Havalar aşırı soğumadığı sürece soğuklara karşı dayanıklı bir bitkidir. Soğukların gelmesiyle beraber akşam sefası çiçeklerinin rengi solsa da bitki ölmez ve havaların ısınmasıyla canlılığını tekrardan kazanır.
Akşam sefası, tek yıllık otsu bir bitkidir. Aşırı soğuğa çok dayanıklı olmasa da, düşük sıcaklıklara dayanıklıdır.
Akşamsefası (Mirabilis jalapa), akşamsefasıgiller (Nyctaginaceae) familyasından çok yıllık bir süs bitkisi türü. L. Amerika'nın tropik bölgelerinden dünyanın birçok yerine dağılmış olan akşamsefası çabuk gelişen ve 1 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir.
Akşamsefası güneşi seven ışığı seven bir bitki türüdür. Bundan dolayı evinizin güneş alan ışık alan yerlerine koymanızda fayda vardır. Özellikle sabah güneşi akşamsefasının ir şifa kaynağıdır.
-Tohumlar 10-14 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
İlgili 35 soru bulundu
Akşam sefası bitkisinin çoğaltılması yapılmasa dahi bitki toprağa dökülen tohumları ile kendiliğinden çoğalabilmektedir. Bitkinin çoğaltılması için hem tohumları ekilebilmekte hem de fide olarak çoğaltılarak birçok alana dikilerek çoğaltılabilmektedir.
Akşam sefası çiçeği, özellikle tropikal iklimlerde doğal olarak yetişen bir bitkidir. Ve, saksıda yetiştirilebilir ve birçok kişi tarafından tercih edilir.
Akşam sefasını 2 günde bir sulayabilirsiniz. Saksıda yetişen çiçekler için özellikle yaz aylarında bu sulama miktarı artırılabilir. Kış aylarında akşam sefasının sulama suyu oda sıcaklığında olmalıdır.
Bu yıl Magazin Gazetecileri Derneği tarafından ödüllendirilen ''Akşam Sefası'' adlı programın, Türk Sanat Müziği kalıplarının dışına çıkıldığı, piyasa müziği yapıldığı gerekçesiyle yayınına son verildi.
Budama: Çiçeklenme dönemi boyunca solan çiçekleri ve kuruyan yaprakları düzenli olarak temizleyin. Bu işlem, bitkinin enerjisini yeni çiçekler ve sürgünler oluşturmaya yönlendirmeye yardımcı olur. Kış Bakımı: Akşam sefası, kış aylarında soğuk hava ve dona karşı hassastır.
Akşam Sefası Çiçeği Tohumu 25 adet Fiyatı 30,06 TL.
Akşam sefası, tek senelik ve çok senelik çeşitleriyle bilinen bir süs bitkisi olarak tanımlanabilir. Kesme çiçekçilik alanında çok tercih edilmeyen bir çiçektir. Fakat bahçe dekorasyonunda en fazla kullanılan çiçekler arasında bulunmaktadır.
Kolonya çiçeği olarak da bilinen Melisaya bizde parfüm çiçeği veya çalısı'da deniyor. Çeşitli Asya ülkelerinde gece yasemini, gece kraliçesi gibi isimleride vardır.
Bu bitkileri yetiştirmek özel bir çaba istemez. Ancak akşamsefası bitkileri, daha çok güneşli ortamları ve de suyu iyi geçirebilme kabiliyeti olan süzek toprakları daha çok sevmektedir. Gölgelik alanlarda çok iyi bir gelişim sergileyemezler. Bu bitkiler bahçe ya da seralarda kolaylıkla yetiştirilebilmektedirler.
Akşam Sefası | Radyo sanatçılarımız seslendiriyor: "Batan Gün Kana Benziyor" ✨ "Akşam Sefası", canlı yayınla bu akşam 21.00'de TRT Müzik'te.
Hoş kokusu ve aynı çiçek üzerinde farklı renklere sahip olması özelliği ile akşam sefası çiçeği bakımı ve özellikleri oldukça merak edilmektedir. Diğer adıyla Mirabilis jalapa adıyla bilinen Akşam sefası yaz aylarının başlamasıyla sonbahara doğru çiçek açmaktadır.
Muhteşem renkleri, güzelliği ve kokusuyla daima listenin en başında yer alan gül her rengiyle ayrı bir mana içerir.Sevgiyi, özlemi, masumiyeti, dostluğu, inceliği en iyi anlatan çiçek türü diyebiliriz. Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Portakal çiçeğinin en güzel özelliklerinden biri de yalnızlığa karşı iyi hissettiren ve sakinleştiren bir hissiyat oluşturmasıdır. Tüm bu özelliklerini muhteşem kokusu sayesinde elde etmiştir. Bu nedenle dünyanın en güzel kokan çiçeği olarak bilinir.
Hassas yapıda olan sofistike orkideler, floranın temsilcileri arasında liderliği ele alabilecek durumdadır. Cennet çiçeği aynı zamanda Strelitzia olarak da bilinmektedir.
Gündüz sefası çiçeği çok yıllık bir bitki türüdür.
Gündüz Sefası Çiçeği Özellikleri
Gündüz sefası çiçeğinin ömrü hemen hemen 6 ay sürmektedir. Bu bitki ilkbahar aylarında tohumlarından yetişerek çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Gündüz sefası çiçeği genellikle kış ayları yaklaşırken ölürler.
Çiçek ve ağaç budama işleminin zamanı bitkinin çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Şayet ağaçlardan kaliteli meyveler alınmasını, düzgün gelişmesini, çiçeklerin bol renkli bir dönem yaşamasını arzu ediyorsanız mevsimine uygun olacak şekilde budama işleminin yerine getirilmesi büyük bir öneme sahiptir.
Yılın herhangi bir zamanında budama yapabilirsiniz ancak sonbahar, büyüme yazından sonra budama için en uygun zamandır. Ev bitkilerini budamanın ana nedenleri, daha iyi görünmelerini sağlamak ve fazla büyümelerini önlemektir.
Kış mevsimi ılık geçen şehirlerde ağaçların dinlenmeye geçmesini takip eden süreçte budama işlemi yapılabilir. Kışın sert geçtiği yerlerde ise şiddetli donlardan önce ağaç budama işleminin yapılması doğru olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri