F1: Etkin pencerenin Yardım sistemini açar. F4: Bu komutu destekleyen programlarda yeni bir belge oluşturur. Web tarayıcısını başlatır ve Microsoft Office Web sitesine gider. (Bu işlev tüm klavyelerde kullanılamaz.)
F1 genellikle yardım menüsünü açmak için kullanılır. Windows'ta, bu tuşu basılı tutarak ve bir uygulama simgesini tıklatarak, o uygulama için yardım menüsünü açabilirsiniz. F2, genellikle dosya isimlerini hızla yeniden adlandırmak için kullanılırken; F3, birçok programda ve işletim sisteminde arama işlevini başlatır.
Örneğin, f1 tuşuna basılması, bir yardım penceresi açar. Alternatif olarak, fn + f1 tuşlarına beraber basılması, tuşun üzerindeki baskıda olduğu gibi, bilgisayarı uyku moduna geçirir.
Örneğin CTRL+SHIFT+; ile klavyeden CTRL tuşu ile SHIFT tuşu basılıyken noktalı virgül (;) tuşuna basılmasıyla sağlanır. F1 Yardım ekranını başlatır. CTRL+F1 ile şerit (ribbon) alanı kapatılır/açılır. formülün değiştirilmesini sağlar.
Fonksiyon tuşları adı verilen ve F1'den F12'ye kadar uzanan tuş grubu klavyemizin en üst kısmında yer almaktadır. Fonksiyon tuşlarından ilki olan ve temel görevi yardım penceresini açmak olan F1 tuşu da klavyelerimizin en üst kısmında, ESC ile F2 tuşları arasında yer almaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
F LOCK tuşu, F1 veya INSERT gibi tuşların ön yüzünde etiketlenen standart komutlar ve tuşlarda etiketlenen veya etiketlenmeyen alternatif komutlar arasında geçiş yapar. F LOCK ışığı yandığında, F LOCK tuşu açıktır ve bu tuşlar standart komutlarını yerine getirirler.
F1'den başlayan ve F12'ye kadar giden bu tuş grubunun özellikleri şu şekildedir: F1 Tuşu: Bilgisayar üzerinde kullanılan birçok programda yardım menüsünü açan F1 tuşu bazı bilgisayarlarda ise BIOS ayarlarına ulaşmak için kullanılmaktadır. F3 Tuşu: Hem Windows'ta hem de diğer programlarda, ara ve bul özelliği açar.
CTRL T : CTRL tuşu ile T harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, aynı tarayıcı sayfası içinde; başka yeni bir sekme açarsınız .
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür. Alt + Shift + x = Seçilen metni monospaced bir fontta görüntüle. Alt + Shift + h = Klavye kısayollarını göster (Bu yardımı görüntüle)
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
F8: Windows açılış menüsünü açmaya yarar. F9: Microsoft Outlook'ta e-posta göndermeyi ve almayı sağlarken, Word'de dosyayı yeniler. F10: Windows'ta açık olan uygulamanın menü çubuğunu aktif hale getirir. F11: Tüm internet tarayıcılarında tam ekran moduna geçmeye ve tam ekran modundan çıkmaya yarar.
Özellikle Dell marka bilgisayarlarda Ctrl ile birlikte kullanıldığında (Ctrl+F11) Windows kurtarma seçeneklerini açar. Microsoft Office programlarından bir tanesi olan Excel'de kullanılan Shift+F11 kombinasyonu, kullanılan belgeye yeni bir elektronik tablo ekler.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
Alt + C: İnternet tarama geçmişini ve sık kullanılanları görüntüler. Alt + F4: Aktif unsuru kapatır yahut aktif bir programdan çıkar. Alt + Sekme: Bariz programlar arasında geçiş yapmaktadır. Alt + Space: Etkin pencere arasında geçiş yapar.
#windows #klavye #kısayol Windows tuşu + L = Ekranı kilitle CTRL + A = Tümünü kopyala CTRL + F = Sayfada ara CTRL + Z = Geri al Shift + Delete = Dosyayı kalıcı olarak sil Windows 10'da işinizi hızlıca halletmenizi sağlayacak sayısız kısayol tuşu olduğunu biliyor muydunuz?
Windows logosu tuşu + Alt + G: Oyunun son birkaç dakikasını kaydetme (Windows Ayarları > Oyun > Yakalamalar'a giderek kaydedilen süreyi değiştirebilirsiniz.)
Word, PowerPoint: Seçili metnin tamamını büyük veya küçük harf yapmak için shift + f3 tuşlarına basın. Excel: Seçili hücreye bir işlev eklemek için shift + f3 tuşlarına basın.
Bu tuş, Türkçesi son anlamına gelen İngilizce “End” ifadesiyle adlandırılmıştır. İmleci, üzerinde bulunduğu satırın sonuna getirir.
Ctrl N Kısayolu : Yeni bir Excel belgesi açmanızı sağlar. *Bu genel bir kısayoldur, cihazınızda herhangi bir dosya, belge ya da tarayıcı açıkken Ctrl & N ile aynı pencerenin yenisini açma olanağı sağlar.
Seçili içeriği belirli bir konuma kopyalama. Shift+F2, imleci hedefe getirip Enter tuşuna basın. Seçili içeriğe sahip bir Otomatik Metin bloğu tanımlama. Otomatik Metin bloğu ekleme.
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
FN Tuşu Nerede? Küçük klavyelerin vazgeçilmez tuşlarından biri olan Fn genellikle CTRL ile Win (Windows) tuşunun ortasında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri