken hem de pigmentasyon gücünü artırır. Far bazınızın ardından önce farınızı sonrasında göz kaleminizi ya da eyeliner'ınızı uygulayın. Ardından maskarayla kirpiklerinizi belirginleştirin.
İlgili 25 soru bulundu
Makyaj uygulaması öncesinde cilt bakım rutininizi yapmanız önerilir. Sabah uyandığınızda yüzünüzü temizleme ürününüzle yıkamalı, tonik sürmeli daha sonrasında nemlendirici ve mevsim fark etmeksizin güneş koruyucu kreminizi uygulamalısınız. Cildiniz bu ürünlerin tamamını iyice emdikten sonra, makyaj yapmaya hazırsınız!
2) Makyaj bazı, nemlendiriciden sonra uygulanmalıdır. Nemlendirici yerine uygulanmamalıdır. Çünkü bazların asli görevi cildi nemlendirmek değil, cildi makyaja hazır hale getirmek için cilt problemini geçici olarak çözüp makyajı mükemmel göstermektir.
Kontür makyaja başlangıç aşamasıdır ve fondötenden önce yapılır. Bronzer ise bitiş adımıdır ve ten makyajının sonunda uygulanır. Yüzü boyutlandırma aşamasında ortaya çıkan bronzer kontür farkı ise şöyle: Bronzer vurgu yapılacak noktalara direkt uygulanır.
“Makyaj öncesi baz ne işe yarar?”sorusu da bu biçimde yanıtlanmış olur. Fondöten uygulamaya başlamadan önce kullanılan makyaj bazı, fondötenin kalıcılığı artırarak güzel bir görünüm sunar. Aynı zamanda, fondötenin cildinize daha kolay ve eşit bir şekilde dağılmasını sağlar.
Makyaj bazı
Cilt tipine uygun ama ince yapılı olan ve ağırlık yapmayacak günlük bir nemlendiriciyi cildine uygulayarak başla. Cildin nemlendiriciyi iyice emdikten sonra sıra en önemli adımlardan birinde: Makyaj bazı uygulamak.
Güneş kremi ile fondöten karıştırmak isterseniz bunu da az miktarda fondöten alarak yapabilirsiniz. Makyaj bazı güneş kreminden önce mi sürülür ? Tıpkı fondöten adımında olduğu gibi makyaj bazı uygulamak istediğinizde de bunu güneş kreminden sonra yapmalısınız.
Siyah kalemi göz kapağının katlanma bölgesinin biraz üzerine, eyeliner ile paralel olacak şekilde çizin. Bu, göz kapağını daha yukarıda dolayısıyla gözü daha büyük gösterir. Bu işlem ile gözünüzün çerçevesini büyütmüş oldunuz. İnanılmaz bir efekt!
9 - Göz altına eyeliner sürmek
Göz altınıza eyeliner sürerseniz gözleriniz daha küçük gözükecek ve bu gözaltı morluklarınıza daha çok dikkat çekecektir. Eyeliner'ı göz kapağınızın üstüne ve dış kenarlarına doğru kalınlaşan bir çizgi şeklinde uygulayın.
Eyeliner'ın gözün iç kısmına uygulanması gözleri daha büyük ve buğulu gösterdiği için daha popülerdir, ancak bu uygulama gözlerinizi enfeksiyonlar ve bulanık görüş açısından daha fazla riske atmaktadır. Çalışma, eyeliner partiküllerinin her iki uygulama şekliyle de gözdeki gözyaşı tabakasına geçişini gözlemlemiştir.
Göz kapağı için kullanılan ve sık bir şekilde tercih edilenlerden bir tanesi de fardır. Far renk açısından oldukça zengindir. Bu sebeple hem günlük olarak hem de özel günlerde kullanılabilir. Farla göz makyajı yapmak isteyenler için çeşitler mevcuttur.
Fondötene nazaran daha yoğun pigment (renk taneciği) içeren kapatıcılar, uygulama sırasında tendeki çeşitli sorunları gizlemek için kullanılır. Cilt tonunu eşitlemek, göz altı morluklarını gidermek, anında canlı ve yumuşak bir görünüm elde etmek için concealerlar makyaj tutkunlarının en büyük yardımcısıdır.
Milattan önce 3000'li yıllarda Çinliler balmumu ve yumurta sarısını kullanarak tırnaklarını boyayarak ojeyi, Aztekler ise bazı böcekler yardımı ile ürettikleri kırmızı boyayla ruju keşfetmişlerdi. Louvre müzesinde şimdilerdeki makyaj çantalarına benzer makyaj kutuları sergileniyor.
Kapatıcılar, BB Kremlerden daha yoğun kapatıcılık sunar ve leke tedavisi için mükemmeldir. Uzun bir gece geçirdiyseniz veya o sivilce muhteşem görünmeye karar verdiyse, kapatıcı en iyi arkadaşınızdır. Leke düzeltme için tek başına veya daha kusursuz bir bitiş için BB krem veya fondöten üzerine kullanılabilir.
Makyaj bazı olarak aloe vera jelini kullanabilirsiniz. Bunun dışında birkaç damla limon suyunu cildinize yedirdikten sonra makyaj yapabilirsiniz. Limon suyu cildinize matlık sağlayacaktır.
Kapatıcı ne işe yarar? Kapatıcı, özellikle göz altında bulunan cilt rengi koyuluğunun giderilmesini, tüm cildin aynı renk olmasını sağlar. Ayrıca yüzdeki pürüzleri, kızarıklıkları ve lekeleri gizler ve cilt tonundan 1-2 ton açığı kullanılırsa aydınlatıcı olarak vurgulamak istediğimiz yerleri ortaya çıkarır.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz. Yani güneş kremi serumdan önce mi sürülür sorusunun cevabı, önce serum sonra güneş kremi....
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Çünkü temiz cildine uygulayacağın bir BB cream her zaman daha doğal ve ışıltılı sonuç verir. BB kreminin cildinle tam bir bütünlük içinde olmasını istiyorsan, kremden önce cilt tipine uygun bir nemlendiricini ya da makyaj bazı kullanabilirsin. Böylece cildini yumuşatarak makyaja hazır hale getirebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri