Türkiye'de en sık tüketilen yöresel peynir çeşitlerinden biri olan Ezine peyniri, isminden de anlayacağınız gibi Çanakkale'nin Ezine ilçesine özgü bir süt ürünüdür. Ezine peyniri, eşsiz aroması ve lezzeti ile kahvaltı sofralarına çok yakışan bir peynir çeşididir.
Bölgede yaşayan İnek, Koyun ve Keçilerin sütleri bu peynir için idealdir ve mevsimine göre değerlendirilerek kullanılır. Beyaz Peynir standartlarına uygun şekilde üretilen Ekremoğlu Ezine Peyniri 12 aylık bir üretim sürecinden geçer.
Ezine'nin markası: Tahsildaroğlu
Üçüncü olarak en çok tercih edilen peynir türü olarak araştırma verilerine yansıyan ezine peynirinde tüketicinin ilk tercihi markasız peynirler olmasına karşın ezine peyniri markaları içerisinde Tahsildaroğlu (yüzde 21,7) en çok tercih edilen marka olarak karşımıza çıkıyor.
Üretimlerinde daima kaliteye önem verdiklerinin altını çizen Doğruluk Ezine Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Selim Küçük ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Selim Küçük ürünlerinin ayrıcalıklarını bizlerle paylaşarak, “Geçmişten bugüne, önceliğimiz daima tüketicilerin sağlığı olmuştur.
Ezine peynirinin diğer beyaz peynirlerden en önemli farkı, bu peynirin üretiminde kullanılan sütün belirli bir yöreden sağlanması ve starter kültür(mikroorganizma) kullanılmaması Ezine peynirine diğer beyaz peynirlerden farklı ve tüketiciler tarafından beğenilen bir özellik kazandırıyor.
İlgili 16 soru bulundu
İnek sütünü 1.15 TL'den, keçi sütünü 1.70 TL'den, koyun sütünü 2.50 TL'den satın alıyorlar. 7 kg inek veya keçi sütünden 1 kg beyaz peynir, 6 kg koyun sütünden 1 kg beyaz peynir üretiliyor.
Keçi ve koyun sütüne oranla daha az yağ içeren Ezine inek peyniri, inek sütünün tadına alışanlar için tam kıvamında bir peynir çeşididir. Ezine koyun peyniri ise anlaşıldığı gibi koyun sütünden üretilir.
MURATBEY Peynirleri'nin öyküsü Beykoz Paşabahçe Cam Fabrikası'nda başlıyor. MURATBEY Peynirleri'nin sahibi Necmi Erol, Ar-Ge projesi sonucu ürettikleri 'Burgu' peynirinin, ciroyu patlattığını söylüyor. Erol, “2013 ciromuz 98 milyon liraydı, 2015'te 258 milyon lira oldu.
Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren Şok'un en çok tercih edilen, nostaljik markalarından biri olan Mis 2012'de de Yıldız Holding'in bünyesine katılmıştır.
Tarihçe. Fabrikamız Güney Marmaranın yeşili,mavisi ve tarihi ile özel şehri Çanakkale'nin Bayramiç İlçesinde kurulmuştur. İşletmemizin günümüze geliş hikayesi, kurucumuz ve Onursal başkanımız Mahmut Akpınar'ın 1955 yılında peynir tüccarlığına atmış olduğu adımlar ile başlamaktadır.
İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri, düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri'nde 'en iyi peynir' ödülünü kazandı. Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu.
1- Ezine Beyaz Peyniri – Çanakkale
Şimdilerde, inek ve keçi karışık olanları üretilse de , gerçek bir Ezine Beyaz Peyniri sadece koyun sütünden üretilir. Kendine has sert yapısı, yoğun dokusu, şirdenden gelen ekşi bir aromasıyla sadece Türkiye'nin değil bize göre dünyanın da en iyi peynirleri arasında yer almaktadır.
Eşek sütü peyniri dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor. Sırbistan'da eşek sütüyle yapılan ve yaşlanmayı geciktirdiğine ve cinsel gücü artırdığına inanılan özel bir peynir dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor.
Süzme Peynir
İnek sütünden elde edilen ve birçok farklı versiyonu bulunan süzme peyniri besin değeri en yüksek peynirlerden biri. Yapılan araştırmalar 200 kalori değerindeki bir kase süzme peynirde ortalama 26-28 gram protein bulunduğunu gösterirken bu peynir türü güçlü bir kalsiyum, selenyum ve fosfor kaynağı.
TAM YAĞLI OLGUNLAŞTIRILMIŞ EZİNE KLASİK İNEK PEYNİRİ 1 KG FİYATI 185,00 TL ( 600 GR İLE 700 GR ARASI DEĞİŞEN VAKUMLU AMBALAJ )
1- Sütaş Peynir
Hatta benim için en iyi beyaz peynir. Tam yağlı, yarım yağlı, light ve süzme çeşitleriyle kahvaltımın her zaman vazgeçilmezi.
Gravyer peyniri, İsviçre kökenli bir peynirdir. Adını İsviçre'nin bir kasabası olan Gruyères'den alır.
Peynir çeşitleri denildiğinde ilk akla gelen ülke Fransa olsa da bir diğer Avrupa ülkesi olan Hollanda da inekleri ve ineklerinden elde ettikleri sütleri ile ünlüdür. İnek sütü kullanılarak yapılan ve Hollanda'da en çok tüketilen peynir çeşidi Gouda peyniridir.
TEKFEN Holding, Mis Süt'ün tamamını İsviçre kökenli Nestle Grubu'na satmaya karar verdi. Nestle, Mis Süt'e önce yüzde 25 ortak olmuş, sonra da payını yüzde 60'a kadar çıkarmıştı. Tekfen, şimdi kalan yüzde 40'lık hisseyi de yıl sonuna kadar Nestle'ye devredecek.
Çeçil veya civil peynir, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır genelinde üretilen yağı alınmış sütten yapılan ve iplik şeklinde olmasından dolayı tel peynir de denilen yumuşak, tuzlu bir peynir çeşididir. Bazı yörelerde "Çeçil, Sacak, Tel, Dil ve Örgü" Peynir olarak da anılır. Yağlı bir peynirdir.
MersoyHakkımızda
Sancağı peynirin ustası olan Muzaffer Ersoy'dan 1996 yılında teslim alan Ersoy kardeşler, babalarının üretimdeki bilgeliğini, kalitesini ve özverisini aynı vizyon ve sorumlulukla sürdürmektedirler.
Mecit Bahçıvan, gıda sektöründe gerçekleştirdiği yenilikler ve Türkiye'de peynir üretiminin gelişmesine yaptığı katkıları nedeniyle Türkiye'nin “Peynir Kralı” olarak da anılıyordu. Bahçıvan Gıda'nın kurucusu Mecit Bahçıvan, Erivan'ın önde gelen Azeri ailelerinden birinin çocuğu olarak 1931 yılında doğdu.
Ezine peynirinin kolesterol oranı düşük olduğundan trans yağ asidi içermediğinden vücudunuzun kolesterol dengesine katkı sağlamaktadır. A vitamini açısından oldukça zengin olan Ezine keçi peyniri, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir.
Kaz dağlarının oksijeninin bol olmasıyla birlikte burada yetiştirilen hayvanlardan elde edilen sütler sayesinde ezine peyniri oldukça lezzetlidir. Hayvanların otladığı bu bölgede hem aromatik hem de yağlı otların bulunması en önemli etkendir. Dışarıdan bakıldığında beyaz ve sarı renklerinin tonları peynirde hakimdir.
Bu peynir türü Çanakkale ilçesinin Ezine yöresiyle tanınmış ve ismiyle üretiliyor olsa da Ayvacık, Çan ve Bayramiç ilçelerinde de ayrıca üretimi gerçekleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri