Kurs Eğitim süresi 160 saat olarak planlanmıştır.
Eğitim Süresi:
Eğitim süresi 6 haftadır. Bire bir ders sisteminde öğrencilere özel hazırlanmış uygulamalı ders programları ile eğitim sonunda 10 parmak klavye kullanmayı öğrenirsiniz.
Ortalama bir hesaplamaya göre günde yalnızca 1 saat pratik yapan birinin 60 günün sonunda aktif şekilde 10 parmak klavye kullanıyor olması beklenir. 26 Saat'te On Parmak isimli kitap kaynağına göreyse: Her gün sadece bir saat pratik yaparak 26 saat/günde 10 parmak klavye yeteneğini kazanmak mümkündür.
Kursumuz hafta içi gündüz 2 ders saati yapılmakta ve dersler Kurs Usta Öğreticisi Nihal AVCI Tarafından verilmektedir. Kurs bitinde 160 saatlik MEB onaylı sertifika verilecek ve bu sertifika Katiplik başvurusunda geçerli olacaktır.
Klavye Kursu en az 6 hafta, 40 saat sürmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Kurs Süresi Ne Kadar? Kurs Eğitim süresi 160 saat olarak planlanmıştır.
On parmak klavye kullanabilmek için günlük ortalama 2 – 3 saatlik bir çalışmanın yeterli olacağını düşünüyoruz.
F klavye ile bir dakikada 109 sözcük yazdı, dünya. rekoru kırdı.
Klavyede ortalama yazma hızı dakikada 40 kelimeyken ideal yazma hızı ise dakikada 65 ile 70 kelime arasında. Ortalamanın altında mı yoksa üstünde mi olduğunuzu çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz çünkü yazma hızını test edebileceğiniz web siteleri bulunuyor.
On Parmak Hızlı F Klavye sertifikası; zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi birçok kamu / memur atamalarında adayın öne çıkmasına imkan tanır.
On Parmak Eğitiminin Kurs Süresi
Saat olarak toplam 160 Saat ders süresini içermektedir. Bu süre sonunda istenilen hedefe ulaşamayan kursiyerlere ücretsiz eğitim tekrarı önerilir. 10 parmak klavye kullanımında Yeterlilik barajı 3 dakikada 90 kelimedir.
BU KURSU BAŞARI İLE TAMAMLAYAN KURSİYER;
Standart Türk (F) klavyeyi tanır, çalışma esaslarını kavrar. Standart Türk (F) klavyede on parmak yazabilme ve beceriyle kullanabilme alışkanlığını kazanır.
Program Eylül ve Şubat aylarında başlar. Bu 15 hafta boyunca süren 120 saatlik bir programdır. Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.Seviye Tespit Sınavı İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Test Ofisi tarafından hazırlanmıştır.
Bu ders saatlerinden en yoğun işlenen haftalık 40 saat(günlük 8 saat) ve toplam süreçte işlenmesi gereken en az ders saati olarak örneğin 160 saat seçilirse 20 iş-kurs günü sonunda süreç tamamlanabilir.
Uygulama sınavında F klavye olarak A4Tech Fstyler FK10 model klavye,Q klavye olarak A4Tech KM-720model klavye kullanılacaktır.
Celal Aşkın, "İki dalda dünya rekoru kırdım. 30 dakikalık hatasız sürat yarışında bir dakikada net 150 kelime yazdım. 3 dakikalık zabıt katipliği sınavına uyarlarsak net 450 kelime yazarak dünya rekoru kırdım" dedi. Aşkın, ayrıca F klavyenin daha sağlıklı olduğunu söylüyor.
Yarışmada, küçükler kategorisinde Nisan May Tunçoğlu, dakikada net 130 sözcükle rekor kırarken, tecrübeliler kategorisinde Erdi Çiller dakikada net 149 sözcükle dünya şampiyonu oldu.
Q klavye ya da QWERTY, dünyada en çok kullanılan ve özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın olan bilgisayar ve daktilo klavyesi.
yer alan yazı parçasından seçilip yazılı olarak verilen bir metinden bilgisayar ile vuru hesabı yapılmadan üç (3) dakikada yalnı sız en az doksan (90) kelime yazmak. (Vuru hesabı yapılmadan üç (3) dakikada yanlı sız olarak en az doksan (90) kelime yazamayan adaylar mülakat sınavına alınmayacaklardır.)
F klavyede ise parmaklarınız U, İ, E, A; K, M, L, Y tuşlarının üzerinde yer almalı. Baş parmaklarınız yine aynı şekilde space(boşluk) tuşunda kullanılacak. Bu konumlara uygun yerleştirmeleri yaptığınızda 10 parmak klavye tekniğinde hızlıca gelişebilirsiniz.
Katip olabilmek için herhangi bir on parmak şartı aranmamaktadır. Katiplik için aranan en büyük şartlardan biri adayın bilgisayar veya daktilo sertifikasına sahip olmasıdır. Eğer aday geçmiş öğrenim yıllarında bilgisayar dersi aldı ise ve bu dersi başarıyla geçtiyse bunu ispat etmek zorundadır.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ' NDEKİ KURSLARA KİMLER KATILABİLİR ? Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir.
ON PARMAK SERTİFİKASI MEB ONAYLI NASIL ALINIR? On Parmak Sertifikasına sahip olabilmek için, Milli Eğitim Bakanlığından Ruhsatlı Bilgisayar Kursundan on parmak eğitim almalı ve 3 Dakikada 90 Kelime barajını geçebilmelidir.
On parmak sertifikası almanın tek yolu on parmak klavye dersleri almaktır. Düzenlenen kurs programına katılım sağlayanlar süreci sertifika sınavı ile tamamlalar. 10 parmak eğitimi sonunda yapılan sınavda en az 45 puan alanlar üniversite onaylı on parmak sertifikası almaya hak kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri