Kolay ezber yapmak isteyenlerin sıvı yağlı havuç salatası yemeleri öneriliyor. Havuç içinde beyin metabolizmasını canlandıran enzimlere sahiptir. Ayrıca ananas, zencefil, kimyon, avokado ve baharatlar öğrenme konusunda çok etkilidir. Zencefil ve kimyonun diğer bir özelliği de beynin yeni fikirler üretmesini sağlar.
Havuç, beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneğini üzerinde arttırıcı özelliğe sahip. Özellikle havuç salatası yemek bir şeyler ezberlerken oldukça etikili olmakta. Uzun metinlerin ezberlenmesini ise ananas yiyerek kolaylaştırabilirsiniz.
Özellikle kalp dostu diyetin beyin sağlığı için de katkısı vardır. Örneğin, kırmızı etin daha az tüketildiği, sebze, meyve, balık ve deniz ürünleri, ceviz, zeytinyağ gibi hafıza dostu besinlerin bulunduğu Akdeniz Diyeti'ni uygulayabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Düzenli beslenme konsantrasyonu artırır ve enerji seviyesini düzenler. C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
E vitamini: beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu vitamin özellikle tahıllarda bolca yer alıyor. Bu nedenle bulgur, esmer pirinç, karabuğday, çavdar, kinoa, yulaf gibi besinlere günlük diyetinizde mutlaka yer verin. Tam tahıllı ekmeği hayatınızdan asla çıkarmayın.
Ezber yapmak adına yapılacak olan çalışmaların başında, sürekli olarak tekrar yapmak geliyor. Kişiler mutlaka cümleleri veya kelimeyi tekrar ederek kafasına yerleştirmelidir. Ezber yapabilmenin tek püf noktası sürekli olarak tekrar etmek ve aynı yazıyı çalışmaktır.
Gece yatmadan önce ezberlemek istediğiniz şeylere 10 dk bile göz atsanız inanılmaz bir fark yaşarsınız. Ezberi gece vaktinde yapmak öğrenilen bilgilerin kalıcılığını yüzde 20 ile 30 oranında artırır.
Beynimiz 16.30 ile 18.30 arasında ise iyi bir tekrarcı konumundadır. Bu saat aralarında ders tekrarlarını yapmak ve ezber çalışmak verimli geçecektir. 19.30 ile 23.30 saatler arasında tamamen soru çözmenizi öneririz. Bu saat aralığında beyniniz sorulara daha çok odaklanacaktır.
Bu yüzden balık gibi omega 3 bakımından zengin içerikli besinler tüketmek unutkanlık için faydalı olacaktır. Haftada en az 2-3 kez balık tüketmek unutkanlığı önlemek adına oldukça etkili olacaktır. Somon, ton balığı, uskumru gibi balıklar, omega 3 içeren balıklar arasında başta yer alıyor.
Unutkanlıktan kurtulmak ve zekânın açılması için bu dua okunur: "Bismillâhirrahmânirrahîm, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. (2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ."(3) On dokuz defa okunacak.
Su İçmeyi İhmal Etmeyin
Su içmek tüm vücut fonksiyonlarının etkileşiminde faydalı olduğu kadar; zekâ geliştirmede de oldukça etkili bir yöntemdir. Bilimsel araştırmalar gün boyu yeterli miktarda içilen suyun, vücudun sıvı dengesini sağladığı ve oksijenin beyne daha etkin şekilde ulaşmasını sağladığını göstermiştir.
Lucy, Luc Besson'un yönettiği 2014 yapımı Fransız bilim kurgu filmidir. Film, standart bir insanın beyninin yüzde 10'unu kullanabildiği teorisinden yola çıkarak, bu oranın artması durumunda insanın elde edebileceği güçleri ve yapabileceklerinin sınırını sorguluyor. Bir nöronla yaşam olur.
Beynin kendisini temizlemesinin en doğal yolu uykudur. Uykuyu öncelik haline getirin. Wylde, "Beynimiz temizlik işleminin çoğunu uyku sırasında yapıyor. Uyku sırasında beyin hücreleri arasındaki boşluklar genişler ve biriken atıklar temizlenebilir.
Yapılan çalışmalar da gösteriyor ki, uzun süreli açlık sayesinde: Beynin büyüme hormonu olan BDNF artıyor. Bu da, hem yeni beyin hücrelerinin oluşmasına hem de sinir sistemi hücrelerinin işlevlerinin artmasına katkı sağlıyor.
Beyin, kanla beyne götürülen besin maddeleri ile beslenir. Normal koşullarda beynin tek enerji kaynağı glikoz yani şekerdir. Şeker düzeyinin beyinde azalmasına bağlı olarak, şuur kaybından komaya kadar birçok belirti oluşabilir. Bunun yanında beyinde şeker düzeyinin artması da tahribata yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri